Nieuwe NS-wandelingen 2018

Het is voorjaar, tijd voor nieuwe NS-wandelingen. Ook dit jaar hebben Wandelnet en NS vier nieuwe routes van station naar station ontwikkeld. Ze variëren in lengte van 8 tot 19 km en vormen een afwisselende mix van cultuur en natuur. Je kunt op pad rondom Dalfsen, Schiedam, Zutphen en Boxtel. Download ze gratis via deze site.
Veel wandelplezier!

Overijsselse Buitenplaatsen

Lengte: 17,5 km
Beginpunt: station Dalfsen
Eindpunt: station Zwolle
Route: Overijssels Havezatenpad, Hanzestedenpad, wandelnetwerk Vechtdal en IJsseldelta

Tussen Dalfsen en Zwolle ligt een landelijke omgeving waar statige landhuizen, bossen en weilanden elkaar afwisselen. Vanaf station Dalfsen is het maar een klein stukje lopen naar het eerste landgoed: Den Berg. Al snel volgen Mataram en De Horte. Stuk voor stuk prachtige buitenplaatsen, die grotendeels vrij toegankelijk zijn.

Uiterwaarden van Cortenoever

Lengte: 12,5 km (of 16,5 lm)
Beginpunt: station Brummen
Eindpunt: station Zutphen
Route: Trekvogelpad en Graafschapspad

Cortenoever is een klein plaatsje in de gemeente Brummen. Hier beginnen de uiterwaarden van de IJssel, een prachtig natuurgebied van Staatsbosbeheer. Vanaf de oude dijk kijk je zó de uiterwaarden in. Je kunt de route verlengen met het Laarzenpad van 4 km, dwars door het natuurreservaat. Tijdens het broedseizoen (15 mrt - 15 juli) is het Laarzenpad niet toegankelijk.

Hart van het Groene Woud

Lengte: 14,5 km
Beginpunt: station Boxtel
Eindpunt: station Best
Route: Edelhertenroute en (deels) wandelnetwerk

Alle tekenen van bewoning zijn voorbij het dorpje Lennisheuvel op slag verdwenen. Al wandelend langs een idyllisch beekje, over brede zandpaden en door stille bossen kom je helemaal tot rust. Met wat geluk sta je misschien wel oog in oog met een edelhert. Maar ook zonder zo'n 'wilde' ontmoeting is deze wandeling een aanrader.

Schiedam Jeneverstad

Lengte: 13 km (of 8 of 19 km)
Beginpunt: station Delft-Zuid
Eindpunt: station Schiedam Centrum of Rotterdam Centraal
Route: wandelnetwerk Hof van Delfland

Parken, weilanden, sloten en kanalen overheersen de eerste helft van deze route, terwijl je midden in het Groene Hart bent. In Schiedam stort je je in het stadsgedruis. Wist je dat Schiedam stad van de jenever is? De route staat hier bol van de alcohol! Via de havens en een oude spoorlijn loop je naar Rotterdam. Een afwisselende route.

Steun ons