Nieuwe overstapjes en trekpontjes in Kop van Noord-Holland

14 oktober 2016

wandelnetwerk Kop van Noord-HollandHet Wandelnetwerk in de Kop van Noord-Holland breidt zich uit. Door de aanleg van wandelbruggen, overstapjes en trekpontjes ontstaan nieuwe wandelmogelijkheden.

Op 11 oktober plaatsten de wethouders Meskers (Hollands Kroon), Beemsterboer (Schagen) en Haitsma (Den Helder) het eerste nieuwe overstapje voor wandelaars in de gemeente Hollands Kroon. In de komende maanden zullen op veel meer plaatsen overstapjes, bruggetjes en trekpontjes worden gerealiseerd. Daarnaast komt er 15 km nieuw boerenlandpad. Na het plaatsen van alle voorzieningen gaat men aan de slag met de routemarkering.

Door de nieuwe voorzieningen kan het wandelnetwerk Kop van Noord-Holland zich uitbreiden. Er komen 87 nieuwe rondwandelingen bij waarmee het totaal op 115 leuke, afwisselende routes komt. Goed voor honderden kilometers wandelplezier. Door het gebied gaan ook een aantal langere wandelroutes zoals het Nederlands Kustpad, het Groot-Frieslandpad en het Noord-Hollandpad. Ook deze routes worden opgenomen in het wandelnetwerk, zodat het één groot geheel ontstaat.

De werkzaamheden zullen naar verwachting in april 2017 klaar zal zijn. Alle routes worden uitgevoerd in de stijl van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Recreatie Noord-Holland voert het project uit in opdracht van de drie gemeenten en met subsidie van Provincie Noord-Holland.

 

Foto (Recreatie Noord-Holland NV): V.l.nr. de wethouders Haitsma (Den Helder), Beemsterboer (Schagen), Meskers (Hollands Kroon)

Steun ons