Nivonhuis Den Broam aan het Noaberpad

22 juni 2016

Nivinhuis Den BroamNivonhuis Den Broam ligt op een steenworp afstand van het Noaberpad. Wandelaars kloppen er nooit tevergeefs aan.

kleinschalig

Nivonhuis Den Broam ligt prachtig verscholen in het bos, aan de hier rustig stromende Buurserbeek. Het Noaberpad, LAW10, passeert het huis op de andere oever van de beek. Met 32 bedden is het één van de kleinste Nivonhuizen. “Gasten hebben hier veel contact met elkaar” zegt John Andriessen van de Beheercommisie van Den Broam, “er is hier letterlijk alle ruimte om elkaar te ontmoeten. Daarnaast, wie rust en stilte zoekt, heeft daarvoor ook in en om het huis alle ruimte”.

wandelaar altijd welkom

Wandelaars zijn van harte welkom. Vooraf reserveren is natuurlijk het beste, maar wandelaars komen nooit voor een dichte deur te staan. “Voor wandelaars is er altijd plek” zegt John Andriessen, “ook al is het huis helemaal vol, we maken gewoon plek. En als er nog een maaltijd nodig is, dan zorgen we daar ook voor”. Er zijn altijd twee huiswachten aanwezig om gasten te ontvangen en de weg te wijzen in het huis.

wandelnetwerk Twente

Den Broam ontvangt jaarlijks ongeveer 4000 gasten; gezinnen, scholen, vriendengroepen en individuele reizigers. Onder de gasten zijn ook veel wandelliefhebbers. Het huis staat dan ook aan de rand van het uitgebreide wandelnetwerk Twente met ruim drieduizend kilometer aan wandelroutes. Twee keer per jaar organiseert Den Broam een wandelweek met begeleide wandelingen en twee keer een Nordic Walking Weekend/midweek met begeleiding van een trainer.

met de tijd mee

Nivonhuis Den Broam heeft dertien kamers waaronder twee familiekamers. Er is in de loop van de tijd veel ver- en herbouwd aan het huis dat eind twintiger jaren van de vorige eeuw werd gebouwd. De slaapzalen zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor twee persoonskamers. De keuken werd vernieuwd en de gangen werden gerenoveerd in verband met de brandpreventie. Plannen voor de toekomst zijn er ook: Den Broam wil in de komende jaren groener en duurzamer worden.

vrijwilligers

Ruim vijftig vrijwilligers zijn betrokken bij het werk op Den Broam. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom. Voor hen is er binnenkort een open dag om eens rond te kijken op het Nivonhuis.

 

Foto: Nivonhuis Den Broam

Steun ons