Profiel van EstherWeijers

Wandelgegevens

Beschrijving

Dit Wandelnet-lid heeft nog geen persoonlijke beschrijving ingevuld.

Logboek
Aantal km Datum Traject
17km
2 augustus 2017 Buurse - Enschede

's Ochtends werden we al snel getrakteerd op de stilte van het Buurserzand. Deze dagen konden we volop genieten van de heide die nu in bloei staat. Wat later kwamen we bij de volledig verlaten recreatieplas Het Rutbeek. Wel heel mooi en verstillend. Langzaam naderen we het einde van de tocht en keren weer terug naar de bewoonde wereld in het rustige Enschede. We hebben echt genoten van Het Trekvogelpad met al zijn verschillende natuurgebieden. Wat is Nederland mooi!

31km
1 augustus 2017 Beltrum - Buurse

Opnieuw een warme dag en een wandeling door de lappendeken weilanden, akkers, bos en wateren. Prachtig! Nadat we hadden genoten van Eibergen en Het Lankheet, kwamen we uiteindelijk in het Haaksbergerveen. Wat een prachtig gebied met de vlonderroute. Je gaat daar echt op in de natuur.

29km
31 juli 2017 Kasteel Hackfort - Beltrum

Vandaag de eerste dag van de resterende drie op weg naar Enschede. Het was warm, benauwd weer, maar de route leiden over schaduwrijke wegen en via mooie wateren langs prachtige landgoederen. Het was ondanks de grote vakantie heel rustig.

27km
10 juli 2017 Loenen - Kasteel Hackfort

Vandaag een afwisselende wandeling van plaatsen, bossen, weides en akkers. Indrukwekkend! Van Loenen over het Apeldoorns Kanaal via Hall naar Brummen. Tijd voor een kopje koffie om daarna de IJssel over te steken en in Bronkhorst bij De Gouden Leeuw te lunchen. Daarna doorlopen via het IJsselgebied, langzaam maar zeker De Achterhoek in. Kortom we zitten we in een nieuwe streek met een eigen karakter. Genieten!

33km
9 juli 2017 Otterlo - Loenen

Vandaag een lange etappe over de Hoge Veluwe. Het was een enorm mooie wandeling over overwegend voetpadden en heel wat, goede, trappen. Ee n enorm mooi gebied met veel geschiedenis, prachtige uitzichten, mooie natuur en heel veel sporen van alle mogelijke dieren: edelherten, everzwijnen, dassen, reeën, enz. Na een kopje koffie op het grote plein en het passeren van het Hubertusslot waren we aan het begin van de middag in Hoenderloo, waar we hebben geluncht. Daarna zetten we via het hoogste punt van het Trekvogelpad, de Schenkenshul, de tocht voort op weg naar de grootste waterval van Nederland bij Beekbergen. Nog even volhouden en nog een mooi stukje naar Loenen, waar we logeerden en heerlijk aten bij de Loenermark.

21km
8 juli 2017 Ede- Otterlo

Nadat we over het prachtige landgoed Hoekelum hadden gewandeld, kwamen we na enige tijd over de Ginkelse Heide, een indruk wekkend stuk natuur. Vervolgens kwamen we na een korte koffie- en ijsstop op camping Zuid Ginkel bij Mossel, ook een heerlijke uitspanning. Al snel diende Otterlo zich aan, waar net een trouwerij in de kerk begon en wij een heerlijke warme lunch bij Kruller tot ons namen.

19km
28 juni 2017 Rhenen - Ede

Rhenen met de Cunerakerk laten we achterons, waarna al snel de Grebbeberg opduikt. Een serieuze klim, maar met uiteindelijk een prachtig uitzicht. Intussen begon het te regenen en deden de paraplus goede dienst. De regenjassen zorgde als vertrouwd voor doorweekte ruggen en verdwenen al snel in de verpakking. Al snel kwamen we weer op open terrein langs de Grift en over de weilanden en akkers van universiteit Wageningen. Bij Bennekom konden we gelukkig schuilen voor een grote regenbui, waarna we het laatste stukje naar Ede konden lopen en het kasteel Hoekelum in het vizier kregen.

30km
27 juni 2017 Langbroek - Rhenen

's ochtends al vroeg op pad. Op weg naar kasteel Amerongen door de uiterwaarden vlak bij de Nederrijn. Met ijsvogel en plassen vol ganzen, eenden, sternen en kikkers. In Amerongen overheerlijk appelgebak met vanillesaus en slagroom. Daarna nog een stukje langs de Nederrijn met lepelaars en daarna door de bossen via de oude tabaksplantages naar Rhenen.

28km
10 juni 2017 Vliegbasis Soesterberg - Langbroek

Een afwisselende wandeling langs Austerlitz, Maarn en Doorn. We genieten van de buitenhuisjes van de Utrechtse heren van weleer.

25km
5 juni 2017 Laren/Hilversum - Vliegbasis Soesterberg

Een mooie bosrijke wandeling. Hier en daar leek het wel het Donkere Bos van de Fabeltjeskrant.

25km
29 mei 2017 Weesp - Laren/Hilversum

Open gebied, Het Naardermeer en de heide. Zo'n heide is op een tropische dag wel heel warm!

30km
25 mei 2017 Ransdorp - weesp

Een tocht langs de oostgrens van Amsterdam: Volop genieten!

25km
20 mei 2017 't Twiske - Ransdorp

Een gebied van een en al polders. Met heel veel oude sfeervolle plaatsjes als Landsmeer, Graft-De Rijp, enz.

25km
14 mei 2017 Oostknollendam- 't Twiske

Wat is Nederland toch mooi! En na een flinke regenbui zo rustig: Een met de natuur!

19km
13 mei 2017 Akersloot-Oostknollendam

We belanden echt in het Hollandse polderlandschap. veel vogels onderweg. Prachtig!

19km
4 mei 2017 Egmond aan de Hoef- Akersloot

Heerlijke wandeling langs akkers, door het centrum van Alkmaar langs AZ en het industriegebied naar de pont in Akersloot.

12km
30 april 2017 Bergen aan Zee- Egmond aan de Hoef

Trekvogelpad 1ste etappe van Bergen aan Zee naar Egmond aan de Hoef. Prachtige wandeling met veel zand, mooie duinen en heel wat trappen.

415km totaal
Steun ons