Nieuwsoverzicht

 • 25 maart 2019 Op pad met vier nieuwe NS-wandelingen

  Het wandelseizoen begint goed met vier nieuwe NS-wandelingen. Al bijna 30 jaar ontwikkelt Wandelnet deze routes in samenwerking met NS. Dit jaar zijn ze uitgezet rondom Den Helder, Rhenen, Weesp en Venlo.

 • 23 maart 2019 'De kracht van wandelen' bundelt blogs en columns Wim Huijser

  Wim Huijser wil met inspiratieboek aanzetten tot wandelen.

 • 20 maart 2019 Dea Stam coördinator routes bij Wandelnet

  Dea Stam werkt sinds kort als coördinator routes bij Wandelnet.

 • 15 maart 2019 Fiets- en wandelorganisaties tegen stremming Afsluitdijk

  De Fietsersbond, Wandelnet, NTFU en het Fietsplatform vinden het voornemen om de Afsluitdijk voor drie jaar lang af te sluiten voor fietsers en wandelaars te lang. In een brief aan Rijkswaterstaat vragen de organisaties om de sluiting in te korten, het fietspad open te stellen op piekmomenten en in ieder geval te zorgen voor kwalitatief goede alternatieven.

 • 11 maart 2019 Nieuwe wandelgidsen Drenthepad en Overijssels Havezatenpad

  De wandelgidsen van het Denthepad en het Overijssels Havezatenpad zijn geactualiseerd. Meer kilometers, langs de Regge en door Geopark De Hondsrug.

 • 11 maart 2019 Veel aanbod op Fiets en Wandelbeurs

  Van 1 tot en met 3 maart vond de Fiets en Wandelbeurs plaats in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Op de beurs waren veel exposanten uit provincies en buitenland vertegenwoordigd om iedere beursbezoeker te informeren over hun aanbod.

 • 6 maart 2019 Informatiepanelen Krijtlandpad hersteld

  Vrijwilliger Peter Spleet herstelde de twee informatiepanelen van het Krijtlandpad.

 • 3 maart 2019 Wandelgids Veluwezoom

  In de wandelgids 'Wandelen over de Veluwezoom' nemen routemakers Rob Wolfs en Rutger Burgers je mee op vijftien rondwandeling tussen Wageningen en Zutphen

 • 1 maart 2019 Nieuw Waterliniepad geopend

  Vanmiddag is op de Fiets en Wandelbeurs het nieuwe Waterliniepad geopend. Ankie van Dijk (directeur Wandelnet) en de twee padcoördinatoren overhandigden vol trots de eerste drie exemplaren van de gids aan Joke Geldhof, (gedeputeerden provincie Noord-Holland), Maarten Divendal (burgemeester De Ronde Venen) en Roland van Vugt (wethouder gemeente Altena).

 • 28 februari 2019 "Lopen, fietsen en OV moeten verdubbelen"

  Het aandeel van lopen, fietsen en openbaar vervoer in de dagelijkse reizigerskilometers moet worden verdubbeld. Dat stelt een coalitie van zeven maatschappelijke organisaties, waaronder Wandelnet vandaag in een brief aan alle provinciale lijsttrekkers.

Steun ons