Nieuwsoverzicht

 • 5 december 2018 Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem

  De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem' neemt je mee op negen mooie, thematische wandelingen.

 • 3 december 2018 Onbeveiligde spoorwegovergang Geleen afgesloten

  Vandaag wordt in de gemeente Sittard-Geleen een onbeveiligde overweg afgesloten: de Raadskuilderweg. Deze spoorwegovergang is van groot belang voor bewoners, wandelaars, fietsers en anderen die gebruik maken van het groengebied achter de spoorlijn.

 • 29 november 2018 Nieuwe directeur Wandelnet

  Wandelnet heeft een nieuwe directeur. Met ingang van 1 januari 2019 zal Ankie van Dijk leiding gaan geven aan het team op het kantoor in Amersfoort.

 • 27 november 2018 Staatssecretaris wil af van onbewaakte overwegen

  Alle onbewaakte spoorwegovergangen in Nederland moeten binnen vijf jaar worden weggehaald of bewaakt. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) wil daarover afspraken maken met gemeenten en provincies, belangenverenigingen en ProRail.

 • 26 november 2018 Aanleg wandelnetwerken Drenthe in volle gang

  Wandelen van knooppunt naar knooppunt kan al in een deel van Drenthe maar als het aan het Recreatieschap Drenthe ligt, komt daar gemiddeld 500 kilometer per jaar bij.

 • 23 november 2018 Wandelnet ondertekent Nationaal Preventieakkoord

  Voorzitter Toon Naber heeft vandaag namens Wandelnet het Nationaal Preventieakkoord ondertekend. Met het Nationaal Preventieakkoord gaan meer dan 70 partijen samen aan de slag om Nederland gezonder te maken en gezondheidsverschillen te verkleinen.

 • 16 november 2018 Wandelen in de Bollenstreek

  Wandelroute Veldzicht is een mooie kennismaking met de Bollenstreek. Van streekmuseum naar zorgpark, langs duinen, bollenvelden en weilanden.

 • 14 november 2018 St. Odulphuspad in Friesland

  Het St. Odulphuspad door het zuidwesten van Friesland is een ontdekkingstocht langs verdwenen kloosters, intieme kerken, door bossen en grootse weidelandschappen.

 • 12 november 2018 Friese gemeenten ondertekenen Charter for Walking

  Gedeputeerde Michiel Schrier van provincie Friesland en de wethouders van 14 Friese gemeenten hebben afgelopen vrijdag in Drachten het Charter for Walking ondertekend. Met dit manifest willen zij zich hard maken voor de belangen van voetgangers en wandelaars.

 • 8 november 2018 Hartstocht Winter Walk

  Zaterdag 8 december is de Hartstocht Winter Walk in het Almeerderhout. Met onderweg Christmas carols, een koek-en-zopie post en een echte beverburcht.

Steun ons