Nieuwe wandelgidsen bij onze zuiderburen

7 februari 2018

GR 5A wandelgids ronde van vlaanderenWie dacht dat er niet veel te wandelen is in Vlaanderen zal aangenaam verrast worden door twee nieuwe wandelgidsen. Wandel eens rond Brugge of loop van Lommel naar Huy, dwars door het Oude Land van Loon.

Wandelronde Vlaanderen

De GR 5A Wandelronde van Vlaanderen volgt ruwweg de grenzen van het vroegere Graafschap Vlaanderen. Met zo’n 570 km wandelplezier is het één van de langste rondwandelwegen in Europa. Het officiële begin ligt in Brugge, maar je kunt natuurlijk je eigen startplaats kiezen. Op of vlakbij de route liggen 15 stations, het aantal bus- en tramhaltes is niet te tellen en er zijn veel overnachtingsmogelijkheden onderweg.

De Loonse Route

De GR 564 brengt je van Lommel naar Huy, dwars door het Oude Land van Loon. Een 170 km lange route vol afwisseling en contrast, goed voor negen mooie dagetappes. Geniet van de Limburgse Kempen met haar grote vierkanthoeven en kleine dorpen, wandel door Haspengouw met haar weidse vergezichten en ontdek de vallei van de Mehaigne met prachtige kastelen en oude dorpen.

Wandelgids en GPX-track

Beide wandelgidsen zijn te bestellen via Grote Routepaden. Wandel je met gps? Dan download je daar gratis de gpx-track.

Steun ons