Nieuwe wandelgids Drenthepad en Overijssels Havezatenpad

11 maart 2019

Drenthepad cover wandelgidsDe wandelgidsen van het Drenthepad en het Overijsselse Havezatenpad zijn volledig herzien en vernieuwd. Beide gidsen kregen een nieuwe vormgeving en bevatten geactualiseerde routes en achtergrondteksten.

Nieuwe paadjes

Gesprekken met grondeigenaren, nog mooiere paadjes vinden, routebeschrijvingen aanpassen en nieuwe markeringen aanbrengen. De vrijwilligers van het Drenthepad en het Overijssels Havezatenpad hebben de afgelopen maanden hard gewerkt. Nu, met het voorjaar op komst, liggen beide routes er weer piekfijn bij. 

Meer kilometers

Het Overijssels Havezatenpad is nu 270 km lang. De focus ligt meer dan voorheen op de indrukwekkende havezaten, kastelen en prachtige landgoederen onderweg. En je wandelt over een mooi nieuw wandel- en fietspad langs het riviertje de Regge. Het Drenthepad is 329 km en brengt je door maar liefst drie nationale parken en het Geopark De Hondsrug .

Natuurvriendenhuizen

Natuurvriendenhuizen bieden de mogelijkheid om goedkoop te overnachten. Op korte afstand van het Overijssels Havezatepad ligt natuurvriendenhuis Krikkehaar en langs het Drenthepad vind je de natuurvriendenhuizen Het Hunehuis en De Hondsrug.

De wandelgidsen van het Drentepad en het Overijssels Havezathepad zijn een uitgave van Nivon Natuurvrienden.

 

Foto: cover wandelgids Drenthepad (Nivon Natuurvrienden)

Steun ons