Nieuwe NS-wandeltochten

Dat is weer genieten geblazen! Vier nieuwe NS-wandeltochten.

1 april is een mooie datum. Het gezwoeg rondom de belastingaangifte is voorbij en er staan vier nieuwe, verrassende NS-wandelingen te popelen om gedownload te worden. Hoogste tijd om naar buiten te gaan: lekker bewegen, bijpraten en de geur van ontluikend groen opsnuiven. Alle nieuwe wandelingen zijn goed bereikbaar per trein. Wandelnet heeft ze als vanouds samen met NS ontwikkeld. We zijn benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het ons weten?

De Weelen-Enkhuizen

Lengte: 11 of 18 km
Beginstation: Hoogkarspel of Bovenkarspel-Grootebroek
Eindstation: Enkhuizen
Route: West Fries Dwars (in ontwikkeling)

Tot vijfenveertig jaar geleden voeren tuinders hier af en aan om hun waar naar de veiling te brengen. Omdat het efficiënter moest, ging het hele gebied op de schop. Grote kwekerijen, rechte akkers, wegen en kassen verschenen. Deze route gaat door het deel van het oude vaarland dat bleef bestaan: De Weelen en het Streekbos, waterrijk groen in een strakke polder. En als toetje de mooie stad Enkhuizen aan het IJsselmeer.

Leeuwarden

  • Lengte: 6,5 of 12,5 km

Begin- en eindstation: Leeuwarden
Route: -

Deze NS-wandeling leid je langs alle mooie plekjes van de Hofstad Leeuwarden: het Stadhouderlijk Hof, de Prinsentuin en de Oldenhove. Leeuwarden is gekozen tot culturele hoofstad van Europa in 2018. Je zult ontdekken, dat dit niet voor niets is. Je kunt de centrumroute verlengen met een wandeling door het voormalige groente- en tuinbouwgebied.

Pietersberg Maastricht

Lengte: 9 of 14 km
Begin- en eindstation: Maastricht
Route: Pieterpad, GR5

Maastricht, parel aan de Maas. Eigenlijk is in de stad al genoeg te beleven, maar ook de omgeving is zo mooi. Deze route is een mooie mix. De Maas, het centrum en vanaf fort Sint Pieter en de flanken van de Sint-Pietersberg heb je een mooi uitzicht op de stad en het Limburgse heuvelland. Dan nog even naar het buitenland. Je ziet het verschil. In België zijn de huizen toch echt anders. Via kasteel Neercanne volg je het riviertje De Jeker terug naar het centrum van Maastricht.

Wezepsche Heide-Zwolle

Lengte: 14 of 16 km
Beginstation: Wezep. Eindstation Zwolle
Route: Westerbork- en M.v.Rossumpad

Al snel sta je midden op de grote open Wezepsche Heide. Landgoed Molecaten ligt op de grens van de Veluwe en de IJsselvallei. Halverwege is het in de Hanzestad Hattem goed uitrusten en lunchen. In de verte zie je de rode Hanzeboog al. Via deze brug ga je de IJssel over. Langs het Engelse werk en het Katerveer loop je ‘groen’ richting station Zwolle.

Steun ons