Nijmeegse Vierdaagse weer van start

16 juli 2018

Nijmeegse VierdaagseDinsdag 17 juli is het weer zover. De Nijmeegse Vierdaagse gaat voor de 102de keer van start. Wandelnet wenst alle deelnemers veel succes!

Eerste dag rond Wijchen

Precies 47.431 deelnemers staan dinsdag 17 juli aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse. Op elke wandeldag staat een andere plaats in de omgeving van Nijmegen centraal. Zo heet de eerste wandeldag De dag van Elst, de tweede De dag van Wijchen, de derde De dag van Groesbeek en tot slot de vierde De dag van Cuijk. Wil je aanmoedigen? Kijk dan op de Vierdaagse voor de route en zoek een mooi plaatsje langs de kant.

Maximaal aantal deelnemers

Ook dit jaar waren er meer inschrijvingen dan het maximaal toelaatbare aantal deelnemers; voor de  Vierdaagse hadden maar liefst 51.130 mensen zich ingeschreven. Voor het eerst in de geschiedenis moesten er twee lotingen worden gehouden. Niet alleen de totale limiet voor het aantal inschrijvingen werd overschreden, ook de limiet voor het aantal inschrijvingen voor individuele Nederlandse militairen werd overschreden.

Veel Nationaliteiten

De Nijmeegse Vierdaagse is een internationaal wandelevenement van formaat. Buitenlanders weten de weg naar Nijmegen te vinden. Er lopen maar liefst 84 verschillende nationaliteiten mee; van Afghanistan tot Zwitserland en alles wat daar tussen zit. Voor het eerst zijn er wandelaars met als nationaliteit Eritrea, Gambia, Oman, Palestina en Zambia.

Steun ons