Nieuwsoverzicht

 • 12 juli 2018 ProRail en gemeente Lochem tekenen plan voor vier overwegen

  Vandaag vierden ProRail en gemeente Lochem dat er een gedragen plan is voor vier openbare onbeveiligde overwegen in Almen. Onder toeziend oog van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) en de provincie Gelderland tekenden Pier Eringa (directeur ProRail) en de gemeente Lochem het plan.

 • 4 juli 2018 Wandel- en fietsgidsje omgeving Hellendoorn

  Verpleeghuis en wandelgids, een bijzondere combinatie.

 • 25 juni 2018 Steeds meer aandacht voor lopen

  Dat wandelen populair is, weten we al lang. Maar lopen in bredere zin krijgt ook steeds meer aandacht. Wandelnet werkt daarom aan een ‘agenda voor lopen’ om zowel letterlijk (infrastructuur) als figuurlijk (beleid) meer ruimte voor lopen te bepleiten.

 • 21 juni 2018 Nieuwe infographic met fiets- en wandelcijfers

  Als kennis- en informatiepunt en tevens beheerder van de landelijke routenetwerken brengen Fietsplatform en Wandelnet cijfers en trends over recreatief fietsen en wandelen in kaart. Alle kerncijfers over de grootste recreantengroep van Nederland hebben we nu bij elkaar gebracht in een gezamenlijke infographic.

 • 8 juni 2018 Wandelgids Op pad met Jolanda

  Jolanda Denekamp zette originele wandelroutes uit op en rond de Veluwe. "Mensen naar buiten krijgen en letterlijk en figuurlijk van de gebaande paden af laten wijken, dat is het doel”, zegt deze enthousiaste natuurliefhebber, buitensporter en freelance journalist.

 • 5 juni 2018 In het voetspoor van Lebuinus

  Op 17 juni opent het Lebuinispad. Van Twello naar Deventer.

 • 24 mei 2018 Romeinse Limespad geopend

  Met een schroefboormachine in de hand opende Mariëtte Pennarts, gedeputeerde van de provincie Utrecht samen met Joep Naber, directeur van Wandelnet gisteren officieel het Romeinse Limespad.

 • 23 mei 2018 Wandelgids Wandel naar de campus

  Wandel naar de campus. Een nieuwe wandelgids voor dertien ontdekkingstochten op universitair niveau.

 • 16 mei 2018 Bronckhorst Wandelgemeente van 2018

  De gemeente Bronckhorst is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar. Wandelaars hebben er veel te kiezen: de gemeente heeft wandelknooppunten, themaroutes en wandelevenementen.

 • 7 mei 2018 Romeinse geschiedenis komt tot leven

  Vanaf nu kunnen wandelaars en fietsers de geschiedenis beleven op het Romeinse Limespad en de Limes fietsroute. Beide routes volgen de Limes van Katwijk tot Nijmegen langs meer dan 40 historische plekken

Steun ons