Nieuwe wandel- en fietsroute brengen Romeinse Rijk tot leven

22 januari 2018

Romeinse Limes-padWandelen en fietsen langs historisch erfgoed wordt eind april nog leuker met het Romeinse Limes-pad en de Romeinse Limes fietsroute. Deze nieuwe wandel- en fietsroute gaan dwars door Nederland: van Katwijk, via Leiden en Utrecht, naar Nijmegen. Of andersom.

Onderweg komt de Romeinse geschiedenis tot leven in het landschap. De routes nemen je mee langs musea en archeologische hoogtepunten. Je komt meer te weten over de bijzondere historie van deze plekken, de archeologische waarde die ze nu nog hebben en de verbinding die we van oudsher hebben met de ons omringende landen. Meer dan 40 bijzondere plekken en locaties worden met elkaar verbonden.


Het Romeinse Limes-pad

Het Romeinse Limes-pad is 300 kilometer lang en loopt van Katwijk tot aan de Duitse grens. In Xanten sluit de route aan op de Duitse Limesroute. Net als alle andere Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW)'s is het pad in twee richtingen wit-rood gemarkeerd. Tegelijkertijd met het openen van het pad verschijnt er ook een wandelgids met alle ‘Points of Interest’ (POI's), zoals het oude Fort ‘Nigrum Pullum’ (Zwammerdam), Castellum Hoge Woerd (de Meern) en museum Het Valkhof (Nijmegen).

Het Romeinse Limes-pad is vanaf eind april te downloaden via deze site. De bijbehorende wandelgids zal verkrijgbaar zijn in de webwinkel.

De Romeinse Limes fietsroute is ontwikkeld door de ANWB i.s.m. het Fietsplatform. De bijbehorende fietsgids zal verkrijgbaar zijn bij de ANWB.

Meer weten over de Romeinse Limes? Ga naar www.romeinselimes.nl

Steun ons