Nieuwe NS-wandeltochten 2013

Hoera, ze zijn er weer! Vier nieuwe NS-wandeltochten.Behoefte aan buitenlucht, beweging en bijpraten? Ga op pad met een NS-wandeltocht. Mooie routes die goed bereikbaar zijn met het OV. Wandelnet heeft ook dit jaar samen met NS vier nieuwe NS-wandeltochten ontwikkeld. De routes zijn gratis te downloaden. Klik hiervoor op de link onder de informatie. Wanneer u naar beneden scrollt, vindt u onder 'Download' een PDF van de routebeschrijving en de kaart.

Den Haag

Lengte: 8 of 18 km. Begin- en eindstation: Den Haag. Route: Nederlands Kustpad.

Je wandelt dwars door Den Haag over het Binnenhof, langs het Vredespaleis en door de Schevingse bosjes naar het Kurhaus aan de Scheveningse boulevard. Hier kun je lekker uitwaaien, op het strand of een terras zitten en per tram terug. Nog lang niet moe? Loop dan via de Waalsdorpervlakte en het Haagse Bos door veel groen terug naar het station. 

Oostvaardersplassen

Lengte: 9 of 18 km. Beginstation: Almere. Eindstation: Almere Oostvaarders Route: -

Vanaf Almere Centrum wandel je langs de Waterwijk en de Leeghwaterplas naar de Lepelaarplassen met bezoekerscentrum. Langs Oostvaardersdijk met zich op IJmeer en Markermeer naar de Oostvaardersplassen en vandaar naar station Almere Oostvaarders. Water, vergezichten, stad en natuur.

Drentsche Aa

Lengte: 10 of 15 km. Begin- en eindstation: Assen Route: -

Alles wat Drenthe zo bijzonder maakt, is in deze NS-wandeltocht verweven. Weilanden omzoomd door bossages, een beekje en er tussendoor slingert een wandelpad. Mooie Drentse boerderijen én hunebedden, want die mogen natuurlijk niet ontbreken. Over houten vlonders loopt u door het Drentsche Aa-gebied, want hier is het vaak drassig.

Texel

Lengte: 21,5 km (dag 1), 17/19 km (dag 2). Begin- en eindstation: Den Helder. Route: Streekpad WaddenWandelen.

Als u in Den Helder op de boot stapt, begint meteen het eilandgevoel. Na de Mokbaai komt u in de duinen en op het strand. Door een bosgebied, langs Ecomare naar het toeristenplaatsje de Koog, Op de 2e dag wandelt u door de unieke natuurgebieden De Muy en De Slufter. Een prachtige route! Beide dagen zijn ook afzonderlijk te lopen.

Steun ons