Profiel van ElvO

Wandelgegevens

  • Vaak loop ik Routes van 15 km of meer (LAW)
  • Ik wandel Wekelijks
  • Wandelen betekent voor mij OV, Ontspanning, Eigen route, Terras, Buitengebied, Auto, GPS, Markering volgen, Samen

Beschrijving

Wandelmaatjes gezocht voor op zaterdag. 15-20 km. In de winter georganiseerd. In de zomer kies ik vaker mijn eigen pad. Ik loop graag Groene Wissels en LAW en streekpaden. Ik houd van de wijdsheid van de polder, bv Midden Delfland. Startpunt: maximaal een uur van Den Haag.

Logboek
Aantal km Datum Traject
13km
22 juni 2019 Twee keer rond Overvoorde.

Vandaag en afgelopen maandag mijn favoriete rondje door Overvoorde weer gelopen en langs verschillende kanten terug naar huis. Resp. 6 en 7 km. Superfijn weer vandaag. En zo stil op zaterdagmorgen. Echt weer genoten. Veel libelles en vlinders gezien langs de Beatrixlaan langs het water.

19km
15 juni 2019 Liesveldroute

Met 6 mensen van het Profiel vertrokken we na de koffie met de pont naar de overkant van de Lek. Via dorpjes als Groot Ammers, Ottoland en Goudriaan en Nieuwpoort liepen we een route die voor 80% onverhard was. Over eindeloze graskades met gras dat soms tot de heupen kwam. Onderweg pauzeerden we bij theetuin de Winde. Ook al zo'n geweldig leuke plek. Het was wel zwaar lopen over al die onverharde en ongemaaide dijken, We waren dus pas om half 6 terug bij de pont. Maar wat een geluk dat iedereen van de groep dit leuk vindt. Het eten bij het restaurant rechts van de pont verliep niet helemaal tot tevredenheid. Het eten van 4 mensen was niet warm en dat werd niet tot tevredenheid opgelost. Heel fijn om weer eens zo'n lange tocht te lopen. Het was bewolkt, maar droog en laat in de middag kwam de zon er ook nog bij.

6km
10 juni 2019 Ommetje Overvoorde en zo

Ik weet niet of dit ooit gaat vervelen. En zeker niet in de lente. Veel jonge vogels: Beatrixlaan, 4 eendjes (dezelfde alßgisteren? Toen waren er 6) ; 8 jonge nijlganzen ( speeltuin Overvoorde); 5 jonge reigers (open grasland O); een groepvan 35 Canadese ganzen b7j de buurttuin Moerwijk. Meerdere paren. En verder een fuut, meerderemeerkoeten, kraaien, kauwen.

13km
9 juni 2019 Van Moerwijk naar Delft Zuid, station.

Deze maand had ik nog niet gewandeld en de eerste Pinksterdag was het echt goed wandelweer. Na een storm- en regendag gisteren en waarschijnlijk ook morgen. Van huis uit naar Delft gewandeld. Ik zat zo lekker in de flow dat ik besloot om door te lopen naar Delft Zuid. Een paar keer gevraagd of ik op de goede weg was, want als je in Delft aan de verkeerde kant van het water loopt, kan het aardig verkeerd gaan met de kilometers. De laatste keer vroeg ik een oudere dame die op een stoeltje aan het water zat. Ze dacht dat het nog héél ver was en wilde graag helpen. Of ik nog iets nodig had. Water misschien? Toen heb ik maar gevraagd of ik even naar de wc mocht, en ze nam me mee haar huis in. Ondertussen zocht ze de kaart van Delft op en zo kwam het piekfijn in orde. Het bleek van thuis tot Delft Zuid maar 12.4 km te zijn. Zo'n 2,5 km verder dan station Delft. Het was een fijne tocht.

15km
2 juni 2019 Haagse stadsparkentocht.

Een enkele keer voeg ik aan dit logboek een kanotocht toe.Een flinke tocht varen ervaar ik als zwaarder als dezelfde afstand wandelen en dus mag dat van mezelf. De tocht wasprachtig. Het was gezellig. Mooi weer. En vanaf het water zie je de stad toch weer heel anders.

15km
31 mei 2019 Lelystad en Marker Wadden.

Met het huis van Hetteke en Erik als uitvalbasis waren we twee dagen in Lelystad. De eerste dag familiebezoek en naar Bataviastad. De tweede dag naar de Marker Wadden. We hadden tickets geboekt via Natuurmonumenten en met de driemaster Willem Barentz voeren we in 45 minuten naar het nieuwe opgespoten land. Er zijn 5 eilanden aangelegd. Eén ervan is toegankelijk voor bezoekers. Het is prachtig aangelegd, met stranden en prachtige vogelkijkhutten. Het is een moerras met duinen en een dijk er omheen. Zeer vogelrijk, nu al na twee jaar. Ik zag kleine plevieren en een dwegstern, voor mij nieuwe soorten. We kregen een rondleiding van een boswachter. Het was heel erg interessant. Om half 3 scheepten we weer in voor de terugreis. Het was gewldig mooi weer. De hele dag was een feestje. Beter hadden we het niet kunnen treffen.

8km
27 mei 2019 Vaste ommetje.

Iets langer dan anders. Overvoorde, Kruiavaarderspark, spoor over en door Laak en langs het station Moerwijk weer terug. Geen bijzondere waarnemingen. Wel een nest nijlganzen en een nest canadese ganzen gezien. Het zwanennest lijkt ook mislukt. Het enige jong zag ik ook niet meer. Lekker lopen die rondjes op maandag.

6km
26 mei 2019 Ommetje Overvoorde

Vanochtend was ik om half 6 al wakker en ik kon met geen mogelijkheid meer slapen. Dus vroeg pp gestaan en na het ontbijt vertrok ik om 7 uur voor een rondje Overvoorde. Er waren al meer vroege vogels. Allemaal hondenbezitters. Veel vogels gehoord en gezien. Uitbundig zingende merels en lijsters.Langs de Moerweg is er van de 17 jonge meerkoetjes die ik laatst telde niet veel meer over. Elk ouderpaar had er nog één. (Vorige week 3-5).

5km
21 mei 2019 Zuiderpark

Een rondje door het Zuiderpark, en speciaal de Heimanshof is fraai. Deze systematische tuin llgt er mooi bij en er bloeien al veel planten. Omdat er overal bordjes met namen bij staan, is dit een inspirerende plek. Ik moet nog eens terug met een schrijfblokje, want ik heb keuke planten gezien voor mijn eigen tuin.

6km
20 mei 2019 Favoriete ommetje.

Het rondje door Overvoorde en het Kruisvaarderspark is nu wel op zijn mooist. De rodondendrons staan in bloei en er zijn veel vogels. Vandaag in ieder geval weer eens een specht gezien, 2 lijsters gehoord en 2 bomen vol met jong grut. Ik heb een tijdje staan kijken, maar er kwam geen ouder aanvliegen met voer. Wel een mees in de buurt. Veel meerkoeten, maar verder geen bijzondere watervogels. Kauwen, nijlganzen. Fijn rondje.

18km
18 mei 2019 Bentwoud

Met Jan en Sjoukje vandaag van station Zoetermeer naar Station Boskoop gewandeld. Helaas waren de kaartjes met de route erop die Jan had uigeprint veel te onduidelijk, maar met het richtinggevoel van Jan liepen we in ieder geval de goede kant op. Door het Bentwoud was het zeer fraai. Behalve de vliegtuigen was het verder zeer stil en mooi. Geen horizonvervuiling. Veel vogels. Maar het knooppuntensysteem bevatte weer een nare fout. Een bierderij versperde de weg en we konden er ook niet omheen, we moesten dus terug. We waren om 10.00 vertrokken en om 15.15 uur waren we in Boskoop. Decroute was zeker meer dan 13 a 14 km, zekwr gezien de tijd. Wel hebben we een keer of 4 een korte stop gehouden van een minuut of 10. Ik was de gos vergeten. Geschatte afstand zo'n 18 km. Eens zoeken of er betere uitgezette routes in het Bentwoud zijn.

8km
13 mei 2019 Mijn favoriete ommetje.

Rondje door Overvoorde en door het Kruisvaarderspark. Prachtig vandaag, want de rhodo's staan in bloei. En overal fluitekruiden boterbloemen. In de sloten een explosie van jonge meerkoeten, maar nergens eendenkuikens. Het net van 14 pulletjes van een tijdjecterug heb ik niet meer terug gezien. Ik weet nu dat je ze kan mekdenbij Sovon.

17km
11 mei 2019 Voorburgse landgoederen.

Deze route heb ik gelopen met Helen en Emilie (dansgroep). De Voorburgse parken zijn mooi, maar een route lopen alleen mwt een klein kaartje en de landgoederen bordjes - vierkante postzegels - viel niet mee. Er ontbraken bordjes in de parken en langs de Vliet misten we de afslag waardoor we doorliepen tot aan het sluisje. Niet dat dat nou zoheel erg was, want we dronken daar lekker koffie. De markt was wel weer heel leuk en ook inhet centrum zijn leuke winkeltjes. Terug bij het station stond er al 9.5 km op de teller. Emilie en Helen vonden het genoeg en ik heb de 2e lus nog gelopen. Die voegde eigenlijk niks toe aan de route. Het mooiste stuk vonden we het Sytwende park waar een tunnel onderdoor loopt.Een vrij nieuw park dus, maar erg mooi en ruim aangelegd. Helen en ik namen de glijbaan van de heuvel. Dat was jaren geleden.

8km
7 mei 2019 Zuidhaven Dordrecht

Na een bezoekje aan pa ben ik naarcde Zuidhaven gereden. Daar heb ik met imagine run een wandeling gemaakt van 8 km. Eerst door de grienden en daarna terug door het lege polderlandschap. Lekker even het hoofd leeg maken. Tip: Nog eens doen en dan eerst naar de vogelkijkhut op de Tongplaat lopen. Verrekijker mee.

40km
2 mei 2019 Campervakantie Brabant.

Tussen 2 begrafwnissen door (oom Kees en oom Arie) mochten we de camper van Trudy een paar dagen gebruiken. Dat wwed een actiev vakantie. Moest ook wel, want het was koud, oneveer 10-13 graden. De 40 km zijn niet in één keer gelopen. In Ossendrecht en Geertruidenberg waren het een dorps/stadswandeling, het zoeken naar een cache en 2x restaurantbezoek. Alles looend, want we hadden geen fietsen mee. In Ossendrecht maakten we ook een lange dagwandeling doir de omgeving, naar Putte op de Ned/Belgusche grens en daarna over de Ossendrechtse heide, onderdeel van de Kalmthouts heide.. Henk heeft alles meegelopen en dat ging best. We hebben ook nog 55 km door de Biesbosch gefietst, maar dat telt hier niet mee. Dat was het rondje Geertruidenberg - Lage Zwaluwe - pontje naar de Deeneplaat - naar het Biesboschmuseum (PRACHTIG) en via Werkendam en Hank weer terug naar Geertruidenberg.

34km
25 april 2019 Van Grave naar Berharen.

Eindelijk weer eens 2 etappes van de Walk of Wisdom gelopen.. Ik zou 3 dagen gaan, maar door de begrafenis van Kees Stavast ging de eerste dag eraf. De etappe Malden- Grave moet dus nog. De eerste dag liep Henk een dagje mee. Hier moet wel even de omgeving van Keent en de Keentste uiterwaarden genoemd worden. Hier is een prachtig en groot natuurgebied gevormd - feitelijk een overloopgebied voor extreem hoog water van de Maas. Er lopen kuddes koeien met jonge kalfjes en stiertjes. Ook zagen we lepelaars. We liepen naar Ravenstein en overnachtten daar in hotel de Keurvorst. De tweede dag liep Henk nog mee naar station Wijchen en ik ging alleen verder, via Leur en Hernen naar Bergharen.

17km
20 april 2019 Bollentocht Sassenheim.

Een georganiseerdectocht georganiseerd door de PG van Sassenheim. De start was bij zo'n mega bollenschuur, met genoeg parkeergelegenheid. Inschrijfgeld 5,00 euro. Sponsortocht voor de kerk. Dat vond ik wel bijzonder. Het professioneel en goed georganiseerd. We gingen op weg met een mueslireep en mandarijntje. Aan het eind een bosje tulpen, wat erg leuk was. De route vond ik niet heel geweldig. Wel twee derde langs drukke provinciale wegen en alles verhard. De stukken bij de tulpenvelden waren uiteraard prachtig. Vooral een proeftuin met heel veel verschillende soorten tulpen. Behalve de tulpen bloeide er niet veel meer. Daarvoor was het te warm. Het was wel fantastisch wandelweer! In Voorhout liep de route trouwens vlak langs Trudy's huis. Dus heb ik lekker een bakkie koffie bij mijn schoonzus gedronken! Was heel gezellig.

6km
19 april 2019 Voorburg.

Mary had voor Henny en mij een heerlijke en gezellige verjaarsdagslunch gemaakt.Daarna zijn we een uurtje gaan wandelen. Langs de Vliet en terug door de mooie Voorburgse parken. Toevallig liep ik hier twee weken geleden al het eerste stuk van de Limes. Onderweg kwamen we Kastina tegen. De temperatuur was zeker boven de 20 graden. De eerste vakantiedag. Het was heerlijk.

6km
15 april 2019 Bekend ommetje.

Overvoorde, Kruisvaarderspark, langs het spoor en weer naar huis. Een vaak gelopen rondje en alle ruimte om vogels te spotten. Bijzondere vangst was vandaag een Mandarijneend of Carolina-eend in Overvoorde. En meerdere nestjes met eendepulletjes en jonge meerkoeten - met een zilvermeeuw en reiger in de buurt voor een lekker hapje. Ach ...

12km
13 april 2019 Gaagpadroute.

Met Ineke, Sylvia, Helen, Jans en Leonie. Voor mij een bekende en vooral ook geliefde route.Voor de rest van de groep een totaal onbekend gebied. En dat maakte het wel heel erg leuk! Met het pontje De Kwakel naar het Jachthuis voor de koffie en daarna mochten we nog visa versa meevaren. Een cache laten zien van rondje mooi Maasland. Over de grasdijk terug naar Schipluiden. En daar koffue met lekkers bij het bakkertje. Daar werden al weer nieuwe plannen gesmeed voor museumbezoek. 'Zou iedereen het nou zo'n fijne groep vinden?', vroeg Leonie me. Ja, dat denk ik wel. Onderweg zagen we grutto's, kievitten, ganzen met veel jongen en als klap de vuurpijl nog een prachtige lepelaar van heel dichtbij. Een zeer fijn rondje dys!

14km
9 april 2019 Moerwijk - Delft.

Vandaag - op dinsdag - een stevige ochtendwandeling gemaakt. Gewoon omdat het kon. Bekende route door Overvoorde, Elsenburgerbos en langs de Vliet. In Delft wat anders gelopen. Door een langgestrekt park en daarna naar het Centrum. De sprinter reed voor mijn neus weg, dus de IC naar HS genomen. Vandaar langs de Hogescholl en langs het mooie riviertje de Laak naar huis gelopen. Zo kwam ik vandaag aan 14,4 km.

6km
7 april 2019 Limes, vanaf het begin

Vandaag, op zondag, was het fantastisch weer en dan lonkt het wandelen wel heel sterk. Henk wilde me wel afzetten bij het begin vand dee aanlooproute van de Limes in Voorburg. Katwijk is natuurlijk het begin van de route, maar voor mij voelt dit toch meer als het beginpunt. Het beginpunt is raar. Een sticker in de Hoekenburglaan en geen informatie. Logischer zou zijn geweest om deroute in park Arentsburg te starten. Dat mooie oude park staat vol met zuilen met informatie over het Forum Hadriani en dat is interessant op deze route. Mede door de hele oude bomen voel je hier als het ware de geschiedenis. Hofwijk, Swaensteyn en Huygens zijn natuurlijk aardig, maar ze hebben niks met de Limes te maken. Dit deel van de route loopt ook over de Landgoederenroute (10 km) en dus liep ik me te vergapen aan de enorme huizen. Nog een stukje langs de Vliet en door leuke winkelstraatjes in Oud Voorburg en daarna over het einde naar station Leidschendam-Voorburg. Het was niet zo ver, maar wel een fine wandeling? Nb:volgende keer. Naar Den Haag CS en met RR 3 of 4 naar Leids. Voorburg. Trap af en min of meer rechtdoor lopen.

5km
1 april 2019 Ommetje Overvoorde

Gelukkig tellen kleine rondjes ook mee, mits ze minimaal 5 km zijn. Nu ik zelfstandige zzp-er ben, heb ik ook de vrijheid om gewoon op maandag een lenterondje te doen. Heerlijk. Ook even een testcase voor mijn knie, wan na de wandeling van zaterdag had ik daar vreemd genoeg veel last van.Ik voel het nog wel, maarniet direct als pijn. Even aan zien.

13km
30 maart 2019 Limes, van Hazerswoude Rijndijk naar Alphen.

De derde etappe van de Limes liep ik met Liesbeth en Carolien, van Buiten Leiden. Het was heel weinig Limes vandaag. Niets Romeins gezien zou je kunnen zeggen. Wel een mooie poldertocht. Vooral het stuk bij Klein Giethoorn was mooi en ook de Spijkerboorse kade. Vlak voor Alphen aan de Rijn, nog voor de snelweg ligt een mooi natuurgebiedje. Dar zou een blauwborst ziien, maar we hebben hem niet gezien. Wel hoorden we vandaag meerdere grutto's. Gelukkig! En hoewel de krant zei dat de vlinderstand dramatisch terug loopt, zagen we 3 verscillende soorten, op meerdere plekken. Langs het Archeon en via groenstroken liepen we naar het station. Gelukkig scoorden op een terras nog koffie, want de overige horeca onderweg ging pas op 1 april open. Zonde met zo'n mooie dag. We liepen dit jaar voor het eerst in een t-shirt. Nb: Etappe 2, van Leiden naar Hazerswoude moet ik nog lopen, maar dat doe ik na het broedseizoen.

12km
23 maart 2019 O, o Den Haag, Laakkwartier.

Met Helen (dansgroep) liep ik de bekende route van Gegarandeerd Onregelmatig, deels door het groen en deels door de bebouwing. Altijd weer een heel aardige stadswandeling. Ondanks dat ze aan het sluiten was, kregen we bij Kobus toch een bakkie koffie.

17km
16 maart 2019 Leersum-Doorn-Leersum.

Het weerbericht was er vrijdagavond één waar de honden geen brood van lusten: regen, en wel de hele dag. Dus met veel regenkleding in de rugzak vertrok ik in de stromende regen naar het station. In Gouda waar ik opgepikt werd door Jan was het droog. We verzamelden voir koffie in de Remise, en toen we vertrokken druppelde het alleen nog. Een uur later was het droog en dat bleef het. Watcrestte was een heel fijne boswandeling. Onderweg koffie bij de Helenahoeve. Daar kruisten we het Trekvogelpad. Aan het eind hebben we een 2 km afgesneden. Marianne begon al niet fit, maar het viel haar steeds zwaarder. Zexwas ziek. We aten 0voirtreffelijk bij Hapjesrestaurant Darthuizen. Allemaal kleine gerechtjes, die voortreffelijk klaargemaakt waren. Met Bart en Hanneke, Jan, Lia, Marianne en ik. En zonder de geblesseerde Gerard (scheur in bovenbeenspier na val met de fiets in de storm) en Andries (fungeert als mantelzorger).

18km
9 maart 2019 Limes. Van Katwijk naar Leiden CS

Het boekje van LAW 16, het Romeinse Limeskast staat al een tijdje in de kast. Vandaag had ik zin om te starten met dit pad. Dus eerst met de bus naar Katwijk. Deze LAW heeft in tegenstelling tot veel andere LAW's een mooi startpunt, nl het kunstwerk Brittenburg van Nicolas Dings. Ik trof daar twee andere wandelaars aan die ook vandaag starten met het pad. Na een stukje duinen besloot ik eerst tijd te nemen om het Katwijks museum te bezoeken, omdat daar een speciale tentoonstelling was over Brittenburg, het Castellum dat diende als een Romeins grensfort. Ook een kopie de Peutingerkaart is hier te zien. Daarop is de hele Limes te zien vanuit Engeland tot Syrië. Het was een bezoek dat me goed voorbereidde op de tocht die komen gaat. Erg interessant. Na een bak koffie ging ik verder op pad. Door Katwijk aan Zee, Katwijk aan de Rijn en dan door Rijnsburg. Het was een fraai stuk. Daarna door een enorm woonwijk in aanbouw - globaal tussen Rijnsburg, Oegstgeest en Leiden - met a-sociaal grote huizen. Hier volgt de route het fietspad langs de Limes. Inmiddels stak de wind op tot ongeveer stormkracht. Toen ik bij Corpus was begon het te regenen en kon ik schuilen onder het viaduct. Het werd weer droog, maar steeds waren er korte hevige buien met windstoten. Geen aangenaam wandelweer meer. Toen ik bij Oud Poelgeest was aangekomen was er een felle bliksemschicht en een geweldige donderknal. Ik schrok me rot. Tijd om in het restaurand bij Oud Poelgeest te schuilen en wat te drinken. Gelukkig was het niet al te ver meer naar CS Leiden. Op het tweede deel van de route heb ik niet veel meer gezien van de Limes. Ook heb ik geen foto's meer gemaakt. Toch een fijne dag en een goede start van deze LAW.

10km
5 maart 2019 Dordrecht, rondjebovenpolder.

Gewandeld na het bezoek aan pa. Rondje Bovenpolder met Imagine Run. Gestart bij de Watertoren van Dubbeldam Helemaal langs de Provinciale weg naar de Kop van het land. Naar de Oosthaven over hwt fietspad, over deZeedijk. In dit gebied is fraaie nieuwe natuur aangelegd. Door wat van de route af te wijken ging ik daar door heen. De nieuwe Biesbos. Nu nog vrij kaal,maar al wel met heel veel vogels, vooral ganzen. Chocomel bijde Watertoren en toen naar huis.

6km
4 maart 2019 Ommetje op maandag

De agenda is nog niet gevuld op maandag sinds ik volledig zzp-er ben. Ik geniet er maar van. Vanmiddag het vertrouwde rondje door Overvoorde en via het Kruisvaarderspark, langs het spoor en het Heeswijkplein weer terug. Ook even een paar boodschapjes gedaan.

17km
2 maart 2019 Benthuizen, RS 80

Gelopen met Sylvia en Els. Mooie route door het Bentwoud in aanleg. Dat wordt groot en mooi. De aanplant is nog jong. Onverharde wandelpaden. Dan naar Hazerswoude voor de koffie met een stroopwafel. Terug deels langs de HSL. Het was fijn wandelweer. Half bewolkt en ook de zon kwam nog even door. 10° C.

10km
1 maart 2019 Zonnegaarde en Te Werve

Met de dames van de danagroep en Gerda als IVN gids liepen we eerst over het tuincomplex Zonnegaarde aan de Erasmusweg en daarna naar Te Werve in Rijswijk en weer terug. Op Zonnegaarde heeft de ecologische zone een bijzonder fraai uiterlijk gekregen. Met Gerda was ik al eens eerder over Te Werve gelopen. De extra info die zij geeft is interessant.Dezelfde weg terugis altijd jammer. Met Ineke, Sylvia, Jans, Ellen, Gerda en Betty. En Ank en Leonie die na Zonnegaarde weer afscheid namen. Horeca: bij de tennisbaan op Te Werve.

7km
27 februari 2019 Zuiderpark

Vanmddag een leuk rondje gecachet in het Zuiderpark met Willemijn, Hugo, Veerle, Marijke en Rozemarijn. Marijke had het nog nooit gedaan. Was leuk met 3 telefoons en onze gps, die opeens routeerbaar was. Eén cache niet gevonden. Daarna nog even een stukje doorgelopen rondom het water van de Moerweg. Toch weer 7 km erbij.

19km
25 februari 2019 Trekvogelpad, A'dam, metro Gein naar Naarsen-Bussum.

Voorjaarsvakantie en wel 15-18 graden vandaag. (Bizar warm!). Vandaag de schakel tussen Amsterdam en het Gooi. Veel langs het water. Eerst langs de Gein. (proviniciegrens NH en Utrecht). Bij Driemond komen de Gein, de Gaasp en het A'dam Rijnkanaal samen. En bij Weesp langs de Vecht. Hier waren we ook al met het Waterliniepad. In Weesp zaten we buiten op het terras. Echt waar, zonder jas! Daarna door een stuk polder naar het Naardermeer. We liepen er nu in alle rust. Een paar jaar geledenwas het Naardermeer niet eens te bereiken doorcde verbouwing van de A1. In het Naardermeer thee gedronken bij tanta Annie. Inmiddels al weer 94 jaar, was ze al weer geopend omdat het zo'n mooi weer was. We zaten met 4 andere wandelaars op hasr terras. Een uniek mens! Het laatste stuk naar station Naarden-Bussum ging vlot. We reisden via Utrecht terug naar Den Haag. Daar opende ik envelop nummer 3 van de Beatrrxschool. Zo leuk! Deze was van Martine.

15km
23 februari 2019 Boskoop.

Na de begrafenis van mama vroeg Jan of ik zaterdag nog een rindje wilde lopen en hij zou wat uitkiezen.Dat bracht ons vandaag naar de rand van Reeuwijk en naar Boskoop.De heenweg door een prachtige polder - onverhard - en terug door Biskoop en meer langs kwekerijen. We dronken koffie, chocolademelk en koek bij tuinderij Esveld en dat was een heel leuke plek. Mooie en aangename wandeling.. Erg mooi weer ook. Zo'n 12 graden en zonnig. Voor herhaling vatbaar.

11km
20 februari 2019 Gaagpadroute.

Alhoewel de route Gaagpadroute heet, is het eigenlijk een rondje Duifpolder. Voor de vijfde keer gelopen, louter met het doel om het hoofd leeg te maken. Dat duurde nogal een tijdje. Het is net stille zaterdag vandaag. Dankzij enkele geocachers mijn naam bij kunnen schrijven bij de finale van rondje Mooi Maasland, een flinke trail met allemaal nestkastjes aan bomen. Die wil ik nog wel een keertje lopen. Onderweg langs de Vlaardingse Vaart een theeblad met heet water, thee en oploskoffie. Erg aardig zo in de winter. Het hoofd én lijf waren lekker opgefrist zo aan het eind. Morgen de befrafenis.

8km
18 februari 2019 Dordrecht

Nadat we met z'n allen de kerkdienst voor ma's begrafenis hadden voorbereid ben ik een wandeling gaan maken met imagine run vanuit Dubbelmonde. Eerst door het park, daarna over het fietspad richting brug over het Wantij. Voor de brug ben ik linksaf geslagen om langs het water te lopen. Langs de jachthavens, langs het oude Wantijzwembad en door het Wantijpark. Langs Villa Augustus en door de Vogelwijk - die meer op Moerwijk lijkt- richting het spoor. Er onderdoor en terug naar Dubbeldam. De straatnamen ken ik niet meer, maar het is een leuke tocht. Alleen wil de app me steeds terug leiden langs drukke wegen. Dat is niet zo leuk.

17km
16 februari 2019 RS80 in Woerden.

Gelopen met Jan. Even het hoofd leeg maken en het lijf oppeppen. Vlak na het overlijden van mama. Met Jan als rustige meeloper en erg fijn dat ik mee kon rijden. Mooi, zonnig weer en 10 graden.

6km
10 februari 2019 Ommetje Rijswijk

Overvoorde, Westhofpark en via Laak en Erasmusweg weer terug. Even uitwaaien op zondagmiddag. In decregen, datcwas dan weer jammer.

12km
9 februari 2019 Ockenburg en zo.

Ondanks dexstormachtigecwind gingen we toch met z'n zevenen op pad. ( dansgroep). Met Sylvia, Ineke, Tonnie, Emilie, Helen, Wietske en mijn persoontje liepen we eerst door Ockenburg en de van Leytenbos en doorde Heemtuin bij Pluk. Helaas geen koffie. Door pmstandigheden gesloten. Hierna keerde Emilie terug naar huis. We liepen door nasr de Uithof voor koffie. Sylvia enIneke stopten hier vanwege andere verplichtingen. Tien waren er nog vier. We liepen door naar het doolhof in de Uithof en vandaar terug naar Ockenburg. Het bleef droog en zfs de zon was vaak te zien. Heerlijk. Bovenal was het weercerg gezellig!

7km
5 februari 2019 Dordrecht en Rijswijk.

Vandaag op beziek geweest bij mama in de Rozenhof, waar ze gisteren vanuit het ziekenhuis naar toe was gebracht. Om half 2 vertrokken en via google maps naar station Dordrecht gelopen via de kortste- maar daarom niet de mooiste weg. Het was 4 km. Het laatste stukje door het park. Daarna uitgestapt op station Rijswijk en naar huis gewandeld door het groen. Fijn om dat vandaag zo te doen op de tweede dag dat ik niet meer op de Beatrixschool werk.

16km
2 februari 2019 Schoonhoven.

Vandaag was het één van de zeldzame wandeldagen waarop het vrijwel de hele dag regende. Geen stortbuien, maar een gestaag regentje. Verder was de hoeveelheid wandelaars ongekend groot. We waren met z'n tienen. We korten de route iets in (ik weet eigemlijk niet waarom). De route was vrijwel helemaal verhard. Onderweg stopten we bij de Vlisterstee en nog een tweede keer in eene kroeg in Schoonhoven omdat het nog te vroeg was om te gaan eten.Dat eten, in de snackbar annex restaurantje was ongekend goed. Een fijne wandeldag die me de broodnodige ontspanning bracht vanwege de stress vanwege d ziekte van mijn moeder. En ook nog het afscheid op de Beatrixschool. Tijdens het eten envelop 1 open gemaakt. De eerste van de 30 enveloppen.

12km
19 januari 2019 Marlot.

Gelopen met Wietske, Ineke F en Sylvia B. Alweer decderde wandeling van G.O Vanaf station Mariahoeve door de wijk naar Marlot, Oosterbeek, Clingendael en Reigersbergen. De woningen zijn indrukwekkend groot, de natuur mooi. Veel oude bossen. We dronken koffie bij de enige en eerste overdekte tennisbaan en aten soep in een overvol Chalet Ten Bosch.. Het was 3graden en zonnig. Heerlijk wandelweer. We hebben o.a ooievaars gezien.

10km
12 januari 2019 Groene Wissel Schiedam.

Vandaag de Griene Wissel nog eens gelopen met de kerkwandelgroep uit Biskoop, met 6 vrouwen en 1 man. Het weer was niet al te best, want forse miezerregen. Maar de sfeer was prima en iedereen genoot van de afwisselende wandeling.

18km
5 januari 2019 Snerttocht Rottemeren

Rottemeren snertwandeltocht. Met Jan en Sjoukje liep ik deze zeer goed georganiseerde tocht. Eigenlijk gewoon een rondje om de Rottemeren, maar lopen langs het water is altijd leuk. En onderweg was er genoeg te zien. Veel rustplekken met muziek, erwtensoep, broodjes braadworst met zuurkool, koffie met appeltaart en muziek. Het was overal gezellig. Wel heel erg druk. Er moest gestempeld worden en aan het eind was er een forse medaille. Enige smet waren een aantal agressieve wielrenners die voor erg gevaarlijke situaties zorgden door op volle snelheid al scheldend en vloekend door groepen mensen te fietsen. Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt. De wandelaars waren echt wel bereid om wat ruimte te maken, maar aan het begin van de route was het gewoon te vol. De route was 16,6 km, maar de P was behoorlijk ver. Er stond 17,8 km op de teller.

12km
4 januari 2019 Belgisch Park.

De teller staat weer op nul!! De eerste wandeling van 2019 is een feit. De kop is er af. Met 3 maatjes van de dansgroep, Wietske,Jans en Gerda liepen we de route Belgisch park uit de gids Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag. Het was een graad of 8, droog, er was weinig wind en het was gezellig. Op naar de volgende wandeling.

10km
29 december 2018 Groene Wissel Schiedam.

Mer maar liefst 9 mensen van de dansgroep liepen we de groene wissel Schiedam. Het was weer heel gezellig. Qua wandelen een redelijk homogene groep. De stadswandeling is gevarieerd met eerst het oude stadscentrum, dan de havens en aan het eindlangs die typische Schiedamse graanmolens. Onderweg even de mooie bieb ingelopen en koffie of chocolademelk gedronken in de Bonte Koe. Het cooperatiemuseum was dicht (door omstandigheden). Aan het eind nog een drankje.

19km
28 december 2018 Trekvogelpad, van de Oranjesluizen naar metro Gein.

De verbinding met het ov naar het startpunt was prima. We vertrokken vanaf de Zuiderzeeweg direct na de Piet Heintunnel. Het was even zoeken naar de route, maar via een terreintje met pipowagens, caravans en een winkeltje met biologische produkten kwamen we op de route. We werden netjes de weg gewezen. Een leuke start dus. Over de fraaie Nesciobrug en daarna 3 km langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Over een dijkje langs De Diem. Door naar het Diemerbos. Lekker ruige natuur. Even opgewarmt met koffie bij La Place. Dan over het voormalige Floriade terrein, rondom de Gaasperplas, door het Gaasperpark. Daar nog 3 caches gezocht en gevonden. Op een enkele hondenuitlater na was er niemand behalve wij. Dan naar metro Gein naar Duivendrecht en rechtsstreeks naar Den Haag. Het was een heerlijke wandeldag. Niet door Amsterdam, maar om Amsterdam heen. Heel anders dan ik verwacht had. 7 graden, droog, bijna geen wind. We zijn nog maar 4 km van Weesp af.

9km
26 december 2018 Ommetje De Strijp

Kerstvakantie. Al due vrije tijd, zitten en eten: de drang om een rondje te lopen wirdt er alleen maar groter van. Dus vanochtend om 10.00 uur de deur uitgestapt voor een lekkere wandeling. Dit keer richting de Strijp. Ik noem het een ommetje, maar de ommetjes worden stiekum steeds langer. Deze was 9 km. Er waren trouwens heel wat mensen op de been, waaronder iemandcdue zijn paard aan het uitlaten was. Ook veel vogels gezien waaronder zo'n 15 mussen (!), 2 gaaien en een aalscholver. Leuk toch?

10km
24 december 2018 Enkeltje Delft.

Niet met de treun, maar lopend naar Delft. Inmiddels één van mijn vaste ommetjes. In Delft choco gedronken bij De Soete Suykerbol. Mer de trein terug. Weer zo'n 10 graden vandaag en ook nog een zonnetje. Het lijkt niet op de dag voor Kerst.

11km
22 december 2018 Benoordenhout, landgoederen.

De eerste wandeling met de nieuwe wandelgroep Ellen wandelt met .... Meerdere mensen van Dakota's dansgroep Good old times willen ook wandelen. Jippie. Vandaag gelopen met Jans en Hellen. We liepen de wandeling Benoordenhout. (Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag) Het was heerlijk weer, wel 10 graden en droog.Bovenal was het erg gezellig. Een heel geslaagde start dus.

17km
15 december 2018 Bilthoven met het Profiel

We verzamelden deze keer bij Bart en Hanneke thuis. Na de koffie met lekkere zelf gebakken cake gingen we op pad. Het eerste deel door het bos en onder andere door een fraaie beeldentuin. Het was fijn om weer eens door zo'n mooi herfstbos te lopen. Na 10 km was er een fijn restaurant in het centrum van Bilthoven en daarna liepen we met een andere lus in een meer open landschap terug naar het huis van Bart en Hanneke. Het was een frisse dag, een graad of 3-5, maar met weinig wind. De zon kwam helaas niet door. Later op de middag kwam er een venijnige wind. Dit keer geen etentje in een restaurant, maar een voortreffelijke snertmaaltijd bij Bart en Hanneke. Wat hadden ze er veel werk van gemaakt! Her was ook heel gezellig. Zo langzamerhand mag ik deze lieve groep mensen echt als vrienden gaan beschouwen. Op de dag na de begrafenis van Bianca kon ik een luisterend oor en de rust en ruimte van de natuur goed gebruiken. Het was een erg fijne dag.

6km
9 december 2018 Overvoorde, ommetje.

Voor de tweede keer met de nordic walking pooles gelopen. Lukte al veel beter dan de eerste keer, maar of het technisch goed is? In ieder geval toch wel leuk om eens te proberen.

12km
3 december 2018 Uithof, Madestein, Ockenburg.

Op mijn bapodag een heerlijke struinwandeling gelopen. Eerst naar het eindpunt van lijn 4 (?) gereden. Eerst naar Ockenburg gelopen en daar door de Leytenhof gelopen. Er loopt daar nu een kleine kudde Drentse schapen in het heidegebiedje. Erg mooi om te zien. Daarna naar Pluk om daarcwat teceten en naar de wc te gaan. Maar Pluk was dicht op maandag. Mijn broodjes op het terras gegeten en daarna door de heemtuin gelopen. Alhoewel die aan het verloederen is, blijft het toch een mooi natuurgebiedje. Verder terug en even de toilet gebruikt bij de Windhappers. Het laatste stuk lans de Wennetjessloot en dan terug naar de P. Op het laatste stuk zag en hoorde ik nog 2 buizerds.

6km
2 december 2018 Zondags ommetje.

Groot rondje Overvoorde en langs het spoor terug. Even het hoofd leeg maken. Was nodig na net bericht over Bianca, en het kerkasiel vannacht (van 5 tot 7). Het lukte niet helwmaal. Wrs door vermoeidheid.

15km
1 december 2018 Sinterklaastocht.

Deze tocht was de laatste tocht van wsv Haaglanden. Ze gaan nog wel als stichting verder. De route liep door de duinen, door Ockenburg, door Madestein. Terug door brede groenstroken door Houtwijk en Loosduinen. Het eerzte stuk gelopen met Kees. Een oude wandelrot, die na 2 hersenbloedingen nog maar 10 km kon lopen. Maar nog wel met een flink tempo. Mooieverhalen hebben zulke mensen. Ik hoorze graag. De laatste 5 km had ik pap in mijn benen.Beetje lastvan mijn lies. Aan het eind was er snert en een speculaaspopje.

8km
24 november 2018 Zuiderpark.

Met een paar mensen afgesproken om koffie te drinken in Parkoers om daarna een rondje te lopen. Nuet iedereen kwam opdagen. Alleen Nado was iemand die ook wel zi'n 15 km kan lopen. Met haar zou ik misschien nog wel eens af kunnen spreken. Het was best koud.

9km
20 november 2018 Beth-El

Vandaag had ik wel een heel ander doel om naar toe te wandeken dan anders. Ik ben naar de Beth-El kapel in de Thomas Schwenkestraat gelopen, een kerkdienst bijgewoond en weer terug gelopen. Dat was fijne bezinningstijd. Het was waterkoud.

5km
17 november 2018 Amersfoort

Studiedag over rekenen gevolgd in Amersfoort. In plaats van de bus te pakken vanaf het station zijn we een half uurtje gaan lopen - heen én terug. Tich een kekker wandeling zo. Met Jacqueline Baas, en terugmet Dianaauit Leidschendam.

7km
11 november 2018 Ommetje met Imagine Run

Imagine Run uittesten vanuit huis. De aangegeven route was saai: Beatrixlaan, Churchilllaan, Schaaoweg. Heel Overvoorde liet hij links liggen. Al lopend de meest autoluwe plekken genomen en natuurlijk ook door Overvoorde. Zo toch een aardige tocht gemaakt. Geen pijn in de heup gelukkig.

10km
9 november 2018 Twee ommetjes.

Donderdag en vrijdag twee ommetjes gelopen tussen de lessen door. De eerste door Rijswijk, langs her spoor, Julialaantje, Rijswijkse bos en door Laak weer terug. De tweede door Overvoorde. Ik heb nordic walking stokken van iemand over genomen en wilde dat eens uit proberen. Dat viel nog niet mee, ondaks dat ik eerst een paar filmpjes bekeken heb op youtube. De telgang sluiot er steeds in en ook het afzetten is lastig. Aan het eind kwam het ritme wel. Het is echt een totaal andere manier van lopen. Ikkwam thuis met flinke pijn boven mijn linker heup. Iers wat al langer sluimert. Zaterdag maar een dag rust genomen. Nu is het weer weg. Geen idee wat het is.

13km
6 november 2018 Delft vice versa.

Op een zeer warme novemberdag - 18 graden, weer een record - lekker naar Delft gelopen. Met de trein va Delft naar station Rijswijk en daar vandaan via de Bogaerd en Overvoorde weer naar huis gelopen. Het was heerlijk.

6km
3 november 2018 Schiedam, Griene Wissel

Deze wandeling ga ik op 12 januari 2019 lopen met de kerkwandelgroep uit Boskoop. Ik wilde hem vvorlopen. Hakverwege voelde ik me niet zo lekker en heb ik de wandeling afgebroken. Ik ga hem dus nog eens herhalen.

13km
26 oktober 2018 Schoonbeek en De Maten, Diepenbeek.

We zijn in de herfstvakantie een paar dagen naar Diepenbeek geweest oa voor babybezoek / familiebezoek en de wandelschoenen gingen mee. Op zaterdagochtend heb ik een rondje gelopen met Imaginrun en ik moet zeggen dat het prima werkt. Het was een rustige route direkt vanuit huis en het groem werd snel gevonden. De route van 5 km liep zo'n 3 km door Schoonbeek, een fraai bos in herfstkleuren. 'S Middags hebben ww mwt z'n vieren een paaltjeswandeling van 6 km gemakt in De Maten aan de overkant van het Albertkanaal. Dat was een fraaie en afwisselende route. Onderweg 5 caches gezocht en gevonden vi de Geo-app op de telefoon. Ook dat werkte prima. Eén lag er in een bunker. Met het lampje van mijn veelzijdige smartphone konden we binnen goed rond kijken en Henk spotte de cache. In België schijnen er nog veel caches te liggen in bunkers en ruïnes. Best spannende plekken. Deze was goed te doen.

36km
23 oktober 2018 Trekvogelpad, van Den Ilp naar Schellingwoude.

Herfstvakantie, dus weer twee dagen met Mary langs het Trekvogelpad gelopen. De eerste dag van Den Ilp naar Broek in Waterland en de tweede dag van Broek in Waterland naar Schellingwoude. Het contrastvan het weer was deze twee dagen heel erg groot. De eerste dag zonnig en warm, de tweede dag fris en windkracht 5-6. De route was de eerste dag voor grote delen onverhard en de tweede dag meer over rustige landweggetjes. We sliepen in Broek in Waterland bij een B en B bij een 70 jarige dame die voortdurend praatte. We aten bij De drie Noten, een eetcafe met een culinair randje een klassieker: fazant met zuurkool en puree. Het as heerlijk! Op het eind van de route klopte de info van ov9292 niet. We kwamen bij een bushalte van een belbus. Gelukkig hielp een oudere man ons verder. Met bus 37 1 halte en dan met tram 26 naar Amsterdam CS. Daar stond de trein al klaar en we waren zo terug in Den Haag na 2 heerlijke dagen.

5km
21 oktober 2018 Rondje Zuiderpark.

Vanmiddag even getest of de geocachingapp op mijn telefoon goed werkte door een cache in het Zuiderpark te zoeken. Dat lukte prima. Daarna het rondje nog even afgelopen, want het was nog heel mooi weer.

10km
20 oktober 2018 Ockenburg en het strand.

Vanmiddag ga ik met Henny, Mary en Els naar de film WAD, over de Waddenzee. Daarom heb ik vanochtend een wat korter rondje gelopen. Er waren veel mensen op de been. Sportgroepen, hardlopers, hondenuitlaters en ook tamelijk veel mountainbikers. Dat was nieuw voor mij. Ze rijden tamelijk hard langs de vloedlijn en dat is soms best gevaarlijk met veel loslopende honden. En ook best irritant ook dat je zelfs op het strand op moet passen voor fietsers. Al met al 10 km gestruind zonder vooropgezet plan en dat is eigenlijk best heel lekker.

10km
14 oktober 2018 De 1000 km overschreden!

Nog een prachtig najaarsweekend. Zaterdag een lange kanotocht door het Westland gemaakt met een groepje Windhappers, 12 km. Maar zondag wilde ik toch wel heel graag de 1000 km volmaken net een ommetje vanuit huis. Ichting de Strijp en Wateringse veld gelopen en daarna weer terug. Onderweg nog een leuk gesprek gevoerd met een man die zich 'de oudste wielrenner van Nederland' noemde.Hij was 93 jaar. Ik ben er trots op dat ik op 14 oktober van dit jaar mijn doel al bereikt heb. Decrest is bonus. Ik ben benieuwd hoeveel er nog bij komt.

20km
7 oktober 2018 Vierhouten, Josoweekend.

Ons jaarlijkse Josoweekend lag dit jaar vrijwel midden op de Veluwe, pp loopafstand van de Elspeetse heide. En terwijl de meeste mensen nog lagen te snurken liepen Tineke, Ada en ik al op de hei waar we op een prachtige zonsopgang getrakteerd werden. Dezelfde ochtend heb ik mijn nieuwe wandelapp imagine run uitgetest en nog 3 km gelopen. Weer een rondje over de hei. Dat werkt prima! 's Middags een heuse survivalrun met hindernissen en orientatie opdrachten. Ik zat in de groep die niet wist wat een oblaat was en we zijn fors omgelopen. Weer 6 km erbij. Op zondagochtend vroeg zijn Tineke en ik op zoek gegaan naar burlende herten. We hadden een tip gekregen waar ze waren. En alweer 4 km op de teller. Zo heb ik toch weer 20 km bij elkaar gescharreld.

5km
2 oktober 2018 Rondje Zuiderpark.

Na het werk even een rondje gelopen door het Zuiderpark omdat het zonnetje zo lekker schhen. Maar ik was vermmeider dan ik dacht.

17km
29 september 2018 RS 80 Vlaardingen.

Vandaag de eerste RS 80 wandeling van dit seizoen gelopen met Els, Mary en Sylvia. Ik vond de wandeling niet zo leuk. Af en toe wel leuke stukjes groen, maar toch veel over fietspaden en langs drukke wegen. En dat terwijl de start vlak bij de Broekpolder aan lag. Jammer. Maar het was wel gezellig en ook lekker wandelweer. En ook deze kilometers tellen mee voor de 1000 km.

15km
22 september 2018 Abtwouderoute

Vandaag weer eens een ouderwets gezellige wandeling gemaak met Els, Henny en Mary. Lekker bijkletsen na de vakantie. We kozen een niet te lange route, omdat de dames om 2 uur op een andere bestemming moesten zijn, cq omdat er nog klussen te doen waren. Het liep niet helemaal goed. De afstand was langer dan in de beschrijving stond - geen 11 km, maar 14,6 km. En het weerbericht klopte helemaal niet. Halverwege begon het te hozen en droog werd het ook niet meer, terwijl we hooguit op een klein buitje gerekend hadden - de voorspelling was 0-11% kans op een buitje. Gelukkig hadden we wel regenkleding bij ons. We vertrokken om 9.40 uur uit Den Hoorn en kwamen daar pas om 14,00 uur weer terug. Dat had zeker ook met gezelligheid te maken, want we zaten lang aan de koffie in een sportkantine. We lunchten onderweg bij een picknicktafel en we namen tijd om man en hond te zien die zich in het water storten bij een doggy-survilval. Allemaal hartstikke leuk! Els en ik waren op de fiets naar Den Hoorn gegaan en ook op de terugweg bleef het hozen. We hadden het ons wat anders voorgetsteld. De route is nog steeds even mooi als op 2 maart 2012, toen ik hem eerder met Mary liep. Misschien was de route toch iets langer, omdat we nu door het projekt moeder aarde liepen.

8km
18 september 2018 Katwijk, Atlantikwall.

/937 km/ +50 km gefietst. Vandaag was het Prinsjesdag en fantastisch weer, zo'n 22 graden. Vanmorgen had ik us last van keuze stress. Wandelen, fietsen of toch maar kanoën? Ik koos voor de combi van fietsen en wandelen. Met de fiets naar Katwijk en daar het Atlantikwall rondje gelopen. Die route viel wat tegen. In Katwijk is vrijwel alles onder het zand weggewerkt. Wel heb ik de klim gemaakt naar de koepelbunker. Daar heb je een prachtig uitzicht over de hele omgeving, ook de zee. Het is een heel hoog duin. Op de plek van de oude tankmuur ligt nu een parkeergarage die geheel in het duin is weggewerkt. Dat is erg mooi gedaan. Terug op de fiets was nog een flinke klus, want de wind was enorm toegenomen. Lang leve de elektrische fiets. Erg genoten vandaag. Om 10.00 uur weggegaan en om 16.00 uur was ik weer thuis.

18km
15 september 2018 Trekschuitroute

Voor de derde keer in een paar maanden de Trekschuitroute vanaf Maasland gelopen. Vandaag met Lia, Jan en Andries van Het Profiel. Ook deze keer was het weer prachtig wandelweer. Rond 20 graden en prachtige wolkenluchten. Na afloop gegeten bij Op Hodenpijl. Wat een heerlijk eten hebben ze daar toch. Henk schoof ook aan.

18km
11 september 2018 Woerdense Verlaat.

/911 km/ Vandaag heerlijk gewandeld met pensionado Mary. We kozen de route Wordense Verlaat uit de gids De groenste wandelingen van de Randstad. Groen was deze route zeker! We liepen kilometers lang door weilanden, graskades en grasdijken. Het waaide flink, windkracht 5, en de temperatuur was zo goed dat ik in m'n t-shirtje kon lopen. We kwamen door Kanis en Kamerik. In Kamerik kwamen we aan de praat met een slager die wegens pensionering zijn zaak gesloten had. Een byzondere man die steeds een varken als huisdier had gehad en daarmee regelmatig de pers had gehaald. Hij ging bijvoorbeeld een strandwandeling maken met zijn varken. Uiteindelijk kwamen de huisvarkens toch ook in de pan terecht. We werden uitgenodigd om in de voormalige slagerij een soort expositie te bekijken met allerlei krantenartikelen over de huisvarkens. We spraken de vrouw van de slager. Zij was blij dat de zaak dicht was. Eindelijk met pensioen. In Kamerik pauzeerden we in de Herberg, een eetcafe. Buiten een broodje haring, mmmm. Na een kilometer of vier kwamen we bij het trekpontje over de Grecht. Daarna nog een klein stukje naar de auto in Woerdense Verlaat. Het was een heerlijke dag. NB: Deze route is niet geschikt voor een regendag, maar ook niet bij grote hitte, want geen beschutting. Vandaag was het perfect.

9km
9 september 2018 Stevensweert. (642)

Na een fijn familiefeest vanwege het 60 jarig huwelijksjubileum van Kees en Betsie bleven we een nachtje over in B en B de Klaproos (niet voor herhaling vatbaar, alhoewel een ruime kamer, een goed bed en goed ontbijt, maar onveilige elektra en niet zo schoon) en liepen we op zondag een heel mooie wandeling door de uiterwaarden van de Oude Maas en door de historische kern van Stevensweert. Stevensweert ligt op een eiland in de Maas. Onderweg bezochten we de Hompensche molen. Het was monumentendag, dus hij was open. We zagen daar een bijzondere film, gemaakt door Gert van de Vijver, de zandtovenaar, over de geschiedenis van de molen en het stadje zelf. Dat was meer dan fantastisch!!! We lieten ons rond leiden door de molen en raakten aan de praat met één van de vier molenaars. Hij had thuis een gps, maar wist er niet mee om te gaan. Ik liet de mijn zien: geheel versleten. Hij deed me het aanbod om de zijne over te nemen voor 50 euro. Hopelijk komt de deal tot stand. Aan het eind van de wandeling aten we een heerlijke pannenkoek. De weg naar huis ging niet vlot. Vanwege een ernstig ongeluk bij Prinsenbeek en afsluiting van de E13 bij Delft, deden we er 3 uur over!! Maar het was een superleuk weekend en het was fijn om de Limburgse neven en nichten te ontmoeten.

18km
1 september 2018 Trekschuitroute in de herhaling.

Voor de tweede keer de Trekschuitroute gelopen. Deze keer met Mary en Liesbeth (van Buiten Leiden). Op deze eerste septemberdag was het prachtig wandelweer met ongeveer dezelfde mooie luchten als op 11 augustus. Het eerste stuk over de dijk gaf ons natte voeten, maar die droogden al snel op. Van punt 58 liepen we naar 76 tussen de galloways door, wat best spannend was. We moesten eigenlijk naar 86, maar dat staat niet goed aangegeven. Van 76 naar 43 was ook mooi en toen zaten we weer op de route. Het was een gezellige en fijne dag. Alleen het terras van Vlietzicht werd bevolkt door heel veel wespen. Dat was minder. Over twee weken nog een keer, maar dat is geen straf. Nog steeds met stip de mooiste route van dit jaar.

10km
23 augustus 2018 Expeditie Haringvliet

Ijn laatste vakantiedag en nog een dagje op stap met Necla. In Rotterdam op de waterbus gestapt voor een hele dagtocht. Via Berschenhoek, Spijkenisse en Tiengemeten door naar Willemstad. We hadden een urr en hebben het hele rondje over de wallen gelopen en nog een klein stukje in het centrum. De waterbus bracht ons daarna naar Tiengemeten. We liepen op ons gemakje het kleine rondje van 4,5 km. We zagen - door de verrekijker - twee zee-arenden, eerlijk gezegd een beetje geholpen door een groep met een gids. Prachtig natuurlijk. Necla genoot zeker net zo veel van de mooie natuur als ik. We liepen tussen de hooglanders door.Het was behoorlijk zwaar bewolkt, maar de kleuren waren prachtig. 100 tinten grijs en groen of zo. Om half 5 scheepten we weer in om in twee uur terug te varen naar Rotterdam. Om half 8 waren wecweer in Den Haag. Een lange, maar heel mooie dag.

7km
22 augustus 2018 Solleveld!

Gertruud heeft met uitgenodigd om een rondje door Solleveld te lopen. Het was heerlijk weer, dus dat was heel erg genieten. Ik was echt heeel blij om daar eens uitgebreid rond te kunnen kijken. Het is daar prachtig. Vooraf had Gertruud me oude kaarten laten zien over het ontstaan van de Hollandse duinen. Hier zijn de duinen heel erg oud. Solleveld is heel afwisselend en dat had ik niet verwacht. Grote weidse vlakten, bloeiende heide -alhoewel ook totaal verdroogde planten -, maar ook nattere delen met riet. We kwamen vrij dicht langs de kolonie met aalscholvers. Het was echt superfijn. Na afloop van de wandeling zijn weeven wat gaan drinken bij Pluk.

16km
19 augustus 2018 Uiterwaarden en De Blauwe Kamer.

Met het Profiel een uiterwaardentocht gemaakt. We liepen van Wageningen naar de Blauwe Kamer aan de voet van de Grebbeberg bij Rhenen en via een andere route weer terug. De Blauwe Kamer is een bijzonder natuurgebied waar de rivier vrij spel heeft. Er leven konikpaarden en galloways. We zagen een flinke kolonie lepelaars. Gegeten bij hotel Onze Wereld, waar ooit getekend werd voor de capitulatie. Goed eten. Erg gezellige dag gehad.

9km
16 augustus 2018 Atlanticwall Wassenaar.

De elektrische fiets biedt nieuwe mogelijkheden om sctief te zijn. Vandaag eerst naar hetbeginpunt bij hotel Duinhorst gefietst (21 km) en daarna 9 km gewandeld. Niet zo maar een wandeling, maar zandduin op en zandduin af. Langs het laarzenpad en dwars door Berkenheide naar de 'tankmuur'. Het is en blijft een fantastisch mooi gebied. Over de tankmuur en dan linksom kan je een rondje lopen. Daarna weer terug en via de strandslag de Ruyter via het strand naar de Wassenaarseslag. Flinke wind tegen, maar niet koud. Bakkie koffie en terug naar Duinoord. De route is echt maar 9 km, masr het voelt als heel wat meer. Erg de moeite waard. Feitelijk heb ik niet veel nieuwe dingen gezien, maar de informatie is wel interessant. De meeste bunkers liggen ook hier onder het zand. Er is een vleermuisbunker met rondleidingen op zaterdag. En een monument voor 6 franse militairen die een landing in 1944 niet overleefd hebben. Op de terugweg een andere route gekozen, via de bierderij en de Waalsdorpervlakte. Ook 21 km.

19km
11 augustus 2018 Trekschuitenroute.

Na een fietsvakantie met Henk (Vlissingen-Venlo, 380 km) nu voor het eerst weer een keer een lange wandeling gemaakt.Het was ook steeds te warm om te wandelen. Zelfs hier aan de kust boven de 30 graden. Vandaag was her perfect weer en ook een perfecte route. Vanaf de TOP Maasland over boerenlandpad, over dijkjes, langs veel water, door het oerwoud in de Broekpolder, doorvrietvekden, langs de Vlaardingervaart en met een Trekpontje en veerpont de Kwakel. Een zeer veelzijdige, voor een groot deel onverharde route. Er waren prachtige wolkenluchten en eeen fijne temperatuur. Hetwas een topdag. Helaas vergat ik mijn fototoestel in Vlietzicht en daarom moest ik eerst naar huis en toen weer terug om het op te halen. Dat was wel jammer. Op de steiger van de Kwakel vloog een oplaadbare batterij de plomp in. Helaas, maar gelukkig niet de autosleutel wat ik eerst dacht ...

58km
18 juli 2018 Akersloot-Den Ilp.

/805 km/ De eerste week van de zomervakantie weer fijn op pad geweest met Mary om 3 dagen langs het Trekvogelpad te lopen. Gestart bij het pontveer in Akersloot en de derde dag gestopt in Den Ilp. We hebben 2x overnacht bij VodF. De eerste nacht in De Rijp, een prachtig dorp met veel historie, en de tweede nacht in Wormer bij een echtpaar die hun achtertuin in een lusthof hadden omgetoverd. Helaas geen foto's van gemaakt. De route was mooi. Dwars door de Schermer en de Beemster. Aardrijkskunde in het veld. Prachtig om de droogmakerijen door te wandelen. De onverharde stukken waren het mooist. De laatste dag door het Twiske en gelukkig voor een deel niet langs het fietspad, maar onverhard. Het was erg warm de laatste dag. Ons ritme was een uur lopen en dan een half uur rust. Dat ging prima. Voor Mary waren het nog wat zwaardere dagen, want ze zat tegen een keelontsteking aan. Maar niet opgegeven. Het aantal vogels viel erg tegen. Gewoon niet het goede seizoen en te warm. Wel twee nieuwe soorten gezien: een ringmus en een zwarthals zwaan.

9km
14 juli 2018 Hodenpijlroute

/747 km/ Het is leuk om de Midden Delfland routes opnieuw te lopen. Deze had ik gelopenin 2009 en 2010. Ruim voor de aanleg van de verlengde A4. Hoe zou de route er nu uit zien? Er is weinig veranderd. Op twee plekken is er een brug over de weg ( één met aquaduct). Door de verdiepte aanleg van de A4 hoor je vrijwel geen verkeerslawaai op de route. De tandjofkade is onveranderd mooi. Hier waan je je ver buiten de Randstad. Ik wilde koffie drinken bij op Hodenpijl, maar moest zo lsng wachten dat ik door ben gelopen. Dit is ook een leuke route voor mensen die miet zo ver willen lopen.

12km
13 juli 2018 Commandeursroute.

Vandaag de route voor de derde keer gelopen. Deze kan ik wel 10 keer lopen. Het is zo'n geweldige route. Dit keer met Leonie (dansgroep Dakota). Erg gezellig en voor herhaling vatbaar om samen te lopen. Even de afstand gemeten met de gps: 12 km met het pontje visa versa er bij.

14km
7 juli 2018 Aalkeet-Buitenroute.

/726 km/ De route start op dezelfde plek als de Commandeursroute van vorige week, maar gaat nu direct onder de A20 door naar Maassluis. Ook langs de Zuidbuurt is een fraai schelpenpad gemaakt, zodat je niet langs de smalle weg hoeft te lopen.Soms loop je zo over het erf van mensen dat je je afvraagt of dit wel mag, maar het is gewoon openbare weg. Ik heb voor vandaag de nummers van de knooppunten op mijn kaartje gezet en dat gaat mis. Na huisnummer 57 moet ik rechtsaf de brug over, maar ik mis het paaltje. Ik kom zo veel te snel bi de Krabbeplas. Als ik dat door krijg ga ik teeug. Gelukkig maar, want het ie een mooi stuk richting de spoor/metrolijn. Wel 2 km extra of nog iets meer. Bij het paviljoen drink ik koffie. Daarna de A20 over. Hierna volgt het mooiste deel van de route.Een smal pad naar de vogelkijkhut. Ik zie vooral veel ganzen. Daarna nog meer smalle paadjes met veel bloemen, distels en vlierbesstruiken. Erg leuk stuk. Na een stuk fietspad kom ik uit bij veerpont de Kwakel.Dit keer vaar ik niet over, maar via grasdijken kom ik terug bij het beginpunt. Het laatste stik had ik het erg warm. Mooie tocht, die mogelijkheden biedt om routes aan elkaar te knopen.

12km
4 juli 2018 Commandeursroute

Vandaag de Commandeursroute nogmaals gelopen. Nu met Gertruud. Ook weer met koffie in het Jachthuis en een extra heen en weertje met het pontje. Heerlijk wandelweertje, iets minder warm.

12km
30 juni 2018 Commandeursroute.

Nog zo'n mooie Midden Delflandroute gelopen. Dit keer de Commandeursroute vanaf TOP Maasland. De kaart is al aardig uit en het begin klopte niet. Voor de Boonervliet kan je niet linksaf de graskade op. Betonplaten met een hek erom heen versperren de weg. Typisch een gevalletje van niet aan wandelaars gedacht. Gelukkig waren er twee heren die daar goed bekend waren. Ik moest terug en dan kon ik via het boerenlandpad wel op het dijkje komen. Het was wel erg de moeite waard om zo te lopen, want anders moet hele tijd over het fietspad lopen.Lange pauze bij het Jachthuis, want het pontje voer pas vanaf 11 uur. Even extra heen en weer mee gevaren. Het was zo lekker weer. De rest van de route klopt nog goed. Is zelfs verbeterd, want langs de Oostgaag kan je aan de linkerkant van het water over een smal schelpenpad lopen wa erg mooi is. Maasland is een knus dorp. Heerlijke route. Veel water, weinig verkeer. Leuke rustplekken: het Jachthuis, Bij de Buurvrouw, Hieve Bouwlust.

12km
26 juni 2018 Gaagpadroute.

/688 km/ Vandaag een rondje Duifpolder gelopen. Eigenlijk is het vreemd dat de route Gaagpadroute heet. De Duifpolder is een geomorfologisch monument vanwege de heel oude kreekruggen in het gebied. Slechts het eerste deel loopt langs de Oostgaag, daarna langs de Midden Wetering. Aan het eind heb ik het pontje naar het Jachthuis genomen omdaar te pauzeren aan het water, na 6 km. Daarna het pontje terug en langs de Noordvliet gelopen. Je ziet daar veel vogels, want de overkant is Vlietlanden van Natuurmonumenten. Het laatste deel gaat geheel over de grasdijk langs de Vlaardingervaart, tussen de schapen en de ganzen door. Het is en blijft een fijne route. Eens kijken hoe ik hem kan verlengen nu het pontje weer vaart.

6km
22 juni 2018 Rondje boor het eten.

Door Overvoorde en Laak en aan het eind bij Soeboer aangewipt voor een maaltijdbox, omdat Henk een feestje van zijn werk had. Leuke combi. De beentjes willen elke dag wel lopen op dit moment.

9km
21 juni 2018 Ommetje Rijswijk

/670/ Extra rondje gelopen op een vrije donderdagmiddag. Vanuit huis langs het spoor is altijd rustig. En via andere route terug. Lekker stevig doorgestapt.

11km
20 juni 2018 Westduinen

/661/ Een heel mooie wandeling gemaakt in de Westduinen. Zeg maar tussen Kijkduin en de haven van Scheveningen. Dat de duinen op 20 juni zo prachtig in bloei zouden staan had ik niet verwacht. Wat een kleurenpracht: geel met paars; en wit met rood (de rozen) die heerlijke geuren verspreiden. Tot aan de laatste afslag gelopen. Toen terug over het strand, tegen de wind in. Dat wel. Lekker uitgewaaid.

18km
16 juni 2018 Rondje Naardermeer.

Vandaag een heerlijke wandeling gemaakt met Het Profiel, met Hanneke en Bart, Jan, Lia, Marianne en ik. Heel veel onverhard door een prachtige natuur. Rond de 20 graden en bewolkt. Dat is perfect! Na afloop binnen de vesting gegeten bij eetcafe het Hert. Het was lekker, maar bij Bart viel het helaas verkeerd.

9km
9 juni 2018 Hoek van Holland

/632 km/ Vandaag met Rachida de Groene Wissel Hoek van Holland gelopen. Al vaker gelopen. Bos, duinen, strand, de Nieuwe Waterweg. Dat maakt deze wandeling zo fijn. Rachida komt bijna nooit buiten Den Haag. Het was heerlijk wandelweer. Fijn tochtje.

16km
4 juni 2018 Kijkduin - Hoek van Holland

Met de bus naar Kijkduin. Daarna het eerste deel over het fietspad gelopen en wat caches opgepikt - zonder gps!, 18 stuks. Na Monster een heerlijk broodje gegeten in een strandtent en de rest van de route over het harde strand gelopen, want het was eb. Steeds de rug vol in de wind. Het was heerlijk. Wat kan wandelen toch fijn zijn. De gelukshormonen gieren door je lijf. De terugreis was minder fijn. Er is geen trein meer vanaf HvH, dus met de bus naar Schiedam. Dat duurde een uur en die sukkel van een chauffeur zei me pas bij het uitstappen dat ik de snelbus 711 had moeten nemen. Die doet er 20 minuten over. En ik had nog wel gevraagd of het eindpunt station Schiedam was. Nou ja. Heel fijn wandelweer.

20km
2 juni 2018 Rijswijk, Delft, Den Hoorn, Rijswijk.

Wandeling van wsv Haaglanden. De route was prachtig, maar de bewegwijzering zwaar onder de maat. Onderweg , al vrij snel na de start, drie mensen opgepikt die het spoor geheel bijster waren. Ze kwamen resp uit Rotterdam, Amsterdam en Scheveningen. Leuke mensen, dus het werd toch nog een leuke tocht. Jammer dat de club niet open staat voor opbouwende kritiek, waardoor deze zeurclub volgend jaar helaas weer moet vaststellen dat er weer minder wandelaars komen.

16km
26 mei 2018 Floravontuur Zoetermeer.

Andaag een prachtige georganiseerde tocht gelopen in Zoetermeer. De start was bij Snowworld en da al snel door het prachtige Westerpark. Alles stond in bloei en het was lekker rustig. Het duurde best lang voor ik me lekker ontspannen voelde, maar het gebeurde gelukkig wel. Ergens moet het een plekje krijgen dat ma weer kanker heeft. Na het Westerpark de A12 over. Ook aan de overkant was de route fraai. Rust bij het zwembad en daarna terug, via het station de A12 weer over en deels doorvrustige straten en deels weer foor het Westerpark terug. Dit was de 4e keer. Zeker nog eens lopen.

11km
19 mei 2018 Verjaardagswandeling.

Vandaag, op 19 mei, een leuke wandeling gemaakt met goede vrienden om mijn 62e verjaardag te vieren. Henny doste mij uit met ballonnen. Gestart bij het eind van lijn 4, door de Uitjof, Madestein en Ockenburg. Erg mooi, alles staat in bloei. Ook de rhodo's, maar de boshyacinthen zijn uitgebloeid. Koffie met taart bij Pluk. Erg gezellig. Kreeg nog cadeautjes aan het eind.

9km
15 mei 2018 Avondwandeling.

Naar Jan en Sjoukje gelopen. Heen 4 km en terug 5 km. Lekkere avondwandeling.

20km
10 mei 2018 Brugge

Op 10 mei vertrokken Henk en ik naar Brugge voor een stedentrip. Zo'n stad verken je het beste te voet en de gps stond natuurlijk aan. Op dag 1 liepen we 14 km; op dag 3 nog 6 km. Op dag 2 hebben we 54 km gefietst, de Groene Gordel rond Brugge. De stad was prachtig. Eén groot monument. Ook was er een Triënale Architectuur: De vloeiende Stad met over kunstwerken op en naast het water. Toen we terug kwamen van de fietstocht hebben we nog een groot deel van de Bloedprocessie gezien, die elk jaar op Hemelvaartdag gehouden wordt. Een spektakel waar wel 1000 mensen in een optocht aan mee doen. Er was veel zorg besteed aan het verhaal, de kostuums, de sminck en de hele aankleding. We vonden het toch leuker dan we van te voren hadden gedacht. Alhoewel het evangelie wel verrijkt wordt met erg veel folklore.

17km
8 mei 2018 Van Heiloo naar Akersloot

/548 km/ De tweede dag liepen we na een erg goed ontbijt al snel in het Heilooërbos waar we op een vogelconcert getracteerd werden. We konden niet alle zangvogels herkennen, maar we hoorden in ieder geval een koekkoek, zanglijster en een groene specht. In korte tijd liepen we via een heel groene route Alkmaar in. We namen pauze op een terras en genoten daarna van de mooie stad. De stad uit richting Akersloot was een grote teleurstelling. Minimaal 4 km fietspad door een industriegebied. Geen plekje om even te zitten en geen toilet te vinden. Het laatste stuk was ook een lang recht fietspad tussen twee sloten door, maar nu zagen we tenminste weer vogels. Onder andere eindelijk grutto's (!). De eerste van deze zomer. Bij Akersloot namen we bij de pont bus 163 naar Uitgeest en met een goede aansluiting reisden we via Haarlem naar Den Haag. We gaan op het Trekvogelpad bijhouden welke vogels we zien. Op de eerste dag hebben we 25 soorten geteld en op de tweede dag 28 soorten. Er waren er meer, maar we herkennen niet alles. Bijzonder: 4 zandhagedissen in de duinen op de eerste etappe en 2 gierzwaluwen in Heiloo. Veel karekieten de eerste dag en salamanders in een paddenpoel in Alkmaar.

20km
7 mei 2018 Van Egmond aan Zee naar Heiloo

/531 km/ Op 7 en 8 mei liepen Mary en ik de eerste twee etappes van het Trekvogelpad. We hadden er enorm veel zin in om een nieuw pad te beginnen, Ons vijfde pad al weer. Na twee uur reizen kwamen we om 11.00 uur aan on Bergen aan Zee. Eerst maar een koffie en daarna een startfoto bij de eerste strandpaal. Na zo'n 500 meter over het strand liepen we naar het Zeehuis om een kaartje voor het Duinreservaat te kopen. We liepen land door de duinen en het werd heel warm. Bij Egmond aan de Hoef onze eerste stop bij een molen. Daarna richting grasdijkjes.We twijfelden even of we vanwege het broedseizoen daar wel langs mochten, maar een man op de fiets riep dat het mocht en dat hij al in Soest was. We hebben besloten om te noteren welke en hoeveel vogels we elke dag zien. Hier konden we ons hart ophalen met kievitten en karekieten. Eentje liet zich van alle kanten bekijken. Echt genieten, maar we misten de grutto's nog. In Heiloo vonden we snel ons VodF adres. Het bleek een oareltje te zijn. Zeer voldaan sloten we de eerste dag af met een etentje.

20km
5 mei 2018 Linschoten, Oudewater

/494 km/ Met het Profiel, 8 deelnemers liepen we route 9 uit de gids De groenste wandelingen in de Randstad op een zeer zomerse dag. Andries en Gerard hadden de route tot in de puntjes voorbereid. Het eerste deel was vooral onverhard. Lekker struinen over graskades. Het tweede deel meer verhard over rustige weggetjes (met te veel sluipverkeer). We liepen een stukje om door het centrum van Oudewater en aten daar een ijsje. Daarna door naat theetuin De Kwakel voor een wat langere stop. Fijne plek met grappige toiletten.Aan het eind nog een extra lus rond Huis te Linschoten. Daarna liepen we naar het Wapen van Linschoten voor het afsluitende diner. Het was nog zo warm dat we buiten op het terras aten.

10km
2 mei 2018 Kinderdijk

Met Necla een leuk rondje varen-lopen gedaan. Eerst met de trein, metro en waterbus naar Kinderdijk gedaan. Vandaar op ons gemak naar Alblasserdam gelopen. De waterbus terug naar Rotterdam. En vanaf de Willemskade naar station R'dam CS gelopen. Was gezellig en de waterbus was helemaal nieuw voor Necla.

70km
30 april 2018 Walk of Wisdom

Vier dagen Walk of Wisdom. De pelgrimstocht rond Nijmegen. Ik vroeg me af: 'Wat maakt een wandeltocht een pelgrimstocht?'. Ik besloot de tocht alleen te lopen. Nu vier dagen in de meivakantie en straks in de zomervakantie hopelijk de rest. Het waren fantastische dagen. Dag 1: Nijmegen - Beek Ubbergen. Dag 2: Beek Ubbergen - Kranenburg. Dag 3: Kranenburg - Mook. Dag 4: Mook - Malden (bushalte Rijksstraatweg bij sportclub Union). Het lopen viel me soms zwaar, omdat het behoorlijk veel stijgen en dalen was. Het Reichswald heb ik omzeild om deze reden. In plaats daarvan ben ik door het natuurgebied De Kruuk gelopen op advies van mijn gastheer in In den Elsen. Dat was fantastisch. De St. Jansberg vond ik met stip het mooiste deel van de route.

22km
21 april 2018 Van Delft Zuid naar Rotterdam CS

/394 km/ Deze nieuwe Ns wandeling heb ik gelopen met Liesbeh, Mary en Sander.

11km
16 april 2018 Rond de Ackerdijkse Plassen.

/372 km/ Eigenlijk heet deze route de Berkelsche Zwethroute omdat hij in het gehucht De Zweth begint. Via een fietspad onder de A13 door en dan direct over een smal pad op een dijkje langs het water van de Berkelsche Zweth. Langzaam verdwijnt het verkeerslawaai van de snelweg. Dan langs enom een oude sluis en vervolgens een ronde om de Ackerdijkse plassen, wel voornamelijk over fietspaden. In het gebied zijn drie vogelkijkhutten, dus er valt gelukkig wel heel veel te zien, maar vooral ook te horen. Enorm,zoveel vogels als hier zitten. Bij de laatste kijkhut vlogen de aalscholvers af en aan om de jongen te voederen. Een fraai gezicht. Het laatste stuk langs de A13 is niet zo fijn. Maar eve flink doorgestapt. Het Schielicht was helaas niet open op ma-wo. Volgende keer beter.

7km
14 april 2018 Madestein en Ockenburg.

Vandaag gelopen met Rashida, een 44 jarige Surinaamse moeder met een zoon van 21 jaar. Ze woont vlak bij het eind van de Hengelolaan, maar had nog nooit gewandeld in al die mooie gebieden vlak bij haar huis, omdat ze bang was om te verdwalen ...! Vandaag ging er een wereld voor haar open. Prachtig! Door het Hyacinthenbos en de Heemtuin gelopen. Alles komt in bloei. Het gaf haar veel energie. Leuk.

4km
11 april 2018 Rondje Uithof.

Klein rondje met 5 personen vanuit de kantine van de Windhappers. Er dreigde een bui / misschien ook onweer, dus bij de eerste druppels terug gegaan, maar het zette niet door. Volgende week misschien de boot weerin?

20km
7 april 2018 Langs Haarlemmermeer en Sloterplas.

/350/ De wandeling was 18 km. (maar later op de sag nog naar de Fuut gewandeld). Wandeling 6 uit de gids 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam'. Met trein en bus naar Ruigoord. Daar liepen we meteen het groen van recreatiegebied Spaarnwoude in. Dat was niet plezierig, want elke 2 minuten kwam er een vliegtuig zo laag over dat we elkaar nauwelijks konden verstaan. Onbegrijpelijk dat hier nog recreatiewoningen staan. Een werkelijk onleefbaar gebied. Daarna werd het snel beter. In halfweg dronken we koffie bij het Gemaal tegenover de mooi gerestaureerde suikerfabriek, nu een fabriekshal voor evenementen. De route vertelt over de droogmaking van de Haarlemmermeerpolder. Dus langs het stoomgemaal Halfweg en later langs De Lynden. Ook een stoomgemaal. Verder langs de Ringvaart. In de Lutkemeerpolderis een fantastisch mooi natuurgebied aangelegd waar we deels door heen liepen door dat we verkeerd liepen. In dit geval was ik blij dat we verkeerd liepen. Veel vogels, veel water en riet. Erg mooi. Door Osdorp en Nieuw West. Ook door de wijken hebben de makers een aantrekkelijke route gemaakt. Wat een enorme pleinen zijn hier, die autovrij zijn en met veel groen. We stopten even bij een kinderboerderij annex plek om te tuinieren door kinderen en lekker te ontspannen. Een fijne plek in zo'n wijk. Door naar de Sloterplas. Wat een groot watergebied en gelegenheid om te recreeren. Er ligt een wedstrijd discgolfbaan in dit deel van het park. Erg leuk! Ook de Heemtuin in het Sloterpark is fantastisch. We streken even neer in de Natureluur om er wat meer over te horen en dronken daar nog een kopje koffie. De beheerder en een vrijwilliger vertelden ons over de activiteiten rondom de natuurspeeltuin. Daarna bereikten we snel het eind van de route. Het was even zoeken naar het OV om bij station Sloterdijk te komen, want de trambaan was opgebroken. Gelopen met Tonnie. Het was een gezellige dag.

7km
4 april 2018 Madestein.

/330/ Roñdje vanuit de kantine van de Windhappers. Mooie en ook dreigende zonsondergang. Net voor de bui binnen. Met 3 personen.

14km
31 maart 2018 NS Delft Zuid - Schiedam.

Een gloeinieuwe NS wandeling leek me leuk om te gaan lopen. Tot mijn verbazing was hij niet gemarkeerd. Ook de gps route was nog niet beschikbaar. Het is een mooie route doorhet Groene hart. Hier en daar was het wel drassig, dus hoge schoenen waren wel fijn. De vogels laten horen dat de lente begint. Ik zag en hoorde meerdere buizerds, hoorde de eerste keer een fitis en kievitten en zag en hoorde ik een massa smienten of fluiteenden. Dat had ik nog niet eerder gehoord. Schiedam is natuurlijk een interessant stadje. Vanaf hier kan je doorlopen naar Rotterdam CS, maar dat heb ik vandaag niet gedaan. Nb. Bij de speeltuin is een restaurantje en ook openbare toiletten. Leuk om te combineren met een museum- of molenbezoek.

18km
30 maart 2018 Voorburg - Meijendel en terug.

/309/ Weer eens gelopen met Els, Henny en Mary. Vertrokken vanaf Henny's huis en naar de boerderij in Meijendel gelopen.Het zonnetje brak zelfs nog door. Op de terug weg een stop gemaakt bij Chalet Ten Bosch. Ik was een tijd niet in deze contrijen geweest.Het was leuk om dit weer eens te doen. Opmerkelijk: we dachten een dooie aalscholver te zien met een piepend vrouwtje ernaast, maar het bleek een man op het nest te zijn en baltsgedrag. De man was springlevend. Heel opmerkelijk. Ook een groene-en een bonte specht gezien.

18km
26 maart 2018 Knooppuntenroute Hof van Delfland

/291/ Na een intensief dansweeken met Into my Arms op maandag een vrije dag. Ik had geen zin om ver te reizen, dus vanuit huis gaan lopen. Via Overvoorde, Kruisvaarderspark, over het spoor naar station Rijswijk en doorgelopen naar het Elsenburgerbos. Langs de Vliet naar Delft en geprobeerd om via knooppunten naar de Delftse Hout te lopen. Bij het Rieten Dak een lekker tomatensoepje gegeten en weer verder door de Delftse Hout. Met de knooppunten lukte het niet erg... Even een sanitaire stop bij de Papaver en daarna op zoek naar het station van Delft. Ook nu lukte dat niet via de beoogde knooppunten. Wat een waardeloze kaart. Misschien ook vanwege de schaal. Gelukkig hoefde ik niet al te veel te dwalen. Met de trein terug naar Moerwijk. Het was een heerlijke tocht.

7km
24 maart 2018 Overvoorde en zo.

Redelijk vrowg een rondje gelopwn, want vanmiddag moet ik weer repeteren voor Into my arms. Ik werd getracteerd op een vogelconcert en ook meerdere vogels gezien, zoals een fazant, boomklever, bonte specht, ooievaar en vinken. Ik weet nu waar het ooievaarsnest zit danzij de mevrouw met de teckel van gisteren. Ook nog de lijster en griene specht gehoord. Via het kruisvaarderspark over het viaduct en aan de andere kant van het spoor terug gelopen naar huis.

6km
23 maart 2018 Overvoorde, ommetje.

Even een frisse neus happen in bekend gebied. Leuke ontmoeting met vogelende dame met dikke teckel.Ze wees me op een ooievaar en had een bosuil en groene specht gezien in Overvoorde.

10km
17 maart 2018 Eefde en Zutphen

Op vrijdag landgoed de Voorst en 't Velde en op zaterdag de binnenstad van Zutphen met een gids. De laatste was slechts 3 km, maar elke 100 meter was er wel iets te zien of te vertellen. Wat een interessante stad. De eerste wandeling was door de natuur over landgoederen. Het was guur, met natte sneeuw en we liepen verkeerd, waardoor we een stuk van de route misten. Niet erg in dit geval. Mooi was de oude stuw over het Twentekanaal. Overeenkomst tussen de tweetochten: de enorme kou. Onder nul en windkracht 6 Oost. Brrr. Met Jan en Sjoukje.

22km
11 maart 2018 Amsterdam, van Leidseplein naat Ruigoord

/250/ Tot nu toe de mooiste wandeling van dit jaar. Dat kwam door de enorme afwisseling. Vanuit tram 2 liet ik zo de Vondelstraat in. Daar staan 7 huizen van de architect Tjeerd Kuipers ieder in de stijl van een ander land. Prachtig. Daarna het Vondelpark in, dat bruist van de energie op zaterdagmorgen. Ik werd er door aangestoken. Vervolgens het Rembrandpark en het Erasmuspark. Dan een lang stuk langs het water om door te steken naar de Bretten. Een 10 km lang natuurgebied tussen het havengebied en de spoorlijn. Een prachtig gebied, maar ook met veel verkeerslawaai. Dan het Geuzenbos. Hier was ik totaal niet op voorbereid bij een stadswandeling. Lopen over zeer smalle blubberige paden met immens veel sporen en verse poep van hooglanders en konikpaarden. Waar moest ik in vredesnaam uitwijken als er een kudde langs zou denderen. En erger nog was de angst om helemaal terug te moeten lopen als de weg verspert was. Twee maal een plankenbruggetje over waar het water tot aande planken stond. Een zeer drassig weiland net droog doorgekomen. Dan een uitkijktoren. Even boven kijken. Ontluisterend. Zo veel bebouwing zo dicht bij. Ik waande me immers in het oerwoud. Ik kwam heel op het asvalt. Het laatste stuk, over verlaten industrieterreinen naar Ruigoord. Even rond gekeken. Een vriendelijke bewoonster vulde mijn lege flesje. Zou de bus vlot komen? Gelukkig, na 3 miñuten al. Net genoeg tijd om de blubber onder mijn schoenen vandaan te schrapen. Wat een topdag!

10km
7 maart 2018 Rijswijk, groot ommetje.

Vanuit huis: Overvoorde, Bogaert richting Wilhelminapark, via het park naar station Rijswijk en langs het spoor door Laak en terug naar huis. Hard gelopen. De gps gaf 6,9 km p.u. aan en dat leek me snel. Maar toch lekker weer 10 km erbij.

9km
4 maart 2018 Overvoorde, de Strijp, Wateringse Veld.

/218/ Vanmiddag best een verrassende wandeling gemaakt volens de struinmethode. Steeds het groen opgezocht en daarbij leuke nieuwe paadjes gevonden. Het weer was daarbij heel wat aangenamer dan de afgelopen week. De dooi zet fors door.

15km
3 maart 2018 Scheveningen, Belgisch park.

We zouden met 7 mensen van de kerkwandelgroep uit Boskoop deze route lopen, maar het koude weer gooide roet in het eten. Uiteindelijk met Lia, haar zus en Rien de tocht gelopen. Sneeuw en kou, maar met de skibroek aan ging het prima. Koffie bij Onder de Watertoren en soep en flamkuchen (ik) bij lunchroom Eigen aan de Stevinstraat 120. Bij de tram afscheid genomen. Zelf ben ik nog doorgelopen naar de Ringen aan zee. Twintig ringen vanwege 200 jaar badcultuur in Scheveningen. Tot mijn verrassing was er net de opening van het iconische kunstwerk met dans, koorzang en slagwerkers. De rondgang door de ringen bedraagt maar liefst 5 km. Ik heb 1 rondje gelopen. Daarna terug naar huis.

5km
28 februari 2018 Rondje Zuiderpark.

/194/ Eigenlijk had ik nog wel wat verder willen lopen om deze maand op 200 km uit te komen, maar gezien de lage temperaturen en de flinke wind was het me te koud om langer te lopen. De gevoelstemperatuur was -14 ongeveer. Er kon geschaatst worden in het Zuiderpark, dus even op het ijs gestaan. Het was er niet erg druk. Veel te koud, dus snel weer naar huis. Ik ben wel erg tevreden met de bijna 200 km in jan / februari. Vanwege Into my arms toch minder zaterdagen gewandeld.

8km
27 februari 2018 Dordrecht, Griene Wissel 136.

Wat is de oude binnenstad van Dordrecht toch geweldig leuk. Voor mij dubbel leuk, omdat ik mijn middelbare schooltijd daar doorbracht. Aan de Singel en de Vrieseweg. Soms is de omgeving totaal veranderd, soms heeft de tijd stil gestaan op plekken als de Visbrug, bij de Grote Kerk, de Wolwevershaven en de Groothoofdpoort. In Dordt kan je eigenlijk wel een hele dag door brengen als je ook een museum mee pikt. Voor herhaling vatbaar dus. Ik heb erg genoteñ. Na de wandeling even bij pa en ma langs geweest.

18km
24 februari 2018 Amsterdam Oud-west.

/181/ Vandaag voor het eerst een route gelopen uit de gids Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam. Ik koos voor Oud West, omdat ik die gestart kon worden van het Centraal Station en ook een makkelijk eindpunt had, op het Leidsche plein. Boven dien kwam ik vlak langs mijn schoonzus en daar kon ik even bi komen van de ijzige kou. Gevoelstemperatuur -12 C. Dat viel mee in de stad en ik was er op gekleed. Heel de dag zon, maar in de schaduw was het echt koud. Het was een echte stadswandeling. Veel water - eerst langs het IJ - prachtig, weinig groen en mooie historische gebouwen. Mooi vond ik de Zaanhof, de Westergasfabriek, de watertoren, de Westermoskee en het voormalige Wilhelmina Gasthuis. Niks afbreken van oude gebouwen, maar prachtig herbestemmen. In de Vondelstraat staan mega huizen met jugendstill elementen. Vanaf het Leidscheplein nam ik tram 2 terug naar het station.

7km
23 februari 2018 Rondje Zuiderpark.

Het is koud en zonnig. Maar met wat extra kleren aan is het heerlijk lopen in het mooie Zuiderpark. Weer 7 km erbij deze maand.

10km
21 februari 2018 Temporondje Rijswijk

Vandaag een rondje uptempo gelopen tot achterin Rijswijk en weer terug. Zo veel mogelijk het groen opgezocht. Het was heerlijk zonnig fris weer. Zo kom ik ook met meerdere kortere rondjes tot een flink aantal kilometers deze maand. (Minder gewandeld de laatste maanden vanwege het dansprojekt Good old times / Into my arms).

9km
19 februari 2018 Rondje Moerwijk.

Op mijn vrije maandag weer een rondje gelopen. Overvoorde, Bogaert en door Laak en langs het station terug naar huis.

17km
17 februari 2018 RS80 in Woerden.

/137/ Het stapte lekker weg vandaag. Windstil en een lekker zonnetje. Gelopen met Els. We zouden met Sylvia lopen, maar Els ik ik stapten over in de verkeerde trein en we gingen naar Utrecht ipv naar Woerden. We moesten toen terug. Sylvia vertrok toen eerder.

9km
16 februari 2018 Zuiderpark en Moerwijk.

/120/ Vrijdagochtendrondje. Gelopen met Annelies. Langs de Moerweg 9 kuifeenden gezien. 6 mannen en 3 vrouwtjes. Er is veel zon! Heel fijn.

11km
10 februari 2018 Belgisch Park, Scheveningen

Uit Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag de route Belgisch park nog eens gelopen. Vóórgelopen, want op 3 maart ga ik deze lopen met de Boskoopse kerkgroep van Lia Trimp. Er is weinig veranderd, dus dat komt wel goed. Op de boulevard is alles veranderd. De Noordboulevard is volledig afgegraven en wordt opnieuw aangelegd. Het is open bunkerdag en delen van de bunkers die onder het zand lagen zijn blootgelegd. Daar zijn mega veel mensen op af gekomen. Volgende week wordt alles weer toegedekt. In een tent kom ik aan de praat met een vrijwilliger. De jongen (in een rolstoel) weet alles van de Engelandvaarders en hij houdt me wel een half uur bezig met een verhaal uit de tijd van de soldaat van Oranje. Een boeiend verhaal. Hierna loop ik nog even de Pier op, waar ik mijn broodje eet. Ik vraag waar het labyrint komt te liggen dat een kunstenaar op het strand gaat maken. Het stond in de krant, maar de vriendelijke dame weet het niet en ook op internet kan ze het niet vinden. Wordt vervolgd.

5km
7 februari 2018 Zuiderpark

/100/ Rondje Zuiderpark gelopen op deze koude winterdag. Ook via de landschapstuinen. Altijd mooi. Enne ... de eerste 100 km van 2018 zijn een feit.

17km
3 februari 2018 Vurensche klompenpad.

/95 km/ Met 6 personen van het Profiel dit klompenpad gelopen. Alle onverharde stukken waren behoorlijk nat en we zaten allemaal behoorlijk onder de blubber. Onderweg kwamen we zowel op de heen-als de terugweg langs een pannenkoekenhuis. We namen soep en poffertjes. Na afloop hebben we gegeten in wegrestaurant de Goudrenet. Het was een gezelige dag.

15km
29 januari 2018 Benoordenhout.

/78 km/ Twee weken niet gelopen vanwege het dansproject Into my Arms. Na 7 reoetitiedagen in twee weken gisteren de premiere. Het was supur, suoer, super cool, vet, gaaf. De adrenaline gierde door mijn lijf. Vandaag een bapodag en dus tijd om te gaan wandelen om daarmee ook een beetje tot rust te komen. Dst lukte wel. 't Blijft een leuke tocht die Benoordenhoutroute uit wandelen buiten de binnenstad van Den Haag. Buizerd gezien, en winterkoning, mezen en veel kuifeenden.

7km
17 januari 2018 Ommetje

/63 km/ Gisteren heel de dag regen en morgen storm. Vandaag is het droog, 3 graden en een stevige, vlagerige wind. Goed voor een ommetje. Overvoorde, de Bogaerd - broodje haring - en via station Rijswijk en Laakse parken naar station Moerwijk weer terug naar huis. Een hele lekkere frisse neus gehaald.

6km
15 januari 2018 Zuiderpark

Een vrije dag en de hele dag regen. Niet zo fijn. Dan maar een kort rondje door het Zuiderpark. Even met de beheerder van de Heijmanshof gesproken. Hij liet me twee plekken zien waar we ijsvogeltjes kan zien en we zagen er ook ėėn. Gaaf. Even een bakkie gedronken bij Betje. Een leuke stopplek. Ga ikvaker doen.

15km
13 januari 2018 RS 80 in Scheveningen.

/50 km/ Vandaag met Jan de RS 80 gelopen. Gestart achter de Houtrusthallen en via se bosjes van Poot en de Westduinen naar de haven, waar we koffie namen in een poffertjestent. Daarna naar het strand en de boulevard, door de Scheveningse bosjes en langs de Kennedylaan door het schaamgroenterug naar de kantine. Daar hadden ze lekkere erwtensoep. We liepen snel vandaag te zien aan de tijd. Ik had de gps niet aan, dus geen gemiddelde. 't Was fijn fris droog wandelweer.

6km
7 januari 2018 Zuiderpark

Het waterkoud vandaag. Even boven nul, maar veel wind. Maar ... voor het eerst na weken met grijs weerven veel regen scheen de zon vandaag. Dan toch maar even naar buiten om een uurtje te lopen. Wat extra kleren, wat hoger tempo - 6 km. Er waren nog heel wat mensen op de been.

12km
6 januari 2018 Moerwijk-Rijswijk-Moerwijk.

/29/ Weer vanuit huis gelopen. Overvoorde, de Bogaert, station Rijswijk, Julialaantje, Rijswijkse Bos, Kinderboerderij en via nog een park naar station Moerwijk weer terug naar huis. Aardig wat vogels gezien waaronder een groep vinken.

17km
2 januari 2018 Naar Delft en weer terug.

/17/ De teller staat weer op nul! De drang om meteen in het nieuwe jaar te starten met wandelen is groot. Na de familiebezoekjes van nieuwjaarsdag dus vandaag de wandelschoenen aangetrokken en direct vanuit huis gaan wandelen. Een groot rondje Delft. Via Overvoorde, de Bogaert, stukje Wilhelminapark, door het Elsenburgerbos naar de Vliet en via het Haantje naar Marloes. Kopje thee met tich nog een appelbol. Via se Harnaschpolder naar Rijswijk en via de Schaapweg en Overvoorde terug naar huis. Af en toe kwam de zon door (!) en het was 7 graden. Een heel goede start van het wandeljaar.

17km
30 december 2017 Capele tweedaagse

De aatste wandeling van 2017 loop ik met Henny en Els. We lopen 1 dag van de Capelse tweedaagse, voor de derde keer denk ik. We starten laat, om half 11 nadat het droog is geworden. Het blijft droog. De temperatuur is rond de 12 graden, wat warm te noemen is. We eten soep bij de golfbaan - met té veel peper. En nogmaals soep bij de RWW post. Het is erg gezellig om het wandeljaar zo met elkaar af te sluiten. (Mary zit in Vietnam). De totale wandelafstand komt zo op 1158 km dit jaar. Een mooie prestatie vind ik. Op naar 2018.

10km
28 december 2017 Moerwijk - Centrum v.v

Even naar de stad gelopen. Ik wilde met de tram terug, maar had de ov-kaart niet bij me. Dat werd dus een heel en weertje te voet.

6km
24 december 2017 Ommetje landgoederen Den Haag- Rijswijk

Rare dagen 24, 25, 26 dec op zo, ma, di. Er wrdt weer veel regen voorspeld, maar vandaag is het droog. Ik hoop nog wel wat rondjes te lopen in de kerstvakantie.

12km
22 december 2017 Madestein is verpest. Ockenburg en Kijkduin.

/1125/ Nog een keer gestart bij de Windhappers. Na Madestein op de Monsterseweg linksaf gegaan en bij het poortje de van Leytenhof ingegaan. Veel vogels daar. Ik dacht een goudhaantje te zien. Via Ockenburg en langs de golfbaan richting het strand. Daar hing een zware zeemist. Ik hoorde de zee wel, maar ik zag hem niet. Heel apart. Een paar caches geraapt van de Kustpadtrail. Ideaal met die mist, niemand te zien. Het was echt stil. Broodje bij Ketjesmix. (7km). Daarna een kortere route terug. Weer geconfronteerd meteen grote bomenkap. Links can de Lozerlaan komen 3 nieuwe woonwijkjes. Ze kappen maar aan. De route door Madestein is ook al niet leuk meer. Een nieuwe asfaltweg swars door het oark van wel 3 tot 5 m breed. Waarom? Ik kwam al twee keer scooters tegen. Ruiters, scooters, fietscrossers, fietsers en wandelaars. Alles op de snelweg door het park. Wandelaars op het asfalt; ruiters en mountainbikers op de onverharde pademn. Bah!

7km
17 december 2017 Uithof en Madestein.

/1113/ Naveen week vol sneeuw en regen scheen vandaag de zon. Daarom na kerktijd een fijn rondje gelopen. Gestart vanaf de Windhapperkantine. Eerst langs de Wennetjessloot en weer terug langs het doolhof en zo; daarna de andere kant op richting Loosduinen. Bakkie koffie in Pluk en toen weer terug.

5km
15 december 2017 Overvoorde en zo.

#1099# Alle kleine beetjes boven de 1000 kmtellen toch lekker door. Al weer bijna 1100 km en nog een halve maand te gaan. Vandaag weer een rondje Overvoorde gedaan, rechtsom. Kreeg ik toch een forse hagel/regenbui over me heen die ik niet aan had zien komen. Zo zonder de sneeuw van de afgelopen dagen loopt het toch wel vlotter.

7km
15 december 2017 Zuiderpark.

/1106/ Met Annelies, door het Zuiderpark. Help, het Zuiderpark verzuipt. Het park heeft de grote sneeuwval van deze week niet kunnen verwerken. Overal staan bomen met hun voeten in het water. In de systematische tuin staan veel perken helemaal onder water. Dat lijkt me niet best. Met de rug gaat het steeds beter. 7 km en pijnvrij! Lekker.

13km
9 december 2017 Lightwalk Scheveningen.

Gelopen met Mary, Els, Henny, Sylvia, Willem, Henk en 7000 anderen. De route was prachtig uitgezet met onderweg mooie lichtobjecten. Veel deelnemers hadden zichzelf ook kleurig verlicht. Henny was ons lichtbaken. In de drukte was het best lastig om elkaar in het oog te houden. Mooie punten: het Westbroekpark, Madurodam, de waterpartij in de Scheveningse bosjes - door de hoogteverschillen zag je hier een lange sliert van verlichte deelnemers lopen - het Statenkwartier met de kwallen, de haven met de verlichte jachten, oud-Scheveningen met de uitbundig verlichte Werfstraat, het strand en als toetje de lichtshow van het Kurhaus. Het was echt fantastisch.

6km
7 december 2017 Rondje Zuiderpark.

Onder het mom van 'vele kleindjes maken ėėn grote' vanmiddag weer een rondje Zuiderpark gedaan. Het was enerzijds rustig, anderzijds werd er hard gekapt! Doet tich pijn als er enorme monumentale bomen tegen de vlakte gaan.

5km
5 december 2017 Nog een herstelrondje.

Ach, met 5 km rondhes sprokkel je ook nog wat km bij elkaar. Als dat maar helpt om de spitklachten te overwinnen. Het gaat steeds beter. Vandaag langs de singels van Moerwijk en door het Zuiderpark.

7km
3 december 2017 Herstelroute naar Delft Noord.

Even naar Bartven Marloes toe om hun katje te zien. Het was aardig weer, dus een goede afstand om te lopen. Eigenlijk orecies 6,5 km. Viel toch nog tegen. Maar wel prima hersteld na een uur en geen pijn, alleen trillingen in been en voet. Zo gaat dus dus elke dag beter op dit moment.

7km
1 december 2017 Herstelrondje met Annelies.

Vandaag een rondje Overvoorde gelopen met Annelies. En gisteren nog 2 km rond de Moerweg maakt samen 7 km. Ik kan nog niet veel verder, maar het begin is er.

4km
27 november 2017 Spit. Herstelrondje.

Hetzelfde rondje als gisteren, maar nu in tegengestelde richting. Echt tussen twee buien door. Dat lukte net.Hopelijk draagt het bij tot verder herstel en was het niet te veel de grens opgezocht. Probeer minder paracetemol te slikken, maar vannacht brak dat weer op. Balen. Vandaag nota bene een bapodag. Niks lekker wandelen.

4km
26 november 2017 Spit.

Voor de tweede keer geveld door een zeer pijnlijke spit. Ik tilde het deksel van de zandtafel in de Kiwi en toen schoot het er in. Even twee weken helemaal niet gewandeld. Alleen 2x ee rondje om de Moerweg geschuifeld met te veel pijn. Maar bewegen moet! Nu het iets beter gaat, dus vandaag door Moerwijk en langs het spoor gelopen. Toch 4 km, maar het viel nog niet mee.

4km
8 november 2017 Madestein in het donker.

/1053/ Het zijn maar kleine rindjes zo op woensdagavond met een klein Windhappergroepje. Vanavond door Madestein. Ik schrok mecte pletter zoveel bomen als daar weggekapt zijn om een nieuwe woonwijk aan te leggen. Niet normaal. Ik werd er treurig van. En of die bomen nu gecompenseerd gaan worden? Ik vermoed van niet. Ook ishet wandelpad verbreed tot een asfaltweg voor wie is nog onduidelijk. Drama.

4km
6 november 2017 Rondje om Moerwijk

Na een dag in een bedompt lokaal even een frisse neus gehaald na werktijd.

7km
5 november 2017 Zondags rondje.

/1045/ Het was prachtig weer, dus lekker even een rondje gaan lopen - terwijl Henk met een boek op de bank neerstreek. Rondje Overvoorde en daarna achter de Shilp langs doorgestoken naar de Strijpwetering. Hier eerst linksom er langs gelopen, later over een nieuwe brug rechts en weer rechts gegaan om aan de andere kant weer terug te lopen. Via Overvoorde en door Kloosterburen terug naar huis. Het was een nieuw en leuk rondje door mijn eigen woonomgeving.

5km
1 november 2017 Uithof.

/1038/ Rondje Uithof met de Windhappers. Nu het vaarseizoen bij de kanoclub zo'n beetje afgelopen is, wordt er op de clubavondop woensdag een rondje / uurtje gewandeld in de omgeving. Ik ga daar aan mee doen. Op zaterdagen ga ik vanaf komende week mee doen aan een dansproductie. Het wandelen komt daardoor even op een lager pitje te staan.

12km
30 oktober 2017 Wandelen langs de Atlantikwall.

Vandaag hebben we twee korte routes aan elkaar geknoopt. Eerst hebben we de route z Staelduin gelopen door het Staelduinse Bos in 's Gravenzande. Wat een mooi oud duinbos is dit. Aan de Oost- en Westkant liggen veel bunkers die nu veel vleermuizen een onderkomen geven. Daarna zijn we naar Hoek van Holland gereden. Eerst hebben we een pannenkoek gegeten t.o het Jagershuis en daarna de route Vineta, wandelen langs marinebatterijen en kustverdediging gelopen. Nooit geweten dat de kustlijn en boulevard vroeger veel verder landinwaarts lagen. Echt weer op nieuwe plekjes geweest. Aan het eind konden we niet zomaar op de Badweg komen. Er staat tegenwoordig een stevig hek. Raar, omdat je vanaf de andere kant wel gewoon bij de bunker Nordmole kan komen. Heerlijke dag gehad met Mary. Het was nog fijn wandelweer.

5km
28 oktober 2017 Zuiderpark

Deze week had ik niet zo veel energie. Beetje rustig aan gedaan. Vandaag een rondje Zuiderpark. Droog, winderig, maar fijne temperatuur om te lopen. Onderweg even de topsporthal ingewipt. Ercwas korfbal, g-korfbal (erg grappig) en turntrainingen. Meisjes van 7 e 8 jaar die reuzendraaien maken aan de rekstok. Best bizar om dat te zien.

4km
22 oktober 2017 Door groen Moerwijk

Dit keer een korte wandeling door Moerwijk die ik toch even wil noteren omdat het zo leuk was. Met Hans en Annelies die sinds kort in Moerwijk wonen. Ze wilden graag wat van de wijk zien. Langs het spoor en door Overvoorde gelopen.

12km
19 oktober 2017 Diepenbeek

Herfstvakantie. We zijn een paar dagen in Diepenbeek geweest. Twee keer een cacheronde gelopen en ook heb ik met Jonasen Jikke het park natuur en cultuur bezocht. Een park met veel buxussoorten die in velerlei vormen gesnoeid waren.

14km
17 oktober 2017 Hazerswoude.

Uit het boekje De loop van de Rijn, liep ik vandaag met Henny de route Hazerswoude. Eerlijk gezegd vonden we de route een beetje saai. Door het natte gras hadden we al snel koude voeten, het weer was wat sombertjes, de Rijn nauwelijks te zien en al hoopten we tegen beter weten in nog op koffie, ook dat lukte niet. t'Was wel heel gezellig bijkletsen, want we hadden elkaar al een tijdje niet gezien. Dat dan weer wel.

15km
17 oktober 2017 Alphen aan de Rijn

Langs de Loop van de Rijn bracht me deze herfstvakantie in Alphen aan de Rijn. Ongelofelijk, wat is daar veel water. O.a de Oude Rijn en de Zegerplas. Het was zwaar bewolkt. Daardoor heb ik een aantal prachtige foto's gemaakt. De route is verder vermeldenswaardig, omdat ik de ik wandel 1000 km in 2017 vandaag bereikt heb. Een mooie mijlpaal en voor mijn doen al vroeg in het jaar.

20km
16 oktober 2017 Kanoen.

Vandaag is het extreem warm voor de tijd van het jaar. Het is wel tot 25 graden. Ideaal om nog een keer een lange kanotocht te maken.Helaas kon er niemand mee. Toch maar alleen gegaan. Omdat kanoen en wandelen qua energie wel vergelijkbaar zijn, tel ik de vaarkilometers mee in dit logboek.

11km
14 oktober 2017 Amerongen

Het jaarlijkse Josoweekend was dit jaar in de Betteld in Amerongen. Vanuit het huis loop je zo het bos in. Zowel op zaterdag als op zondagochtend hebben we een uur gewandeld in het mooie herfstbos. Het was prachtig met veel paddestoelen, spinnenwebben en een schaapskudde.

15km
7 oktober 2017 Korte wandelingen.

Deze week 3 korte wandelingen gemaakt. Eėn keer door de Uithof met Kees en Janny van de Windhappers. Eėn keer door het Zuiderpark e ėėn keer de fotopuzzeltocht metongeveer 15 mensen van de Nebokerk. Dat was een groot succes.

15km
30 september 2017 Hoek van Holland.

/925 km/ De eerste RS 80 wandeling van het seizoen. Gelopen met Sylvia. De route was leuk en liep in een acht. Het was mooi weer. Vertrek om half 10 en om 13.00 uur binnen. Dus lekker vlot. Koffie in een strandtent.

6km
26 september 2017 Nebo ontdekt Moerwijk.

Vandaag de wandeling voorbereid die ik op 7 oktober ga lopen met mensen van de Chr. Geref. Kerk die zich in Moerwijk in de Nebokerk aan de Rhijnvis Feithlaan gaan vestigen. Het wordt een fotopuzzeltocht. Leuke foto's gemaakt vandaag.

37km
24 september 2017 Tocht on de Noord

We hebben een geweldig mooi wandelfestival achter de rug. De kracht van het water was het thema van dit jaar. We liepen de eerste dag van Spijk naar Uithuizen -19,5 km - en de tweede dag van Warffum naar Uithuizen. Samen 37 km. Voor Henk toch een hele tippel. Maar wat was het fijn. Warm weer, rond de 18 graden. Een feest in alle dorpen. Z3 hadde flink uitgepakt met muziek en theater. We sliepen op Lentemaheerd in Uithuizermeedum. Onze gastvrouw Anita bracht en haalde ons van en naar de start. Het was echt een geweldig weekend!

6km
20 september 2017 Rondje Zuiderpark.

Tussen de buien door een rondje Zuiderpark gelopen. Wat was het daar nat. De bankjes van de grote vijver stonden met hun voeten in het water. Zo hoog heb ik het water in 30 jaar niet gezien.

22km
16 september 2017 Eendekooiroute

Vandaag stond er een klompenpadroute op het programma, de eendenkooiroute. Van IJsselstein naar Montfoort en terug. Deze route zou ik lopen met de groep Het Profiel. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit zolang getwijfeld over wel of niet lopen. Zou het grotendeels onverharde pad niet veel en veel te drassig zijn door de immense regenval vande afgelopen week. En ook voor vandaag was er veel regen voorspeld.Lia Trimp gebeld. Zij dacht dat het wel mee viel. Dus alle regenkleding aan en ook de gamaschen meegenomen. Zoals gebruikelijk viel het mee. Bij vertrek bij de jachthaven regende het zacht en dat bleef het doen. In Montfoort soep gegeten in Het Oude Stadhuis en daar meteen gereserveerd voor het diner. Heel veel onverharde grasdijken en Tiendwegen gelopen. Een heerlijk rustige route. IJsvogels gezien. In IJsselstein het centrum ingelopen. In een chocolaterie - Zuccotto - chocolademelk gedronken. Dat was een fantastische plek. Daarna het laatste stuk vlak langs de IJssel gebanjerd tot aan de jachthaven. Daar stond er 21 km op de teller. Naar Montfoort gereden en voortreffelijk gegeten. Met Bart en Hanneke, Jan, Andries, Lia en ikzelf. Omdat ik de regen getrotseerd hebt, ben ik volgens Jan nu een volwaardig lid van Het Profiel. Een fijne opmerking, want ik voel me erg thuis in deze groep. Tot slot: geen last meer gehad van mijn rug. Wel twee kleine blaren.

6km
10 september 2017 Rondje Zuiderpark.

Nu ik niet van die lange afstanden kan lopen, probeer ik maar met extra rondjes mijn kilometertjes bij elkaar te schrapen. Acht+zes is tenslotte toch 14 km dit weekend. Maar het gaat steeds beter! Het water stond enorm hoog in het Zuiderpark. De bankjes langs de rondweg bij de vijver stonden minimaal 10 cm onder water. Nog nooit gezien.

8km
9 september 2017 Struinen door de wijk

Buien, buien. Met een flinke opklaring toch een rondje gelopen. Het zonnetje kwam zowaar nog door. Zo, zonder vooropgezet plan lopen is eigenlijk best leuk. De rug is flink stijf als ik thuis kom.

12km
4 september 2017 Naar Delft.

Eigenlijk wilde ik ergens anders heen, maar de tomtom was niet opgeladen. Naar Delft is eigemlijk altijd leuk en heeft als voordeel dat je geen reistijd verliest. Dit keer in Delft Noord niet direct naar het centrum gelopen, maar nog verder langs de Schie. Dat was niet zo heel veel verder naar het station. Rustige route. Al het water was bedekt met een laag groene drab. Zo erg heb ik dat niet vaak gezien. Tot 10 km gaat het uitstekend. Daarna begint de rug toch wat te protesteren, maat thuis is het alleen maar stijfheid. Het herstel verloopt goed zo.

9km
2 september 2017 Atlantikwall Scheveningen.

Een wel zeer afwisselende wandeling en niet zo lang, maar dat wilde ik vandaag ook. Eerst langs het Zwarte Pad, dan over het strand, door de duinen, langs het 'Oranjehotel' naar de Scheveningse bosjes, via de Badhuisweg naar het Kurhaus, even eromheen en over de boulevard weer naar het eindpunt van tram 9. Met af en toe flarden van de Atlantikwall. Het was zalig weer. Lekker rustig aan, op weg naar verder herstel.

7km
31 augustus 2017 Ommetje Overvoorde

Het 'door mijn rug gaan' bij de vorige wandeling eindigde met de diagnose spit. En even niet lopen dus. Fysio Nick van Zeyl heeft inmiddels goed werk verricht. Deze week heb ik nog halve dagen gewerkt en vandaag durfde ik het aan om te starten met een wat langere wandeling. Het bekende ommetje door Overvoorde gelopen en hier en daar nog een extra straatje meegepakt.

12km
19 augustus 2017 Renkums Beekdal

Gewandeld met Het Profiel. De wandelgroep van Lia Trimp die trouwens al 37 jaar bestaat. Eerst koffie gedronken bij Ypie in Wageningen. Zij had de wandeling bedacht. Daarna gestart bij het Fletcherhotel op de Wageningse berg. We liepen twee aan elkaar gekoppelde klompenpaden. Heerlijk veel onverhard dus. Globaal liep de route om de Renkumse beek, misschien wel één van de mooiste gebieden van Nederland. Bij de rust bij restaurant / bezoekerscentrum de Beken sloeg ' het noodlot' toe. Bij het afrekenen/ geld aangeven ging ik door mijn rug. Fiute boel. Samen met Ypie (die hier toch al terug zou gaan) ben ik in een sukkeltempo terug gelopen naar het hotel. Hier zouden we ook dineren. Onderwek kregen we nog een enorme hoosbui over ons heen.We hebben heerlijk op het inmiddels zonnige terras gezeten met uitzicht over de Rijn. Door het heldere weer konden we zelfs de bruggen van Nijmegen zeer goed zien. Na een uur arriveerde de groep en konden we eten. Het eten was kekker, maar de bediening was pet.

6km
18 augustus 2017 Ommetje Overvoorde

Kort rondje gelopen. Naar Overvoorde, door het Kruisvaarderspark en langs het spoor terug. Het was heel rustig.

70km
5 augustus 2017 Rondreis Polen

Als je twee weken door Polen reist, dan loop je heel wat af. Beetje geschatte afstand. We waren in Warschau, oerbos Bialowiece, Mazurische meren, Gdansk, Torun, Poznan, Wroclaw, Krakau en tot slot Zakopane aan de voet van de Hoge Tatra.

28km
25 juli 2017 Gorinchem - Werkendam

De route sond voor 19 km, maar het werden er 28 incl aan- en afloop stukken van het station naar het veer. Na een lange treinreis met alleen maar sprinters voeren we met de veerpont naar Woudrichem. Daar dronken we koffie op een terras met mensen die geinteresseerd waren in onze route. Tegen elf uur waren we op op pad en het verliep voorspoedig. We genoten van het landschap en de prachtige - soms dreigende - wolkenluchten. We picknickten onderweg en al om 3 uur waren we bij fort Bakkerskil. We vierden met koffie en appeltaart het eind van het waterliniepad! We kregen een leuke rondleiding door het fort. Daarna ging het fout. Maar waar? We volden de markeringen en kwamen bij een trekpontje. Daarna een smal pad tussen prikkeldraad door vol met kikkertjes, vlinders en vogels. Prachtig. Na een tijdje gaf de trek op de gps aan dat we rechtsaf moesten, maar dat was daar onmogelijk. We moeste links. Toen we de openbare weg weer bereikt hadden zagen we een dorp liggen. Werkendam dachten we. Of was het Hank? Het kostte veel tijd en moeite om de juiste weg weer te vinden en dus vele kilometers..... Pas tegen 5 uur bereikten we het pontje over het Steurgat. Om 17.43 uur konden met de speedbood watertaxi terug naar Gorinchem. Daar aten we verrukkelijk in het eetcafe. Pas om 22.00 uur reed de Sprinter Den Haag binnen. Wat een dag. Maar zo hebben we dusweer een LAW afgesloten.

19km
21 juli 2017 Ellemeet

Wandeling met bramen plukken, samen met Henny. Henny was een weekje op de camping in Ellemeet geweest -bij Burgh-Haamstede-en had daar plekjes gevonden waar nu al mega veel rijpe bramen groeiden. We hebben eerst een mooie wandeling gemaakt, onderweg een pannenkoek gegeten, en daarna een uurtje bramen geplukt. Het was een heerlijke dag.

14km
18 juli 2017 Vlist

Vandaag met geweldig weer de route Vlist gelopen het het boekje de Groenste wandelingen van de Randstad. Mooie rustige route. Een stuk over een graskade, fietspaden en een stuk langs de Vlist. Dat was een mooi stuk, maar wel met autoverkeer. De route was dit keer wat korter dan wat het boekje aan gaf, 14 km. Geparkeerd bij restaurant Vlisterstee en daar op het terras geeindigd. Voor het eerst gelopen met Tonnie.

56km
12 juli 2017 Schoorl-Den Helder

In 2014 heb ik voor het laatst op het Hollands Kustpad (nu Nederlands Kustpad) gelopen. De laatste etappe eindigde in Schoorl. Van 11-13 juli 2017 heb ik de route nu uitgelopen met Mary. Fijn dat zij mee wilde gaan. De overnachtingen waren niet helemaal goed over de route verdeeld. De eerste dag liepen we van Schoorl naar Petten (16,2 km); de tweede dag van Petten naar Julianadorp (26,0 km) en de derde dag van Julianadorp naar Den Helder (13,4 km). De afstanden zijn iets meer dan in het boekje, maar ik reken ook de aanlooproutes naar de VodF adressen en de restaurants erbij. We hebben weer enorm genoten van de prachtige duinen, die toch overal weer anders zijn. De eerste en derde dag was het fantastisch wandelweer met temperaturen zo tussen de 18 en 20 graden en een zonnetje. De tweede dag liepen we 's morgens in een gestage regenbui, maar gelukkig was het 's middags wel droog. De gastadressen waren als vanouds prima.

20km
27 juni 2017 Montfoort

Uit De groenste wandelingenin de Randstad liep ik de wandeling Montfoort. Startend bij het Kasteel kwam ik al heel snel op onverharde wegen terecht. En ook al snel in een stiltegebied - met wel af en toe een vliegtuig helaas. Voorbij Landzicht begint het aards paradijs. Struinend door hoog gras was het genieten van de prachtige natuur. De polder Williskop is fantastisch. Ik vond een bankje aan het water met uitzicht op een vogelrijke plas. Jammer dat ik mijn kijkertje niet bij me had. Na een heldhaftige doorsteek tussen koeien met kalfjes door begon ik aan de terugweg. Weer over graskades. Was dit mijn stilste wandeling ooit? Ik denk het. Een stel met een hond en later 1x een fietser. Verder stilte. Een heel bijzondere tocht. Via de Heeswijkse kade en de Tiendweg kwam ik weer in Montfoort. De dag met een lekker ijsje afgesloten. Alleen gelopen. Voor herhaling vatbaar. Doos meenemen voor bramen onderweg.

7km
25 juni 2017 Ommetje

Ik moet proberen om deze maand nog een paar km bij elkaar te sprokkelen, want tot nu tie 40 km is bitter weinig. Rondje Overvoorde en Laak gelopen.

15km
24 juni 2017 LRRC wandelmarathon in Leiden

Even een koeler weekend. Bij de Leidse Roadrunners een mooie tocht gelopen. Langs de Vliet, door Vlietlanden, door Zoeterwoude en door Cronesteyn. In het begin wat spatjes, maar verder droog. Alleen gelopen.

7km
19 juni 2017 Hitte

Vandaag wordt ht een zeer hete dag en er is vrijwel geen wind. En een vrije dag om te wandelen of te kanoen, want ik heb een kano gekocht! Kanoen valt af, want vanavond gaik meevaren in de C10. En triuwens, het verbrandingsrisico is groot. Daarom valt een polderwandeling ook af. Ik kies daarom toch maar voor mijn vertrouwde Overvoorde rondjepark. Ik kies de route buitenom, breng een bezoekje aan de Hema voor extra zonnenbrand en zwerf onder het gebladerte van opnieuw Overvoorde weer terug naar huis. Totaal 7 km. Dat is het voor vandaag. En vanavond lekker varen!

6km
11 juni 2017 Ommetje Overvoorde en Kruisvaarderspark

Na een geweldige kanotocht gisteren met Evert en Marijke vandaag alleen een klein ommetje vanaf thuis en daarna lekker met Henk de tennisfinale van Roland Garos kijken. 't Was warm.

6km
9 juni 2017 Bogaerd

Naar de Bogaerd door Overvoorde en terug langs het spoor.

8km
3 juni 2017 Atlantikwall Kijkduin.

Vandaag de eerste route gelopen uit de gloednieuwe gids wandelen langs de Atlantikwall in Zuid Holland: Kijkduin. De route loopt helemaal door het Westduinen. Alhoewel er veel van de oude bunkers onder het duinzand liggen n het gebied me bekend is, loop je de route met een andere focus. Ik kwam onderweg aan de praat met twee oudere mensen due vroeger na de oorlog in de bunkers speelden alhoewel dat soms gevaarlijk was. Onderweg ook nog even de egelopvang bezocht die open was. Terug in Kijkduin was daar een gezellige markt. Het was een leuke wandeling, wel tamelijk zwaar doordat je soms door mul zand loopt.

12km
27 mei 2017 Gaagpadroute

Erg warme dag. In de auto gaf de thermometer 32 graden aan. De radio zei 30 graden. Korte tocht genomen. Het Gaagoad voor de derde keer gelopen. Blijft een mooie route. Als cadeautjes een witte kwikstaart en een lepelaar gezien van heel dicht bij.

15km
20 mei 2017 Katwijk, langs de loop van de Rijn

Mooie en vooral afwisselende route door her tode dorp, het strand, het prachtige duingebied ten zuiden van Katwijk en tenslotte lsngs de Rijn. Mooie facelift heeft Katwijk ondergaan. De wandeling wers geleid door Lia, met de Boskoopse groep. Aangenaam gezelschap en een niet al te hoog tempo.

9km
15 mei 2017 Groen op de grens van Rijswijk en Den Haag.

Struintocht door het groen in eigen omgeving. Overvoorde, omgeving Julialaantje. Mooi rondje gelopen. Veel jonge watervogels. De zwanen aan de Erasmusweg hebben maar liefst 7 jongen!

12km
14 mei 2017 Collectie escamp beeldentocht.

In de bieb vond ik folders met routes langs beelden en gevels met kunstwerken in Escamp. Van de eerste fietstocht heb ik een wandeltocht gemaakt die start bij de Marcustuin ipv bij Zuid 57. Veel foto's gemaakt van de kunstwerken en van details. Eens kijken of ik hier ook weer een fotopuzzeltocht van kan maken. Erg leuk. Door de folder nu ook namen van de kunstenaars.

6km
13 mei 2017 Nog een herstelrondje.

Eerst wat gezworven door het mooie Zuiderpark in lentekleuren. Daar kreeg ik met een hoosbui te maken, maar ik kon gelukkig schuilen bij het Parkpaviljoen. Daarna naar de bieb aan de Leyweg. De hele verkeerssituatie is daar veranderd. En weer terug naar huis al slingerend door de wijk. Nog steeds weinig adem. Helaas heb ik dit weekend Floris de vijfdepad af moeten zeggen, maar dat is toch wel terecht.

5km
10 mei 2017 Herstelrondje.

Na een griepje is de energie nog niet helemaal terug. Vanmiddag een rondje Moerwijk geslenterd van 5 km. Nog steeds wat kortademig.

8km
4 mei 2017 Norddeich

Vanuit Norddeich zijn een aantal fietsroutes uitgezet. Een klein deel ervan hebben Henk en ik vandaag gelopen. Ik had me ernstig in de schaal van de kaart vergist. Ook dachten we langs het water te kunnen lopen, maar datbetekende dwars door een aantal weilanden. Gelukkig konden we via een pad naar een boerderij de weg weer bereiken en hoefden we niet terug. Met een draaipontje het kanaal overgestoken, wat met een flinke zijwind nog een hele klus was. Gelukkig bleef het ook droog. Zo kwamen we toch volaan weer in ons appartement terug.

7km
3 mei 2017 Spiekeroog.

Vanwege de oostenwind en de bijbehorende lage waterstand vertrokken we een uur later met de Spiekeroog 2 vanuit Neuharlingersiel. Na de zeehonden hadden we toen maar 2 uurtjes op het eiland. Gied voor 7 km, maar ik was steeds bang dat we te laat zouden zijn voor de laatste boot van 18.00 uur. Weer zo'n prachtig autovrij eiland met bijzonder fraaie duinen.

9km
2 mei 2017 Baltrum, DE

Met Henk met de veerboot naar Baltrum over het Wad. Daarna het Getijdenpad dwars over het eiland gelopen. Mooie tocht.

48km
24 april 2017 Waterliniepad, van Culemborg naar Gorichem

Van Culemborg naar Asperen en van Asperen naar Gorichem in twee dagen. Een heel mooie route. De tweede dag hadden ww allebei pap in onze benen, maar gelukkig was de route echt fantastisch - en zeker voor herhaling vatbaar. Lang gepauzeerd in fort Vuren. Overnacht bij VodF in Asperen.

17km
22 april 2017 Zandvoort, Groene Wiisel 007

Met nummer 007 is dit ėén van de oudste Groene Wissels. Het is een pareltje. Dwars door de Amsterdamse Waterleidingduinen, waar ondanks het afschieten van de herten er nog genoeg te zien zijn. En verder is dit een stille wandeling. Het was wat fris vandaag - 9 graden - maar we hebben genoten. Met Els en Sylvia. Erg gezellig. Koffie in het pannenkoekenhuis.

17km
15 april 2017 62e Goudse Paaswandeltocht.

Aardige tocht, alleen gelopen. Door leuke Goudse wijkjes, langs water, door de polder en aan het eind veel verkeerslawaai van de snelweg.

5km
9 april 2017 Rondje groen Moerwijk.

Met Fleur en Steven een rondje door Moerwijk en omgeving gelopen. Kruisvaarderspark, Overvoorde etc.

16km
8 april 2017 Duinenmars

Voor de 7e keer gelopen. Dit keer met Sylvia. Het was bijzonder druk dit keer en lekker weer. Vlot gelopen, want na ruim 3 uur waren we terug bij de finish.

4km
6 april 2017 Wandel naar je werk dag.

Wandel naar je werk dag. Wel even aan mee gedaan natuurlijk. Meer een ommetje. Toch wel lekker om even te wandelen na een vergadering.

8km
2 april 2017 Struinen in Kijkduin.

De auto bij de internationale school in Ockenburg gezet en een fijne struinwandeling gemaakt. Eerst over de puinduinen, door Ockenburg en de Leyten. Daarna via Madestein naar de Pluktuin om wat te drinken, maar het was me er te druk. Wel even door de Heemtuin gelopen. Die wordt echt niet meer bijgehouden en het begint helemaal te vergrassen. Zonde! Terug naar de auto via Ockenburg. Best een leuk tochtje.

6km
1 april 2017 Rockanje, Beleveniswandeling.

Deze week een bijzondere wandeling gelopen met het thema Vrij zijn. Jan Peter Molenaar en Annelies Mertens organiseren beleveniswandelingen vanuit hun Christelijke inspiratie. Het zijn een soort meditatieve wandelingen met een MP3 spelertje als leidraad. Ik liep met ze mee in Rockanje. Indringende vragen kwamen aan de orde zoals wat betekent vrijheid voor jou, en Ben jij ook een slaaf van je agenda. Mooie muziekfragmenten en stiltes markeerden de wandeling. De mooie natuur deed de rest. Aan het eind koffie en koek en ruimte voor uitwisseling. Het was een mooie ervaring. Het lopen met oortjes in vond ik wat minder prettig. Ik miste de vogelgeluiden. Weleen hert en een kleine ree gezien. Erg fraai. www.beleveniswandeling.nl

23km
27 maart 2017 Aarlanderveen, Molenviergang en de Meije.

Na een knetterdruk weekend vandaag heerlijk gewandeld. Route 1 Aarlanderveen uit 'De groenste wandelingen in de Randstad'. Gestart bij de Molenviergang bij de Middenachterweg, stukje Nieuwkoop, het Meijepad naar Piet Potlood, langs de Meije - je moet daar vooral niet in een zonnig weekend gaan wandelen - even in het oude centrum van Zwammerdam gekoekeloerd (er staan 1000 jaar oude huizen, echt waar) een stuk langs de Rijn en dan via het kerkvaartspad weer terug naar de auto. Lekker door het boerenland struinen. Echt heel erg genoten. Afstand 23 km.

17km
18 maart 2017 Rotterdam, 2 wandelingen.

Twee wandelingen en een vaartochtje uit de gids Wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam. De eerste was het Waterprojekt, singels tegen de cholera. De tweede Het Heijplaatpad. Eerst vanaf de Willemskade met de aqualiner naar Heijplaat. Dat is een dorpje helemaal ingeklemd door fabrieken en containeroverslagbedrijven waar de tijd stilgestaan heeft. Daarna rond de Waalhaven gelopen. Indrukewekkend! Via de Willemstunnel onder de Maas door. Inmiddels viel er een buitje. Met de tram terug naar het station. Heerlijke dag gehad.

5km
13 maart 2017 Ommetje Overvoorde na het werk

Na het werk een ommetje gelopen, omdat ik daar behoefte aan had. Bovendien was het lekker weer.

22km
11 maart 2017 Kilometervreters Maassluus.

Het was even lastig om de start te vinden, want Tommie was van slag. De route was 99% verhard en dat vind ik altijd minder. Het was druk met veel 30 en 40 km lopers. Ik had zelf tot 11 km ook een hoig tempo, 5,6 km op de teller. Daarna heb ik het iets rustiger aan gedaan. Het eerste stuk een eindje opgelopen met een Westlander die wandeltrainer was. Vanaf Hoek van Holland was het 7 km rechtuit langs de Maeslantkering en Nieuwe waterweg. Wel lang, maar er is altijd veel te zien. De temperaturen stijgen weer. Praktisch geen wind, dus prima trainingsdagje.

10km
4 maart 2017 Kijkduin-Scheveningen.

Na het helpen met inladen voor de verhuizing van Stephanie en Jouke had ok vanwege het aardige weer nog zin in een wandeling. Dit keer naar het strand. Vanaf Kijkduin heen door de duinen naar het Zuiderhavenhoofd gelopen foor de duinen - 5,5 km. En terug over het strand - 4,5 km. Zo al weer 30 km gelopenop 4 maart. Mooi.

20km
2 maart 2017 Leerdam, Asperen, Heukelom en veel blubber.

Deze tocht heb ik gelopen als meeloper met Laurens van Gegarandeerd Onregelmatig. Doel was een Trage Tocht tussen de rvieren. We liepen met een kleine groep. Twee mensen bleek ik te kennen, maar het duurde lang voor we er achter kwamen waar we elkaar van kenden. Dat bleek de Eiland-5-daagse te zijn, jaren terug. De route was bijna helemaal autovrij en af en toe zeer blubberig. Het was een echte struintocht. Heerlijk dus.

17km
28 februari 2017 Houthakkerstocht, Boskoop

Boskoop stond al een tijdje op mijn to-do lijstje. Vadaag kozen Mary en ik voor deze route, omdat hij niet zo lang was en omdat er nogal wat regen in de lucht zat. De regen viel mee. Dwars door het tuindersgebied was mooi, mmaar het was niet altijd fijn lopen langs wegen met soms zwaar vrachtverkeer. Het laatste stuk ging over een tiendweg en door een drassig weiland. Nog twee caches gevonden en eentje niet. Aan het eind een rondje gelopen over Proeftuin Holland. Daar moeten we in een ander seizoen nog maar eens naar toe.

15km
25 februari 2017 Delfshaventocht Rotterdam

Voor de 2e keer deze super afwisselende tocht gelopen. Dit keer als gids voor de Boskoopse kerkgroep, die vandaag 9 man groot was. Opnieuw heb ik genoten van de stad. De Maas, de havens, de afwisselende architectuur, de natuur in de vorm van dakpark en oude spoordijk, de oude Delfshaven met de Pelgrimfatherskerk, de Nieuwe Binnenweg met hippe winkels en sjofele koffieshops naast elkaar. Het was een gezellige club, heel aardig weer en dus een fijne dag.

16km
18 februari 2017 Rondje Delft.

Vanmorgen een excursie naar Urban Farming. Daarom kon ik niet mee met de RS 80. Vanmiddag was het heerlijk weer. De wandelschoenen aangetrokken en naar Delft gelopen. Daar nog wat rondgestruind, de trein terug genomen naar HS, omdat de sprinter net voor m'n neus vertrok. En vanaf HS via deLaak naar huis gelopen. Dat zorgde voor 2 extra kilometers. Best een leuke tocht zo.

20km
13 februari 2017 Charlois-IJsselmondepad.

In het boekje 'Wandelen buiten d binnenstad van Rotterdam stond dat het 13,5 km was. Dat klopte niet. Op mijn teller stonden 19 km en met nog wat aanloopkiilometers waren het er ruim 20! Van de Willemskade naar de Willemstunnel diep onder de Maas. Via Charlois naar het Zuiderpark, door Vreewijk en langs het Feijenoord complex. Onder de Brienenoord door richting IJsselmonde. Met tram 23 in een half uurtje terug naar CS. Een pittige wandeling vandaag. Pas na de Brienenoord was er horeca -de Gouden Leeuw - en bijna de hele route een koude Oostenwind kracht 5 tegen, Maar ik heb het gehaald.Toch een fijne dag gehad. Alleen gelopen.

5km
12 februari 2017 Ommetje Zuiderpark

De sneeuw van vanochtend is hard weg aan het smelten. Even een rondje Zuiderpark gelopen. Het was er rustig.

9km
11 februari 2017 Groot ommetje.

Vanmorgen opgestaan met flinke rugpijn. Het wandelen deed me goed. Overvoorde, de Strijpkade, via de Churchillaan naar de Boagaert, station Rijswijk, langs het spoor naar station Moerwijk en dan langs het water tot het Erasmusplein. Best veel stille stukken.Nog een beetje sneeuw en overal erg rustig.

7km
6 februari 2017 Ommetje Zuiderpark.

Na schooltijd een rondje Zuiderpark gelopen. Even de bijna hoofdpijn van dat muffe hok op school verdreven.

18km
4 februari 2017 Wolfheze

Ik kreeg een uitnodiging van Lia Trimp om met haar wandelgroep mee te lopen met de Groene Wissel vanaf station Wolfheze. Ik kon vanaf Gouda meerijden met Jan en Lia. Het was een mooie tocht, die ik natuurlijk in de gps had gezet. Daar was men niet bekend mee. Het was ouderwets kaartlezen. Onderweg kwamen we langs juffrouw Tok, waar we allemaal een goedgevulde kippensoep namen. Het laatste half uurtje liepen we in een miezerig regentje. Marian nam afscheid bij het eindpunt. De rest (5p.) ging lekker eten in een restaurantje met een voortreffelijke prijs-kwaliteit verhouding. Het was een leuke dag. Deze groep vond ik prettiger dan de Floris de vijfde groep. Wat socialer en het tempo past wat beter bij mij. Ze lopen al 37 jaar met elkaar!

6km
2 februari 2017 Ommetje Overvoorde.

Heerlijk weer. Even tijd voor een rondje Overvoorde.

24km
28 januari 2017 Floris V, Kiltunnel-Numansdorp

Met de Pelgrimboppers de volgende etappe gelopen van de Kiltunnel naar Numansdorp. Eerst door de tunnel en dan een stuk langs de Kil. Dan door de Hiekse Waard naar Strijensas waar we na 10 km in een restaurantje neerstrijken. Dan 14 km in 1 stukdoor naar Numansdorp. Even na Strijen is een mooi natuurgebied aangelegd: de Plaat van het land van Essche. Verder is er niet zo veel meer te beleven. We overnachten met z'n zevenen in een puik VodF adres en eten heerlijk in het Schippershuis. De volgende dag loopt de groep door naar Dinteloord. Ik heb deze keer maar 1 dag meegelopen (en moet dus nog wat inhalen). Gelopen met Gijs,Evelien, Fons, Marian, Hans en Wim.

10km
22 januari 2017 Haagse parkentocht.

Het was een zonovergoten dag met nauwelijks wind en 2-3 graden. Prachtig wandelweer. Met de bus naar Kijkduin gegaan. Het was knetterdruk op het strand en ook in Ockenburg waar geschaatst werd. Bij het restaurantje van de Heemtuin/kinderboerderij/pluktuin kwam ik Mirjam tegen. We hebben bijna een uur zitten kletsen. Daarna verder door Madestein en de Uithofpolder langs de Wennetjessloot. Het is daar erg mooi geworden. Veel water. Overal ijs, maar niet dikker dan een paar centimeter. Het laatste stukje toch de tram weer gepakt.

16km
21 januari 2017 Koek en Zopie in Giessenburg

Vandaag een georganiseerde tocht gelopen in Giessenburg van de Dordtse wandelsportvereniging. Ik moest eerst even opzoeken waar dat lag: in de Alblasserwaard bij Hardinxveld-Giessendam. Het was een echte poldertocht, maar wel bijna helemaal verhard. Het eerste stuk - langs het bevroren riviertje de Giessen - vond ik mooi. Het tweede deel over lange, rechte fietspaden vond ik minder interessant. Na afloop nog eve in Dordt aangewipt.

6km
15 januari 2017 Ommetje Overvoorde

Zondagmiddag ommetje over bekend terrein. Twee ooievaars gezien en veel andere vogels o.a een mooie roodborst die een stukje met me mee vloog.

14km
14 januari 2017 Amerongen

Vandaag gelopen met de facebookgroep #ikwandel1000kmin2017. Een leuke kennismaking met de groep -er waren 36 mensen gekomen- en een mooie wandeling rondom Amerongen. Af en toe een flinke sneeuwbui. Allemal actieve wandelaars waarvan de meesten elkaar niet kenden. Het was een erg leuke dag. Myrthe Korf reed met mij mee. Ze woont in Laak.

10km
8 januari 2017 Naar de Uithif

Gisteren niet kunnen lopen door de ijzel. Vanmiddag zocht ik even een wandeldoel. Dat was de nieuwjaarsreceptie van de Windhappers. Ik ben er naar tie gelopen en terug naar de M.Stokelaan en daarna de tram, omdat het al donker werd. Gezellige receptie ook.Zo toch weer mooi 10 kmgelopen. Weer in een wat hoger tempo. Gaat ook lekker.

17km
5 januari 2017 Overschiepad Rotterdam.

Mijn 6e wandeling uit de gids 'Wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam'. Eerlijk gezegd viel deze wandeling wat tegen. Dat kwam vooral door het verkeerslawaai van de A13. Wel aardige stukken. Ook nergens iets van horeca onderweg. De 14 km was 15,5 km. Geen wandeling om nog eens te lopen.

8km
4 januari 2017 Ommetje centrum

Even naar de stad geweest en dat een keer lopend gedaan.

12km
2 januari 2017 Laakkwartier

Wilde eenden, knobbelzwanen, meerkoeten, waterhoentjes, grauwe ganzen, soepganzen, canadese ganzen, kokmeeuwen, reigers, merels, kauwen en kraaien, mezen en roodborstjes, halsbandparkieten. En ook nog Kaapse eenden of Muskuseenden. Vanmorgen werden ze gevoerd en kwam ik eindelijk te weten hoe deze vogels heten. Ik kwam het allemaal tegen vanochtend. Denk je aan een mooie boswandeling, dan vergis je je toch. Het was in Den Haag. In de winter loop ik graag stadswandelingen en deze begint vlak bij mijn huis. Genoten van de eerste 12 km van dit jaar. Route: Laakkwartier uit de gids Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag'. Nog 988 km te gaan.

6km
31 december 2016 Ommetje Zuiderpark

De laatste wandeling van dit jaar. Bij dit soort korte ommetjes probeer ik mijn tempo steeds wat te verhogen door in ieder geval een deel van de route in een hoger tempo te lopen zonder mezelf te forceren. Dat lukt best aardig. In het begin gaf de gps 5,8 aan. Na een stukje rustig wandelen kwam ik gemiddeld uit op 5,5 km per uur. Dat is netjes.

0km
31 december 2016 Aantal kilometers in 2016

Nu het jaar voorbij is, heb ik alle kilometers bij elkaar geteld en tot mijn grote verrassing en ook wel grote vreugde kom ik dit jaar uit boven de 1000 kilomter, nl 1012 kilometer!!!

9km
30 december 2016 Iluminade Amsterdam

De Iluminade, een mooie tocht om de 1000 km vol te maken. Dat lukte natuurlijk. Zelf al voordat we begonnen met de lightwalk met Henny, Sylvia en Willem en Henk. Met de trein naar Amsterdam. Eerst naar het Waterlooplein gelopen om nog wat extra kilometers te lopen. Het was zeer druk richting Dam en op het Rokin. Ook tijdens de lichtjestocht waren er zeer grote groepen die achter een gids aan liepen. Wij liepen met ons eigen clubje. De route was goed aangegeven met rode lantaarntjes. Een tunnel waar je door te roepen geluidsgolven zichtbaar kon maken vond ik wel een van de mooiste objecten. Het was behoorlijk interactief met bomen knuffelen en dansend bomen laten bewegen. Na de wandeling gegeten bij een Italiaan en daarna afscheid genomen. Op het station in Leiden kwamen we Susan Galjaard nog tegen.

10km
27 december 2016 Delft

Om de 1000 wandelkilometers van 2016 vol maken ben ik vanmiddag naar Delft gelopen. Er scheen een heerlijk zonnetje en er was bijna geen wind. Heerlijk.Nog 3 km te gaan!

7km
26 december 2016 Ommetje Laak en Rijswijk

Heerlijk dat er zo veel mogelijkheden zijn om vanuit het eigen huis verschillende aardige ommetjes te lopen door parken of groene stroken zoals langs de Erasmusweg en Moerwijk. Vandaag gekozen voor Rijswijk. Heen oor Laak langs het spoor. Langs de Kinderboerderij en door het Rijswijkse bos en via het Julialaantje weer terug over het spoor.

6km
25 december 2016 Ommetje Overvoorde, de Strijp

Na een inspannende dag met ons Moerwijkae kwrstwandeltheater nu gelukkig een heel rustige dag. Even een uurtje een frisse neus gehaald en een ommetje gelopen. Vanuit Overvoorde eens richting de Strijp gelopen. Langs de Strijpkade is een hele nieuwe woonwijk verrezen. Het loopt daar nog wel gied, want langs de Strijpwetering is het fuetspad autovrij.

5km
23 december 2016 Ommetje Overvoorde

Tijdens de drukke kerstweek toch even tijd gevonden voor mijn vaste ommetje. Dat doet een mens goed. Voor het eerst een konijn zien lopen in Overvoorde.

5km
18 december 2016 Ommetje Overvoorde

Ommetje Overvoorde. Veel vogels gezien met als meest bijzondere 2 grote bonte spechten. Tempo was 6,1 op de gps, maar dat lijkt me nogal hoog.

16km
17 december 2016 Capelse tweedaagse

De eerste dag van de Capelse tweedaagse gelopen met Els. Ik had deze tocht door oa Hitland en het Schollebos al eens eerder gelopen. Toen we over de IJsseldijk liepen kwamen we in gesprek met een tuinder met een kratje winterpostelein. Toen we vertelden dat we dat nog nooit hadden gegeten kregen we het van hem mee. Aardig. Vanavond dus posteleinstamppot met geitenkaas en een gehaktballetje gegeten.

16km
10 december 2016 Delfshavenpad, Rotterdam.

Deze wandeling uit de gids ' Wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam' was een grote verrassing.Oude en nieuwe havens, maar ookeen daktuin van 1,2 km lang, 80 meter breed en 9 meter hoog. Bizar! Het wordt onderhouden door bewoners van Spangen. Verderop een oude spoordijk, een mooi stukje natuur, waar ik de enige wandelaar was. En dat alles midden in de stad. Een wijk met een mooie mix van oud en nieuw. Ik dronk koffie in een restaurantje in containers waar Turken uitgebreid zaten te brunchen. Later een soepje t.o. de Pelgrimfatherskerk. De hele dag was het mistig, maar dat gaf wel mooie foti's.

11km
3 december 2016 Benoordenhout:Door het bos dat nooit gekapt wordt.

Vandaag mocht ik gids zijn voor een groep uit Boskoop. Door Arendsdorp, Oostduin, Clingendael, Oosterbeek en het Haagse Bos. 11 km. Gezellige groep Met Lia Wilts.

40km
27 november 2016 Kinderdijk-Dordrecht

Weer een weekend langs het Florid de vijfdepad gelopen. Zaterdag van Kinderdijk naar Dordrecht Baanhoek, waar we overnacht hebben in de Stayokay.Een prima overnachtingsplek met 's avonds een driegangenmenu en 's morgens een uitgebreid ontbijt voor ongeveer 24 euro. Zondag het hele eiland van Dordrecht over gelopen. Eerst naar de Kop van het Land, door de grienden langs de Merwede, naar de koffie in de Viersprong en tenslotte nog 9 km naar de Kiltunnel. Bij de grootschalige werkzaamheden is de wandelaar kennelijk vergeten. Waar je vroeger grote stukken onverhard over de dijk kon lopen is het nu veel over asvalt lopen. Soms tussen dubbele hekken met prikkeldraad erop. En waarom dat zo is? Geen idee.Gelopen met de Pelgrimboppers. Afstand 40 km.

22km
15 november 2016 Waterliniepad: van Nieuwegein naar Culemborg

Vandaag een vrije dag en Mary en ik hadden gepland om nog een etappe van het Waterliniepad te lopen. Zogezegd, zogedaan. Maar het weer viel toch wel tegen. Heel de dag zo'n miezerig miezerregentje. Een dikke 2 km langs de Schalkwijksche Wetering leverde bovendien natte voeten op. Maar de route was prachtig en voor een groot deel adembenemend stil. We moeten nog eens terug voor de Steenwaard. We kozen voor de Lekdijk, ook al was dat iets langer. Na de kater van de zeer chaggerijnige pontbaas werden we met een glimlach ontvangen in de brasserie. Na een zalige maaltijdsalade vertrokken we richting Den Haag. Gelopen afstand: 22 km.

13km
12 november 2016 Terbregtsepad, Rotterdam

Vandaag een niet al te lange route gelopen uit de gids wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam. Van Rotterdam CS naar station Alexanderpolder. Mooie route langs de Rotte. 't Was een frisse ochtend, maar heerlijk wandelweer. Gepauzeerd in restaurant de Prins, waar we toestemming kregen om ons eigen broodje op te eten, Met Sylvia.

17km
5 november 2016 RS 80 Leiden

RS 80 gelopen door Leiden en Leiderdorp met Els, Mary, Henny en Jan. Een dag met mooie luchten en een enkele bui. Veel langs het water en langs bekende plekken zoals langs onze trouwkerk, de Doeslaan, Hoofdstraat en het Laantje van Osnabrugge. Drie putters gezien.

5km
30 oktober 2016 Ommetje Overvoorde

Prachtige herfstkleuren in Overvoorde en het Kruisvaarderspark. Rood, oranje, geel, groen, bruin. Met het zonnetje erop. Prachtig. Veel mensen op de been.

17km
29 oktober 2016 Oosterbeek-Arnhem. NS wandeling.

Vandaag had ik zin in een boswandeling vanwege de mooie herfstkleuren. Met nog een vrij reizendag te besteden koos ik voor deze. Het mooie van deze wandeling is dat hij voor de helft door het bos gast en voor de helft door de uiterwaarden van de Rijn. Het was heel de dag zonnig. Een prachtige wandeling dus. Aan het eind bij de theetuin heerlijke pompoensoep gegeten. Bij de zorgboerderij daar was een herfstfair. Er waren veel wandelaars op pad vandaag. Geregeld een praatje gemaakt en af en toe deweg gewezen. In het bos ontbrak nog wel eens een sticker...

20km
18 oktober 2016 Waterliniepad.

Van Utrecht Overvecht naar Nieuwegein gelopen. Een rondje om Utrecht via de zuidkant. Ontiegelijk veel snelwegen onderdoor gegaan. En toch was het een leuke route door veel groen en langs veel grote forten. De regen liet nog lang op zich wachten en we aten een lekkere pannenkoek in de theetuin bij fort Rhijnauwen.

6km
15 oktober 2016 Solleveld

Vandaag wilde Joke (van de dansgroep) me meenemen naar Solleveld voor een wandeling. Zij heeft er een kaart voor en ik niet. Wat een prachtig gebied is dat. Open duinlandschap, afgewisseld met smalle paadjes en waterplassen. Er huist een zeer grote kolonie aalscholvers. Prachtig!

13km
5 oktober 2016 Streefkerk-Kinderdijk.

Extra etappe gelopen. Niet zo'n lange. Heen met bus 90, terug met de waterbus naar Rotterdam. Daar naar het station gelopen. Eindigt met een domper. Telefoon verloren . Onbegrijpelijk. Afstand 10+3 km.

48km
24 september 2016 Woerden-Streefkerk.

Weekend wandelen met de Pelgrimboppers langs het Floris de Vijfdepad met een overnachting bij Vrienden op de Fiets in Vlist. Heerlijk wandelweekend, want het was uitzonderlijk mooi weer. Weinig geslapen vanwege de muggen. Dat was minder.

15km
18 september 2016 van Oud-Alblas naar Kinderdijk en terug.

Dit keet niet te voet, maar per kano naar Kinderdijk. Met 7 man/vrouw vertrokken we met de kano's op de kar naar Oud-Alblas waar we een goede plek vonden om de kano's te water te laten. De hele ochtend was het heerlijk stil op het water. 's Middags was er wat meer verkeer. Erg veel fietsers langs de kant. Bij Kinderdijk waren wij bijna een even grote attractie als de molens. We werden veelvuldig gefotografeerd. Grappig dat due foto's straks de hele wereld over gaan. Aan het eind van de molens moesten we overdragen. Voor we verder bieren hebben we wat rond gelopen o.a naar de Lekdijk en na een broodje voeren we terug naar Oud-Alblas. Het was een superfijne najaarsdag. 20 graden, half bewolkt, weinig wind. Ideaal kanoweer.

13km
17 september 2016 Den Haag -Delft.

Rustig vanuit Moerwijk naar Delft CS gelopen. Terug met de trein naar HS. Nadat de tram kort na vertrek panne kreeg uigestapt en verder gelopen. Dus 10+3 km.

16km
10 september 2016 Nieuwkoopse plassen, wandelen en varen.

We liepen de route Noorden uit de gids de Groenste wandelingen van de Randstad. Onder ander door de Groene Jonker en natuurgebied de Haeck. In de Groene Jonker waren veel vogelaars om een daar neergestreken gestreepte strandloper te zien.Wij zagen hem ook. Er waren ook nog een waterral, porseleinhoen en blauwborst, maar wij zagen hem niet. Om 10.00 uur waren we vertrokken, om half 2 kwamen we aan bij de steiger van het Zonneveer. Het was prachtig om een uur kriskras door het gebied te varen op een elektrische boot. In Noorden dronken we nog wat en daarna reden we naar huis. Gelopen met Jan en Els.

7km
27 augustus 2016 Delft Noord.

Van deur tot deur naar het huis van mijn jongste die jarig was. Heel de open ruimte tuusen Den Haag en Delft wordt volgebouwd. Een enorme woonwijk verrijst ..... Echt een minder aantrekkelijke route nu.

18km
20 augustus 2016 Poldervaartroute

Uit de serie Wandelen door Midden Delfland koos ik vandaag de Poldervaartroute. In 2012en 2014 heb ik deze route ook al eens gelopen. De kaart en beschrijving zijn dus al wat ouder, maar alleen in Schiedam is de situatie iets veranderd. Even gevraagd bij de Boshoek en verder geen problemen gehad. Bij de onderdoorgang bij het spoor is het erg mooi opgeknapt. Horeca bij het Schielicht. De route was 15 km. Daarna nog even doorgelopen naar de A13. Op een bord bij het wandelpad in de Zweth staat nl dat het daar nog steeds afgesloten is. (Al 1,5 jaar!). De wandeltunnel is veranderd in een ecotunnel, maar de fietstunnel er naast is gewoon open. Echt raar dat dit niet aangegeven wordt. Ik ga het even melden. Prachtige dag, erg mooie route, schitterend wandelweer. Hoop op nog een paar van dit soort zaterdagen.

10km
15 augustus 2016 Belgisch park.

Voor Zomerstek een derde wandeling georganiseerd. Iets kleinere groep. Ook meer homogeen qua tempo. Mooi weer en veel gezeligheid onderweg.Door de Oostduinen, Duttendel, Klein Zwitserland, Duttendel, Hubertuspark, Nieuwe Scheveningse bosjes en het Belgisch park.

11km
12 augustus 2016 Laakkwartier, buiten de binnenstad van Den Haag.

Voor Zomerstek een tweede wandeling georganiseerd. Dit keer door Rijswijk, Spoorwijk en Molenwijk in het Laakkwartier. Tien deelnemers. Met regelmatige wandelaars en gelegenheidswandelaars.

11km
9 augustus 2016 Benoordenhout.

Voor Zomerstek een wandeling georganiseerd. Route Benoordenhout uit 'Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag'. Gemeleerde groep. Grote tempoverschillen wat het lastig maakte. Iedereen was enthousiast over de route. Koffie bij de theeschenkerij in Clingendael.

19km
6 augustus 2016 Van Kortenhoef naar Nieuwer ter Aar

Met de Pelgrimboppers gelopen. Een tweedaagse van Kortenhoef naar Woerden was de bedoeling, maar de tweede dag heb ikniet meegelopen vanwege beginnende blaren onder het eelt. Te pijnlijk om te lopen. Erg jammer, want het was mooi weer en gezellig.

62km
12 juli 2016 Waterliniepad, van Naarden Bussum naar Utrecht Overvecht.

Een 3-daagse etappe met overnachtingen in Nederhorst den Berg en Maarssen. Door het Naardermeer (laarzenpad), langs de Vecht en dsoor het groen langs de noordkant van Utrecht. Een zeer afwisselende tocht met veel historie onderweg. Veel natuur is ontstaan doordat het schootsveld rondom forten vrij moest blijven. Mooiste waarneming: twee purperreigers.

15km
9 juli 2016 Oudewater, cultuur en natuur.

Prachtig stadje Oudewater. De Ruige kade was niet ruig, maar asfalt met te veel verkeer. Auto's, motoren, wielrenners, tracktoren, een melkauto, vespa's, recreatieve fietsers en dannog een enkele wandelaar op het smalle pad. Hekendorp is aardig met de Goejanverwellesluis. Maar dan het Tiendpad terug naar Oudewater. Vier kilometer volledig overwoekerd pad. Ee helletocht. Ik was versleten. Het was niet leuk meer. Gelukkig was het droog.

21km
3 juli 2016 Floris V-pad, Weesp-Kortenhoef.

De 2e dag lopen we met een andere groep wat een heel andere dynamiek geeft. Het is erg gezellig. Deelnemers zijn Evelien en Fons, Gijs, Marian en ikzelf. Meelopers zijn Wim uit Hengelo, Neeltje uit Groningen, Paula uit Abcoude? En Nisa en Johan uit Ankeveen. De buien zijn al gevallen voor we vertrokken en het klaart steeds verder op. Het tempo is opnieuw straf te noemen. Ik heb moeite om het bij te houden. We lopen een groot stuk langs het Naardermeer en vervolgens naar fort Uitermeer waar we op het terras neer strijken. Na de rust gaan we richting Ankeveense Plassen. Het Bergse pad is een smalle legakker met aan beide zijden water. Er zijn prachtige wolkenluchten. Nederland op z'n mooist. Onze locals Nisa enJohan brengen ons op een prachtige aan het water voor een 2e stop. Even later nemen we afscheid van hen en lopen we door naar Kortenhoef. Al na 10 minuten stappen we in de bus naar Hilversum en gaat ieder zijns weegs. Het was een heerlijk weekend met bijna ideaal wandelweer en veel gezelligheid. Dat smaakt naar meer.

18km
2 juli 2016 Floris V-pad, Amsterdam-Weesp

De komende maanden ga ik op pad langs het Floris V-pad. De Pelgrimboppers gaan dat pad lopen en ik heb me aangemeld om mee te lopen. De groep is meniet helemaal vreemd. Sommigen heb ik ontmoet tijdens deEiland-5-daagse en anderen via de E11 route. De route begint op de Dam en Joost van Os komt ons uitzwaaien.We lopen in een straf tempo de stad uit langs de Amstel en via Duivendrecht naar Diemen.Langs de Gaasp worden we getrakteerd op een plensbui, maar net op dat moment passeren we een restaurantje. Na de rust steken we het A'dam-Rijnkanaal over. Dan is het niet ver meer naar Weesp. We zijn te vroeg om al te gaan eten inhet gereserveerde eetcafe, dus we strijken neer op het terras. Na het eten - prima eten met een zeer prettige prijs-kwaliteitsverhouding vertrekt iedereen huiswaarts. Gelopen met Evelien, Fons, Gijs, Hans en Marian.

21km
25 juni 2016 Van Katwijk naar Den Haag CS

Vandaag weer eens een duin-strand-boswandeling gemaakt. Dat was lang geleden. Heerlijke tocht. Met Henny. Met 3 zaterdagen 20 km ben ik genoeg voorbereid op het Floris de Vijfdepad dat volgend weekend start.

21km
18 juni 2016 28e RET Spijkernissermars

Een echte trainingsmars voor veel mensen. Ik vond hem niet zo geweldig. Spijkenise heeft mooie parken, maar wel langs drukke wegen met erg veel verkeerslawaai. Het verste punt was Heenvliet, een mooi oud dorpje. Vlak hiervoor trof ik Josee uit Naarden en tot de wagenrust liepen we samen. Het tweede deel liep langs rustige dijkjes. Lange wegen en toch wat saai. Het viel me zwaar. Ik had zere benen. Op de Voorstraat heb ik koffie gedronken. Daarna was het nog 1 km tot de finish.

20km
11 juni 2016 Geniedijk, NS wandeling van Hoofddorp naar Haarlem.

Heel mooie wandeling door een stedelijk gebied. Alhoewel dat ons erg meeviel. Over de oude geniedijk, langs fort Vijfhuizen, lang langs de Haarlemse Ringvaart en daarna langs het Spaarne Haarlem in. Daar was het een gezellige bedoening vanwege de Oude Ambachten en de markt. Het weer viel ook erg mee. Een enkel drupje bij zeker 20 graden en veel bewolking. Gelopen met Mary.

6km
9 juni 2016 Lopen in Laak

Met de groep van Leven in Laak een rondwandeling door de wijk gemaakt.

11km
4 juni 2016 Armenzorgwandeling Den Haag

Van bakkerij tot Woodstock staat er op de voorkant van het wandelboekje dat uitgegeven is door Stek, de Haagse diakonie. Een uiterst informatief boekje, zo blijkt tijdens de wandeling. Alles over de bedeling en de betutteling van vroegere jaren. Langs hofjes, weeshuizen, oudemannenhuizen en armenscholen. Soms alleen nog herkenbaar door gevelstenen. Ik vond het zeer de moeite waard. Ik had wat tijdgebrek en daarom kon ik de route niet helemaal uitlopen. Toen ik terug was bij de fiets stond er 11 km op de teller.

11km
22 mei 2016 Mijn Moerwijk

Dit weekend een fotopuzzeltocht gemaakt voor mensen die Moerwijk wat beter willen kennen. De route is ongeveer 6 km. Dit weekend was er ook het festival Vier de Natuur. Ik ben van lokatie naar lokatie gelopen. Zo leg je ongemerkt och een hele afstand af.

15km
21 mei 2016 Floravontuur Zoetermeer

Voor de 5e keer. Prachtig uitgezette tocht door het groen van Zoetermeer. Voor herhaling vatbaar. Ze organiseren het gied daar in Zoetermeer.

6km
16 mei 2016 Te Werve, Rijswijk

Vandaag is Kastelendag en in Rijswijk is Huis te Werve en het park opengesteld. Bovendien is er een roofvogelshow. Leuk dus om even rond te kijken. De roofvogelshow valt tegen. De vogels zijn mooi, maar ze vliegen alleen op kleine afstanden heen en weer en zelf dat doen ze niet altijd. Even is het spannend of de twee buizerds überhaupt nog terug komen. Het park is mooi, maar niet spectaculair. Ik had er iets meer van verwacht. Een overdaad aan Canadese- en nijlganzen met jongen. Even een rondje om de vijver gelopen en daarna terug naar huis gelopen.

17km
14 mei 2016 Schie- en Dekflandtocht

Een wandeling van de RWV vanuit Schiedam is altijd 100% goed geregeld. Zo ook vandaag. Een op het laatste stukje na vrijwel autovrije route door Midden Delfland, een prachtige route. Het verste punt was bij de Kandelaar aan de Zweth. Daar was een roeiwedstrijd bezig met zeer veel teams. Alhoewel het meer dan 10 graden kouder was dan de afgelopen dagen, heb ik genoten van de wandeling. Naast de ' gewone' afstanden organiseerde de RWV ook nog de Kennedymars (80 km), een route van 100 km en de tocht Rotterdam-Nijmegen (160 km) en een snelwandelwedstrijd. Wat een actieve vereniging. Alleen gelopen, 15 km. + 2x1 km naar de P-plaats.

5km
12 mei 2016 Berts Bospad, de Zodden.

De geocachetocht met 7 caches volgde grotendeels de wandelroute van boswachter Bert in de Zodden. Prachtig gebied, alsof je je in de Weerribben bevond. Legakkers, bloemenvelden en veel vogels. Met dank aan een vogelaar, die ons wees op drie boomvalken. Nog eens lopen: googelen op Westbroekroute.

13km
10 mei 2016 Bethunepolder

Gelopen met Henk, vanuit ons vakantieadresje www.huisjeaanwater.nl aan de Oudedijk in Molenpolder, Stichtse Vecht, bij Maarssen en Tienhoven. Veel vogels. Stiltegebied. We liepen naar Fort Tienhoven. De terugweg liep niet zoals gepland, omdat er werkzaamheden aan de dijk waren. We moesten dus een stuk terug lopen.

18km
7 mei 2016 Groene wissel Rhoonse Grienden.

Deze route had ik al een paar keer op mijn lijstje staan. De grienden zijn prachtig in de lente. Koolzaad, fluitekruid, paarse en witte dovenetels, spindotters en veeel vogels. Twee keer een koekoek gehoord. Heel graag zou ik eens een blauwborst zien, maar helaas. Er waren nog meer wandelaars op pad, maar die volgden meer de doorgaande route. In Klein Profijt kwam ik niemand tegen. Bij de golfbaan een soepje gegeten en daarna terug naar Rhoon

16km
30 april 2016 Haastrecht, op de grens van twee Waarden.

Prachtige wandeling. Ongeveer 50% onverhard. Zeer vogelrijk en daar hebben we erg van genoten. Karekieten, grutto's, kievitten, scholeksters, maar bij een vogelplas / moerasgebied ook kokmeeuwen, sterns en visdieljes en als klap op de vuurpijl 5 zwarte sterns die over het water scheerden. Prachtig. Iets verder nog twee grutto's die een kauw probeerden te verjagen en een tureluur met een jong. Erg mooi allemaal. Gelopen met Jan en Els.

16km
23 april 2016 Zeemansloop

De zeemansloop wordt georganiseerd door het AVOM, de Koninklijke Marine. Het is een mooie tocht die start bij de Scheveningse haven en die door veel Haags groen en de duinen loopt. Ons verste punt was camping Duinoord, waar ook de rust was. Terug gaat het laatste stuk over de boulevard. Gelopen met Sylvia en halverwege sloot Erika uit Rijswijk zich bij ons aan. Een paar keer een minibuitje, maar ook een zonnetje en met zo'n 5 tot 8 graden was het best wandelweer. De route was perfect gepijld. Voor herhaling vatbaar. Zo'n fijne tocht sluit je aan de haven af met een lekker broodje haring!

11km
18 april 2016 via knooppunten naar Delft.

Via 63-59-77-4-28-16-87-83-76-32-62 naar Delft station. Van nr 59 naar 77 langs de drukke Schaapweg. Hier wordt niemand enthousiast van. Bij de afvalwaterverwerking Harnaschpolder staan de peilen aan de verkeerde kant van het gebouw en daardoor loop je lang door het verkeerslawaai. Van punt 83 via 76 naar 32 loop jeniet door het leuke parkje, maar er omheen. Jammer. Bij punt 32 wijzen de pijlen naar rechts, terwijl je hier toch echt naar links moet om het station te bereiken.

14km
16 april 2016 De Egmonder Bollen.

Vandaag was de keuze: naar de bloesems of naar de bloembollen. We kozen voor de bollen, omdat ik gehoord had dat de appel en perenbomen nog niet in bloei stonden. We reden naar Egmond aan den Hoef voor Groene Wissel 405. Een afwisselende route. Eerst een rondje kerkruine. Daarna struinen door de weilanden. Vervolgens langs een aantal fraaie bollenvelden met gele narcissenen hyacinthen in vele kleuren. De tulpen begonnen zich net te openen. Door een klein stukje duingebied, waarvoor we 1,80 euro moesten betalen en langs de onderduinrand terug naar Egmond. Het was een fraaie tocht en ook de voorspelde regen bleef weg. Tot we bij de auto waren. Toen viel er een buitje. Gelopen met Els en Mary.

6km
11 april 2016 Ommetje vanaf Op Hodenpijl, Kerkpolder.

Een vrije middag, warm en zonnig .... dat vraagt om een wandeling. Een mooi moment om de wandelkaart Hof van Delfland nog eens uit te proberen. Eerst de auto bij Op Hodenpijl geparkeerd en tamelijk onvoorbereid op de kaart gaan lopen. Knooppunten: start 27, 61, 34, 68, 73, bij 22 de snelweg over richting Delft, 57, 97, 32 terug de snelweg over, 32, 71, 27. Precies 6 km. Volgende keer: van 22 naar 97 is een saai lang fietspad. Beter is 22, 88, 78, 97. Dat loopt over een fraaie houtwal en ook iets verder van de snelweg af.

6km
10 april 2016 Ommetje Rijswijk, rechts en links van het spoor.

Een lekker zonnetje, maar de temperatuur is nog fris. Toch: de lente spat eruit. Alles wat geel, groen, wit en rood is bloeit. Heerlijk rondje gelopen in 85 minuten.

14km
9 april 2016 Driebruggen, over graskades langs Reeuwijks water.

Opnieuw een wandeling uit de gids De groenste wandeling in de Randstad. Deze wandeling is voor een groot deel onverhard. Vanuit Driebruggen loop je direct de polder in en even later wandel je al op de Kippenkade. Een prachtig tegelbreed pad door de rietlanden. Verder door buurtschap Oukoop, over de Prinsendijk en dwars door de Reeuwijkse plassen. Op een stukje Pelgrimspad kwamen we heel wat groepjes wandelaars tegen. Aan het eind van onze tocht bezoeken we de drukke Boerenerfmarktin Waarde. Met een lekker kaasje in de rugzak rijden we terug naar Den Haag. Gelopen met Henny, 14 km.

14km
5 april 2016 Alphen, Amalia zwijgt in Spookverlaat

Vandaag een mooie wandeling gemaakt uit de gids De groenste wandelingen in de Randstad ten Zuiden van Alphen aan se Rijn. Gestart bij een vogelrijk moerasgebiedje van Staatsbosbeheer. De route liep deels over houtkades zoals het Bedelaarsbos, de Spijkerboorsche kade en aan het eind de mooie Kruiskade. En verder door een gebied met tuinderijen, Overal zijn vogels te zien en te horen: grutto's, kievitten, scholeksters, broedende zwanen, 2 klepperende ooievaars, meerdere buizerds, ook zag ik 2 staartmezen en 2 gele kwikstaarten. Dat was bijzonder, want die had ik nog niet eerder gezien. Alleen de koffie ontbrak, want de horeca was dicht op dinsdag. Klein Giethoorn is tot Pinksteren zelfs alleen in het weekend open.. Ik heb genoten vandaag. Ik denk dat 50% van de route onverhard was. Oon nog twee caches gescoord.

20km
2 april 2016 Wandeldag Schoonhoven

Het zonnetje ontbrak nog, maar de wat hogere temperaturen - 16 graden - maakten dat het toch op een echte lentedag leek. Ik koos de 20 km vandaag en dat lukte prima. Gezellige aanspraak op de eerste 13 km van Hannie uit Dordrecht en op het tweede deel gezellig gekletst met een Belgisch echtpaar. Dat was boffen, want 20 km alleen lopen is wat ver. Mooie polderroute, maar wel vooral over verharde wegen met te veel verkeer en nogal wat trekkers. Een goed georganiseerde toets met meer dan 800 deelnemers.

16km
26 maart 2016 RS80 Wassenaar

Eerste lentedag, 15 graden. Heerlijk door Wassenaar en het Westerpark gewandeld met wandelvriendinnen Betty en Els. Heerlijke dag gehad. Wandelen = Ontspannen. Laatste RS tocht van het seizoen met toch weer bijna 600 deelnemers, net als vorige keer bij de Rottemerentocht.

12km
19 maart 2016 Laakkwartier.

Wandeling buiten de binnenstad van Den Haag. Al eens eerder gelopen. Is toch echt een leuk rondje dicht bij huis.

5km
13 maart 2016 Ommetje Overvoorde

Gisteren met NL Doet getuinierd in de buurttuin. Dat was niet goed voor mijn rug. Vandaag een poging om het weer even los te lopen. Dat ging best moeizaam, maar het was heerlijk om even buiten te zijn met een lekker zonnetje.

11km
7 maart 2016 Moerwik, Rijswijk, Delft

Net wat meer dan een ommetje. Fijne route door het groen en kangs de Vliet naar Delft. Daar een lekker broodje genomen, even bij Speldorado binnen gelooen en daarna met detrein terug naar Moerwijk.

15km
5 maart 2016 RS80 Bergschenhoek

Een zonovergoten dag, windstil, een graad of 4 en een prachtige route in het Rottemeren gebied. Bospaadjes, schelpenpaden, meertjes, een heuvel met mooi uitzicht, kleine bruggetjes en een paar 100 meter glibberen over een blubberpad. Het recept voor een prachtige wandeling. Een paar uur genieten. Er waren veel deelnemers, bijna 600. Gelopenmet Sylvia.

16km
26 februari 2016 Hilligersbergpad.

Voor de derde keer naar Rotterdam om een route te lopen uit ge gids 'Wandelen buiten debinnenstad van Rotterdam'. Deze keer weer met Mary. Een groene rondwandeling. Trefwoorden: Schiebroek, Berg en Broekpark, met een vistrap en paaivijver voor snoeken, heel mooi , langs de Bergse Plassen en de Rotte en verschillende oude singels. We hadde het goed naar onze zin. Alleen de horeca ontbrak geheel op het eerste stuk. Ook hadden we het gevoel dat de route wat langer was dan de 16 km die in het boekje staat gezien de tijd die we over de wandeling deden. In ieder geval was het een geslaagde winterwandeling door verrassend rustige delen van Rotterdam.

8km
25 februari 2016 Rijsenhout.

De volledige titel van de route luidt:Rijsenhout, pontje, historische tuin en fort Aalsmeer. Een va mijn collega's woont sinds kort in Rijsenhout. Op zoek naar een leuke en niet al te lange wandeling vond ik deze tocht op Route You. Mijn collega heeft haar nieuwe woonomgeving nog nauwelijks verkend en laat zich graag verrassen. Een prima route dus. In de historische tuin werd volop gewerkt, maar er is geen veiling en er zijn ook geen rondvaarten. We mochten gewoon even rondkijken en dat was leuk. Na een drankje te hebben genuttigd liepen we verder. Eerst door een leuk Aalsmeers winkelstraatje. In het Oude Raahuis was een expeditie va prentebieken van Moniek Peek. Het fort Aalsmeer is alleen in het weekend open. Iets voor een andere keer dus. Dit fort hoort bij de Stelling van Amsterdam. Je kunt virtueel in heel veel forten kijken op www.rondkijken.nl Een fantastische website trouwens. Onderweg terug naar Den Haag nog getrakteerd op regen- en hagelbuien. Wat een geluk hadden we vanmiddag.

6km
24 februari 2016 Ommetje Zuiderpark.

Prachtig zonnig weer en bijna windstil. Dat vraagt om een ommetje. Rondje Zuiderpark gelopen. Andere richting dan gisteren.

6km
23 februari 2016 Ommetje

Moerweg langs het water, Zuiderpark, Leyweg, Melis Stokepark, J.Luykenlaan. Van huis uit zijn er plenty rondjes te maken. Op de Leyweg even over de markt gelopen, maar eigenlijk was ik al te laat.'t Was lekker fris met een zonnetje.

11km
20 februari 2016 Kijk-Hoek duinentocht

De route was saai. Dat komt omdat je als 10 km loper het eerste en laatste stukje van de 30 km loopt. Strak over het fietspad richting Hoek van Holland en na Monster via de provinciale weg weer terug. Alles verhard. Om 11.25 uur was de koffietent in Monster nog dicht. Er waaide een straffe wind aan zee, dus wel lekker uitgewaaid.

16km
13 februari 2016 Kralingseveerpad, Rotterdam.

Vandaag liepen we van Rotterdam Blaak naar Alexanderpolder. Via de kubuswoningenen langs de terrassen aan de Oude Haven naar de Maasboulevard. Eerst nog even koffie. Op de Maas is altijd genoeg te zien. Er waren nog heel wat roeiers en 1 boot kwam in de problemen door de sterke stroming en de zuiging van een binnenvaartschip. Ook twee kayakkers hadden grote moeite om tegen de stroom in te varen. Brrr, en dat in de winter. We namen een wat langere pauze in het Zalmhuis. Mooi restaurant, maar duur. Daarna naar Kralingse Veer. Veel nieuwbouw en wat authentieke bebouwing. Dan door wat parkjes richting Alexanderpolder. We beklommen het kunstwerk Lage Land, ooit het diepste punt van Nederland. (Nieuwerkerk blijkt nu 9 cm lager te liggen). Na 16 km bereikten we het station. Leuke tocht.

8km
6 februari 2016 Ommetje.

Vorige week hebben we de Rhoonse Griendentocht gecanceld vanwege enorme hoeveelheden regen. Dat bleek een terechte beslissing. De afgelopen dagen liep ik ietwat strompelend door het huis. Google diagnostiseerde een mogelijke beursites van de heup. Gelukkig moet je daarbij wel blijven bewegen. De pijn was vandaag beslist minder, dus een ommetje Overvoorde en Bogaert zat er wel in. Wel een erg stijve rug aan het eind, maar verder een fijn rondje.

26km
23 januari 2016 Zevenhoven

Alhoewel ik op de kaart gekeken had, vroeg ikme toch af waar de Tomtom me vandaag heen leidde. Zevenhoven ligt in 'the middle of knowhere' ergens in het Groene Hart. De wandeling bleek geen 15, maar 26 km te zijn .... Verder was alles goed. Het was uitzonderlijk mooi winterwandelweer. Zeer zonnig. De route liep dwars door de Nieuwkoopse Plassen, langs de Meije, over de Hollandse kade naar Woerdense Verlaat en vervolgens richting Noorden -waar ik ooit met Els gestrand was tijdens het lopen van het Marskramerpad. Hier was de 2e rust op 21 km. Mijn benen deden bijhoorlijk pijn.Niet meer gewend aan meer dan 15 km denk ik. Na de rust over een 3 km lang kerkenpad terug naar Zevenhoven. Het was pittig, maar toch een heel mooi dag.

15km
16 januari 2016 Met Te Voet door Midden Delfland.

De nieuwjaarswandeling van Te Voet was zoals hij hoort te zijn volgens ongewijden: onverhard en met veel overstapjes, bruggetjes met en zonder leuning en veel blubber op het Voddijkpad. En nog een korte felle hagelbui er gratis n ij. Maar ook gezelligheid, een fijne koffieplek in 't Wout en af en toe ook nog een zonnetje. Prima wandeling.

14km
9 januari 2016 RS80 in Scheveningen

Een prachtige winterdag leverde de RS 80 organisatie 609 deelnemers op waaroner Els, Sylvia en ik. Het was een mooie, afwisselende wandeling o.a. door de Scheveningse bosjes, het Westbroekpark, over de boulevard en langs de haven en dan weer terug naar de Houtrustweg. Heerlijk gelopen.

13km
2 januari 2016 Rottemeren snerttocht.

Nee, het was zeker geen snerttocht, deze wandeling georganiseerd door de Zevenhuische IJsclub. Goed gepijld, een leuk spelekement en prima catering onderweg Zo nuttigden we warme chocolademelj, gluhwein e heerlijke erwtensoep aan het eind. De natuur was ook mooi en het bleef droog. Prima start van het wandelseizoen. Met Betty, Henny en Henk.

5km
1 januari 2016 Zuiderpark

Na een gezellige oudejaarsavond en familiebezoek op nieuwjaarsdag snak ik naar een kleine wandeling. Even een rondje Zuiderpark. Ik ben niet de enige. Alhoewel het hoofddoel van de meeste mensen het uitlaten van de kinderen lijkt te zijn. Het was heerlijk. De eerste oliebollen zijn verteerd.

14km
29 december 2015 Kralingenpad

Wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam, de eerste route uit deze gids. De route was veelzijdig. Gestart bij station Blaakvia de kubuswoningen, de oude Haven, het Oostplein en de Hoge Boezem naar het Kralingse Bos. Het regende onverwacht. Heerlijk geluncht ij Roodz. Gelukkig was het daarna droog. Het pad door de Wolvenvallei vonden we erg mooi. Langs de mooie Snuifmolens, waar snuiftabak en specerijen gemalen worden, over de mooie puineilandjes, park Rozenburg en park Honingen. Prachtige huizen gezien met hier en daar Jugendstillarchitectuur, wat we na Riga herkennen. Dan richting de Maasboulevard. Ondanks de drukke weg loopt het hier toch prettig. Aan het eind even de Markthal ingegaan. Vreselijk, wat een drukte. Dat is niet aan ons besteedt. Fijne dag gehad. Met Henk. Dit was de laatste wandeling van het jaar denk ik.

10km
26 december 2015 Kijkduin

Even tweede kerstdag uitwaaien. Gestart bij de Haagse Beek. Eerst omhoog naar het Hemels Gewelf, dan door de duinen. Het fietspad gekozen om zo uitzicht te hebben op de zee en de zandmotor, die al weer verder geslonken is aan de noordkant. Na de watertoren terug ia het terrein van Parnassia, de Van Leydenhof en Ockenburg. Heerlijke tocht.

12km
23 december 2015 Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag: Benoordenhout.

Voor de tweede keer gelopen. Misschien aanmelden bij de wandelsite. Start: Den HaagCS, voor Starbucks. Rust bij Chalet Ten Bosch na 1.15 uur. Totaal 2,5 uur incl pauze. Vandaag was het zonnig en 12 graden. Heerlijk grlopen. Met name Clingendael is mooi.

6km
20 december 2015 Madestein

Kleine geocachetocht gelopen. Vier caches gevonden. Heerlijke koffie met appeltaart in de heemtuin in Loosduinen genuttigd. Bij de kinderboerderij. Fijn plekje daar.

16km
19 december 2015 Groene Wissel nr 5. Heemstede Waterleidingduinen en landgoederen.

Mijn 18e Groene Wissel liep ik met Jan. Bij een temperatuur die opliep tot 15 graden hebben we heerlijk gestruind door de Amserdamse Waterleidingduinen. We hebben - zoals verwacht - veel damherten gezien. Prachtig. Ook al doet het wat onnatuurlijk aan dat ze helemaal niet schuw zijn.Dit lijkt me een lastige wandeling om op de beschrijving te lopen, maar op de gps is het eenvoudig. Buiten het park kwamen we een mevrouw tegen met kinderen en een handtekeningenlijst: of we wilden tekenen voor sluiting van de overweg. Nee, dat wilden we niet.... Deze dame begreep niet hoe vervelend het is als je 5 km om moet lopen. Nee,het is pas vervelend dat je een bel van een overweg hoort klingelen... Het was een fijne tocht.

16km
15 december 2015 Hooghkamerpad

De wandeling komt uit de gids Wandelen buiten de binnenstad van Leiden, en heeft als ondertitel 't Is maar een pas van buitenplaats naar recreatieplas'. Dat klopt inderdaad. Het grootste deel van de route loopt om de recreatieplas Vlietlanden. Op deze zonnige dinsdag - 8 graden - was het er heerlijk stil. Hier en daar was het behoorlijk drassig en ik was blij dat ik de voetjes droog hield. Een minpunt van de route is het verkeerslawaai van de A4 zeker met de wind naar de plas toe zoals vandaag. Toch heerlijk gewandeld, maar voor een extra lus langs de Vliet had ik geen puf meer.

8km
12 december 2015 Publieksdag A4

Vandaag was de publieksdag van de nieuwe verlengde A4 van Delft naar Schiedam. Hardlopers, fietsers, skeeleraars en wandelaar: de weg was voor 1 middag van hen. Helaas kon je maar een klein stukje de tunnel en en ook was het niet toegestaan om over de snelweg naar Delft terug te lopen. Dan maar over het gloednieuwe fietspad naast de weg. Van de verdiepte weg is niets te zien en ook nog niets te horen. Ik ben benieuwd hie dat is als het verkeer er binnenkort over heen raast. Ik vind het mooi gemaakt. Schiedam is nu een stuk dichterbij. Van Delft tot de tunnel is 6 km.

11km
5 december 2015 Gaagpadroute

De Gaagpadroute start in Schipluiden. Het is route 5 uit de serie Midden-Delfland routes.De route loopt globaal om de Duifpolder. Deel A is saai, maar deel B en C zijn mooi en rustig. Halverwege de Vlaardingse Vaart stuitte ik op De Museumkas. Een orchideeenkas in bedrijf met daarin een expositie van kunstenaar Willem Berkhout. Ruim 150 kleurige beelden van mozaiek zijn er te zien. Zeer de moeite waard. Je kan er zelf koffie en thee zetten. Entree 3,50. Er waren ook veel schilderijen, maar dat is mijn ding niet zo. Aan het eind soep gegeten in Het Middelpunt. Erg lekker. Al met al lekker uitgewaaid op deze winderige 5 december.

6km
3 december 2015 Rondje Rijswijk

Het duurde 3 dagen voor mijn wandelschoenen weer droog waren na de Fjoertoer. Vanmiddag meldde de een na de andere leerling zich af en zodoende kon ik lekker even een frisse neus halen

13km
28 november 2015 Fjoertoer 2015

Het was een BARRE tocht. Met regen en windkracht 8 tegen wind over het strand is geen pretje. Vorig jaar was de sfeer echt sprookjesachtig. Nu was het afzien. Later op de avond werden ongeveer 1000 mense van het strand gehaald en ge-evacueerd. Er waren 7000 deelnemers.

5km
21 november 2015 Foute keus.

Vandaag zouden we de RS80 in Wassenaar lopen. De stortbuien rond half 9 maakten dat we in conclaaf gingen en na herhaalde raadpleging van de buienradar besloten we onze wandeling te cancelen. Tijdens een lekker bakkie koffie in Voorburg klaarde het echter onverwacht toch flink op. Aangezien het al te laat was omnog te starten besloten we een rondje door Vooeburgd parken en de Vliet te maken. Een kort rondje, maar ook lekker even over de markt om een harinkje te pakken. Zo werd het toch een gezellige ochtend. Maar wel jammer va de RS wandeling.

10km
17 november 2015 Den Haag ZuidWest - Delft station.

Vandaag had de buienradar het ernstig mis. Bij vertrek was het nog droog, maar al snel begon het te miezeren. Al vaker heb ik gemerkt dat de buienradar miezer nier ziet. Toch kan je daar behoorlijk nat van worden. Gelukkig had ik een pluutje bij me. Via de nieuwe wandelknooppunten naar Rijswijks station, het Elsenburgerbos en langs de Vliet naar de Delfse binnenstad. Opnieuw stel ik vast dat er veel mis is met dat systeem. Toch best wel nat loop ik naar binnen bij bakkerij Suikerbuik. Hofleverancier van de goedheiligman. In de open keuken is de bakker speculaas aan het maken. Hij heeft nog wel tijd voor een praatje. Na de koffie door naar het station en met de trein terug naar Moerwijk. Het is weer droog. Lekker tochtje en weer een leeg hoofd.

21km
14 november 2015 Parel nabij de stad.

De route Parel nabij de stad komt uit het boekje 'Wandelen langs Delflands water'. De route loopt van metrostation Melanchton werg in Rotterdam naar metro station Berkel-Rodenrijs. Omdat het een al wat oudere route is, hadden we ons gewapend me de gps en de nieuwste knooppuntenkaart van Hof dan Delfland. Toch ging het helemaal mis en raakten we de weg kwijt. Tot aan punt 20, de Oost-Abtsbrug ging het goed. We zochten vervolgens onze eigen weg met de gps, maar steeds weer stuitten we op hekken en afgesloten paden. Het fietspad liet ons in een rondje lopen. Uiteindelijk vonden we de weg naar de Kandelaar en pauzeerden we in het Schielicht. Toen we na het oversteken van de brug bij een bord kwamen waarop stond dat de onderdoorgang onder de A13 afgesloten was, zonk de moed ons in de schoenen. Gelukkig bleek dit een weekend later te zijn. Het laatste stuk zat het mee. Op de Zwethkade bleef het droog en snel bereikten we onze bestemming. Op de teller stond 21,4 km, Al met al zijn we dus 6,4 km omgelopen. De route is op zich een leuke route, maar in deze vorm een afrader om te lopen.

15km
7 november 2015 RS 80, Ypenburg.

Wandeling door de woonwijk Ypenburg en door de Delfse Hout. Matig gewaardeerd. Te veel verkeer en weinig groen. De Delfse Hout is mooi, maar op de 15 km was de verhouding niet goed. Jammer. Het was warm en vochtig, met een beetje regen. Zoals gewoonlijk was de route perfect gepijld.

17km
2 november 2015 Woubrugge, uit de Groenste Wandelingen

De eerste keer een route gelopen uit de gids 'De groenste wandelingen in de Randstad' van Gegarandeerd Onregelmatig. I love this! Prachtige polderwandeling. Helemaal langs de Wijde AA en dan door de polder. Het was erg zonnig en windstil. Dat was helemaal ideaal. Onderweg net na Hoogmade trof ik een pleisterplaats aan bij de boerderij Buitenverwachting. Picknickbanken, wc en lekkere verse koude melk uit de automaat. Helemaal top. Beetje zoals de Rust Wat's in het Oosten van het land. Fijn dat er nog 9 wandelingen in het boekje staan. De route was prima beschreven.

8km
1 november 2015 Op de grens van Den Haag en Rijswijk.

Door het groen naar het Rijswijkse bos en terug.

15km
31 oktober 2015 Kijkduin en omgeving

Gereageerd op een oproepje op wandelnet en zo vandaag gelopen met Sylvia. Vanuit Kijkduin door Ockenburg, Madestein de Uithof en weer terug.Het was buitengewoon mooi weer en genieten van de mooie herfstkleuren Koffie gedronken bij de Woelige Stal in Loosduinen.

6km
30 oktober 2015 Zuiderpark

Klein rondje door het Zuiderpark gelopen. De Heymanshof is mooi in de herfst.

11km
24 oktober 2015 Willemspark, aan de hand van Couperus

Vandaag de 10e en laatste wandeling gelopen uit de gids 'Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag'. Deze wandeling loopt voor een deel in de binnenstad. Over het Lange Voorhout en langs paleis Noordeinde. In de omgeving van de Javastraat liepen we door prachtige hofjes, groene en stille oases in de stad. We hadden veel tijd nodig om alles te lezen en bekijken. Ook deze wandeling was zeer de moeite waard.

10km
22 oktober 2015 Knooppuntenroute Hof van Delfland

63 - 59 - 77 - 49 - 26 -48 - 89 - 22 - 63 Met een briefje met wandelknooppunten van de gloednieuwe wandelkaart Hof van Delfland, waar Den Haag ook onder valt, op pad gegaan. Dat viel nog niet mee. Drie keer moest ik de kaart uit mijn rugzak vissen omdat markeringen niet aanwezig waren. Bij knooppunt 59 ontbreekt de verwijzing naar 77. Eenmaal het park Overvoorde uit, staan er wel weer pijlen, maar na het oversteken van de Schaapweg is het weer zoeken. Soms wordt je door het zoeken naar pijlen gedwongen om langs de drukke weg te lopen ipv over een rustig wandelpad door het groen. (langs de Schaapweg). Zo word je ook over het fietspad geleid bij het leuke planetenpad. Na knooppunt 89 bij station Rijswijk staat het knooppuntenbord links van het station. Aan het eind vind je dan geen pijl. Je moet daar onder het tunneltje link van het spoor door. Erg onduidelijk. Conclusie: een fijne kaart, maar in het veld zitten er nog foutjes in. Hopelijk wordt dat snel aangepast.

21km
21 oktober 2015 Belmonte: NS wandeling van Ede naar Wageningen

We hadden zin in een echte herfstwandeling in het bos. Door de vele positieve reacties op de NS-wandeling van Ede naar Wageningen besloten we om deze te kiezen. We werden niet teleurgesteld. Met stip in de top 5 van mooiste wandelingen dit jaar. De bossen kleurden al mooi. We zagen prachtige paddenstoelen. Het Renkums Beekdal is een pareltje. Ieder moment verwachtten we ijsvogeltjes te zien. Dan het smalle pad over de steilrand van de Wageningse berg, met uitzicht op de Rijn. De route loopt dwars door het Belmonte arboretum. In de herfst een parel. Het was echt fantastisch. Na het afdalen van de berg hebben op advies van twee locals nog een rondje door de uiterwaarden gemaakt. Dat was flink dwalen, want er lopen eigenlijk geen echte paden. Wel mooi, maar de tocht werd er flink langer door en het werd laat. Gelukkig zat het mee met bus en trein en we zoefden vlot terug naar Den Haag. We hadden een topdag.

14km
3 oktober 2015 Bieslandse bos en Balij

Van station Delft naar Zoetermeer gelopen. Ook voor de derde of vierde keer is deze wandeling leuk om te doen.Gelopen met Jan. We zagen een ijsvogel dankzij de scherpe opmerkingsgave van Jan. Het was super weer ook Prachtige dag!

18km
27 september 2015 Tocht om de Noord, Groningen

De tweede dag brachten de bussen ons naar Peize. Vandaar liepen Henk en ik naar Paterswolde en via de Onlanden richting Groningen Vismarkt. Er was net als de eerste dag veel muziek onderweg en de route ging opnieuw dwars door allerlei gebouwen. De Onlanden is een prachtig gebied van Natuurmonumenten. De tocht eindigde in een grote tent op de Vismarkt waar iedereen een bord stampot kreeg. Wat een geweldig evenement en PERFECT georganiseerd wat een grote prestatie is bij 5000 deelnemers! Gelopen met Henk. We hebben er een lekker weekendje Groningen van gemaakt. Volgend jaar weer - hoop ik.

18km
26 september 2015 Tocht om de Noord, Groningen

De tocht om de Noord met als thema 'Het geluid van Groningen'. De eerste dag werden we met de bus naar Woltersem gebracht en vandaar liepen we via Ten Boer, Thesinge, Garmerwolde naar Lewenborg-Groningen. De tocht ging dwars door kerken, dorpshuizen, scholen, koeienstallen en noem maar op. Een geweldig evenement over prachtige autovrije paden. Aan het eind wachtte een kop soep met een broodje.

8km
20 september 2015 Walk of Peace, Den Haag.

Deze wandeling had natuurlijk een heel ander karakter dan de wekelijkse wandelingen. We liepen met een grote hoeveelheid mensen van Hollands Spoor naar Restaurant Gember bij het GEM fotomuseum. Onderweg waren er veel veel momenten / kerken / activiteiten om letterlijk even stil te staan bij wat er in de wereld gebeurd. Bij de Mescidi Aksa moskee kregen we een roos, die verderop neergelegd werd bij het Joods Kindermonument. En zo was er meer. Gelopen met Henk, Jan, Sjoukje en Herman.

11km
19 september 2015 Cronesteyn pad.

De eerste wandeling die ik loop uit de gids Wandelen buiten de binnenstad van Leiden. Ondanks het verkeerslawaai van de A4 waar je 2x onderdoor moet, is dit best een leuke en afwisselende wandeling. In de gids staat veel interessante informatie over de geschiedenis van dit gebied. De mooiste stukken waren het gedeelte langs Weipoortsche Vliet en door het Cronesteynse polderbos. Bij de brasserie hebben ze heerlijke cappucino. Gelopen 10,7 km. (In de gids staat 9 km).

17km
12 september 2015 Frisse najaarstocht, Pijnacker

De route was leuk, maar veelal een fietstocht. Op meerdere delen van de route was een variant in de vorm van een park, of vrijliggend fietspad mogelijk geweest. De organisatie is van mening dat de 25 km lopers flink door willen lopen en daarom geen parkjes, vlonders, schaapjes etc. Jammer voor mij, want al dat verkeerslawaai geeft mij weinig ontspanning. Dus, een aardige route voor één keer.

13km
8 september 2015 Gegarandeerd onregelmatig: Bomenbuurt Den Haag.

Dit was een echte stadswandeling met op het eerste gezicht weinig groen. Maar de tocht gaat wel langs interessante plekjes zoals Emmas hof, Sunny Court en vooral ook de Papaverhof. De lengte van de tocht klopt niet.Hij is veel langer dan de 8,8 km die in het boekje staat. Zonder een bezoek aan de begraafplaats stond er al 12,6 km op de teller van de gps.

19km
5 september 2015 Bourgondisch fruitwandelen

Geweldig wandelfeest. Prachtige route door wijngaarden vol appelen en peren. Bonnenboekje voor lekkere hapjes en drankjes. Onnoemelijk veel vrijwilligers die alles tot in de puntjes regelen. Het was weer helemaal top. En dat er dan af en toe een klein buitje valt, deert niemand. Volgend jaar weer!

5km
31 augustus 2015 Zuiderpark

Simpel rondje Zuiderpark.

12km
21 augustus 2015 Gegarandeerd Onregelmatig, Scheveningen

Gelopen op een warme zomerdag. Voor mij is dit een route die ik liever nog eens zou lopen in het najaar of in de winter als de strandtenten weg zijn. De haven is altijd leuk, maar de het strand is deels betegeld, de strandtenten zijn 4x zo groot geworden en het is lopen tussen de patatwalmen. Je ziet nog ruikt de zee hier nog. Verder is de route wel oke. Veel beelden en architectuur ook. Je kan trouwens niet langs de buitenhaven lopen. Dat is verboden, want bedrijventerrein.

102km
14 augustus 2015 Handelsweg

In 4 dagen zijn we van Dreierwalde naar Oanabruck gelopen. Route: Dreierwalde, Hopsten, Steinbeck, Mettingen, Westerkappln, Osnabruck. Dit was het laatste stuk van het Marskramerpad en de Handelsweg. In 2010 begonnen en nu afgerond. We zijn er trots op. Gelopen van 10-14 aug. 2015.

14km
8 augustus 2015 Van station Delft naar station Zoetermeer.

Een bekende wandeling, die altijd mooi is om nog eens te lopen. Ongekende rust en veel groen hartje randstad. Prachtig. Met Els.

7km
7 augustus 2015 Rijswijk-Delft

Korte wandeling naar Delft, langs de Vliet. Met Carolien.

14km
30 juli 2015 Gegarandeerd onregelmatig: Schilderswijk.

De route begint in het mooie Zuiderpark. Zo zomerstorm heeft er flink huisgehouden. Nogniet alle omgewaaide bomen zijn opgeruimd. Ook deze route brengt enkele verrassingen mee in de wijk waar ik werk en die ik behoorlijk denk te kennen. Het mooie Oranjeplein, het Huygenspark, en de bocht van Guinea kende ik niet. Fort Jacob van Kampen kende ik wel, maar de naam niet. Bij de Put is niet aan een voetgangersoversteekplaats gedacht. Je moet je even als fietser gedragen of een end omlopen. Langs het Haags Openbaar Vervoer museum.. ik ben er nog nooit geweest. Het laatste stuk valt me zwaar. De hele Hoefkade nog af en dan weer door het Zuiderpark. Ik snijd een stukje sf en loop langs de mooie Moerweg naar huis. 14 km. (In het boekje staat 11,8 km. Dat is te weinig. En dan ben ik nog niet eens een stukje over de markt gelopen).

20km
25 juli 2015 Riga

Al waren we dan op fietsvakantie, we hebben ook een hele dag gelopen. In Riga. Mooie stad.

10km
14 juli 2015 Gegarandeerd Onregelmatig Belgisch Park, Scheveningen

Misschien wel de mooiste wandeling uit het gidsje. Voor mij in iedergeval weer allerlwi verrassende plekjes en heel veel groen. KleinZwitserland ... een kunstmatig duin van wel 30 meter hoog. Gelopen met Mary. Stille route.

12km
10 juli 2015 Gegarandeerd Onregelmatig: Benoordenhout

Prachtige wandeling langs het Malieveld en door veel Haagse landgoederen: Arensdorp/Oostduin, Clingendael, Oosterbeek en het Haagse Bos. Onderweg ook veel mooie oude gebouwen. Dus weer een verrassende wandeling in mijn eigen stad. Onderweg nog bij een beeldhouwwerkplaats binnengestapt. Koffie gedronken in Chalet ten Bosch op een steenworp afstand van Huis ten Bosch. Er zit een storende fout in het boekje. De foto's corresponderen niet met de nummers op het kaartje. Verder een fijne route, ook voor op een warme dag. Twee eekhoorntjes gespot in Oosterbeek en in het Haagse bos. Dat was lang geleden. Erg leuk.

9km
3 juli 2015 gegarandeerd onregelmatig. Duindorp en Vogelwijk.

In de index staat bij wandeling 8: Duindorp, ik geef je mijn hand, doe jij mij je ogen. Bij de beschrijving staat: Vogelwijk, en dan dezelfde tekst. Feit is dat deze wandeling voiral door de prachtige Westduinen gaat. Mijn favoriete duingebied. Voir een deel hersteld stuifduingebied en voor een ander deel vol met bloeiende bloemen als duinrozen en toortsen. Het rook er heerlijk. Dwars door Duindorp en dwars door de Vogelwijk. Je proeft de verschillende sferen. Tegen de veryupping, las ik op een bord in Duindorp. Buurtpreventie in de Vogelwijk. Wat is het verschil. Beide wijken zijn spierwit, maar dat lees je niet in de gids. Prachtige wandeling. Horeca is er toch wel. Op het Tesselseplein en in de strandtenten. Er stond 9 km op de teller van de gps. Deze is dus iets korter dan in het boekje staat.

11km
29 juni 2015 Gegarandeerd onregelmatig: Marlot.

Wandeling 3 uit het wandelgidsje 'Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag. Door Mariahoeve en Marlot. Over het terrein van Duindigt - verrassend genoeg openbare weg - een stuk door Clingendaal en daarna door Mariahieve weer terug naar de auto. Gelopen met Lilian en Ine. Ze hebben wel een iets hoger tempo, maar dat was met deze wandeling geen probleem.

14km
27 juni 2015 Gegarandeerd Onregelmatig: Kijkduin.

Mijn 2e wandeling uit het gidsje 'Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag. Kijkduin, de Westduinen met een mooi uitzicht over de zandmotor (de route loopt over het fietspad, maar kan ook over het strand); terug langs de Monsterseweg (minder leuk stuk). Om dit stuk langs de weg wat te breken ben ik over het terrein van Parnassia gelopen. Je komt dan vlak bij de ingang van het bos van Leydenhof uit. Vanaf daar loop je op het mooiste stuk van de route. De laatste rhodo's stonden nog in bloek, maar dat is nu echt afgelopen. Dan door Ockenburg (Chalet Ockenburg was om 11.00 uur nog gesloten). Het bruggetje na het chalet is afgesloten wegens onderhoud, maar er is gemakkelijk omheen te lopen). Koffie gedronken in een tentje bij de A. Diepenbrockplein. Daarna via Meer en Bos richting Kijkduin. Daar was een biologische markt waar je - als je een zak geld bij je hebt - beslist gezonder vandaan moet komen als je de adviezen van iedereen opvolgt .... Na een korte stop op een bankje terug gelopen naar de Haagse Beek. Afstand 14 km. Leuke wandeling. Het was superwandelweer.

19km
20 juni 2015 Groene Wissel Drunen, De Brabantse Sahara.

Met een temperatuur van 16 graden was het vandaag ideaal weer om deze tocht door de Loonse- en Drunense duinen te lopen. De gps was vandaag wel heel fijn. Met routebeschrijvingen als 'een kruising met een verwilderde bosweg, na de heide een tikkie naar rechts, , een vaag kruisinkje en een een wat vaag slingerend bospaadje' gaf de gps zekerheid dat we steeds op de goede weg zaten. Maar eerlijk is eerlijk, het is ook een knappe beschrijving. De route is zeer afwisselend, smalle bospaadjes zandvlakten, duinen, en op het eind nog een stuk langs het kanaal. Voldoende horeca. Maar het mooiste is de rust en een voor misschien wel 95 % onverharde route. Wat een superleuke tocht?

13km
19 juni 2015 Gegarandeerd onregelmatig, Laak Den Haag.

10 wandelingen aan de rand van Den Haag van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Dit was de eerste die ik vandaag eens uit wilde proberen. De route start op een steenworp afstand en ik ben benieuwd of ik nog wat nieuws ga zien op deze route. De route begint op Station Moerwijk. Ik loop op de gps en loop linksom. Al snel loop ik door Rijswijks groen. Door het oude Rijswijkse bos en lsngs kinderboerderij het Akkertje op ruim 5 km. Daar hebben ze lekkere koffie en koek. Dan terug naar Den Haag, richting de stromende beek de Laak. Even langs de Haagse Hogeschool en dan over het plein langs het stadsdeelkantoor en een prachtig overkapte straat. Dat was een enorme verrassing. Hier was ik nog nooit geweest. Het laatste stuk weer langs het water van de Laak en terug naar het station. Een leuke kennismaking met dit leuke wandelgidsje. Op naar de volgende.

19km
13 juni 2015 Groen tussen Rijswijk en Delft.

De route was gebaseerd op de 15 km van de Haagse wandeldagen. Mooie route tussen Rijswijk en Delft. Ook leuk om een keer met een groepje te lopen. Misschien vanaf station Rijswijk.

13km
6 juni 2015 Rijswijks groen.

Van huis uit gaan lopen: Overvoorde, ri. Julialaantje, Rijswijkse Bos, ri. de Vliet naar Delft, door het Elsenburgerbos, het Wilhelminapark, langs de Bogaerd en dan door Overvoorde weer terug naar huis. Zeer fijn wandelweer, zon en ongeveer 16 graden.

10km
30 mei 2015 18e Haaglanden wandeldagen

Vandaag had ik niet veel tijd, dus een wandeling dicht bij huis gekozen. De route was leuk, maar het was voor veel mensen meer een speurtocht dan een wandelroute, want niet gepijld. Bij de volkstuinvereniging wisten ze niet dat er een wandeltocht was, dus gemopper alom. Bij de finish stonden ze niet al te veel open voor opbouwende kritiek. Zo verspeel je het krediet bij je wandelaars wel. Jammer.

5km
23 mei 2015 Fete de la Natur in Moerwijk

'Vier de natuur'. In Moerwijk was van alles te doen. Ik heb zaterdag een stiltewandeling gedaan en zondag een Eetbare wilde plantenwandeling. Erg leuk. Daarbij ging het niet zozeer om het lopen van de afstand.

41km
6 mei 2015 Brabantse Wal van Putten naar Bergen op Zoom.

6 en 7 mei. Voor ons de laatste 2 wandeldagen langs de Brabantse Wal. Van Putte naar Bergen op Zoom via Hoogerheide waar we overnachten bij een heel leuk Vrienden op de Fietsadresje. Een mooie route, maar de mooiste etappe van deze LAW vond ik toch de etappe van Huijbergen naar Putte door het Nationale Park. Van Halsteren naar Wouw vonden we minder mooi. De hele route was prima gemarkeerd. De stadjes zijn ook leuk om te bekijken.

6km
2 mei 2015 Ommetje

Tevoet naar een collega vooe een bakkie koffie en daarna een rondje Zuiderpark. Prachtig zoals alles in bloei staat.

10km
25 april 2015 Noordwijk

Vandaag met ons wandelgroeoje eerst het bloemencorso in Noordwijk bekeken en daarn a een mooie duinwandeling gemaakt. Twee korte paaltjesroutes aan elkaar geknoopt. Onderweg koofue in een strandtent.

15km
18 april 2015 Rode Kruis Bloesemtocht Geldermalsen.

Maar liefst 31.500 deelnemers liepen vandaag de Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen. Wij waren er met vier personen. Dit keer de Westroute weer eens gelopen. Het was dus druk, maar de tocht is goed georganiseerd en nergens zijn er opstoppingen. Er was nog niet zo veel bloesem te zien. Waarschijnlijk is het nog te koud geweest. Hapjes, drankjes en gezellige muziek omlijsten de tocht. Voor mij was het de 5e keer.

9km
12 april 2015 Rondje Den Haag-Rijswijk-Laak.

Vandaag kon ik het heerlijke weer niet weerstaan. Een rondje gelopen. Via Overvoorde en Kruisvaarderspark het spoor over. Naar het Rijswijkse bos waar ik nog even een cache verschalkte. Daarna voor een korte rust naar de Kinderboerderij. Wat was het daar druk. Via wat omwegen door Laak en langs station Moerwijk weer terug naar huis. 9 km.

15km
11 april 2015 Duinenmars Den Haag

De jaarlijkse Duinenmars is altijd een gezellige happening. We liepen 15 km met een groepje mensen van de Marcuskerk. Dat beviel goed. Het weer zat ook mee. Voor de 6e keer dit jaar.

15km
4 april 2015 60e Paastocht in Gouda

Paastocht in Gouda, 15 km. Iets later vertrokken, omdat het 's morgens vroeg regende. De voorspellingen van 's middags waren beter. Om half 11 vertrokken bij droog weer. Leuke tocht. Een stukje langs de Reeuwijkse Plassen en veel groen. Koffie en soep in het Gemaal. Gelopen met Jeanet uit Zeist. Aan het eind kreeg iedereen een soort handdoek, vanwege het 60 jarige jubileum van DES.

10km
24 maart 2015 Abtwouderoute

Met de trein naar Delft-Zuid en daar op pad. Deze route heb ik voor het laatst gelopen op 2 maart 2012. Zou het allemaal nog een beetje kloppen? Vanuit het station loop ik langs het spoor Delft uit. Al gauw is het heerlijk rustig. Ter hoogte van het spoortunneltje rechtsaf het Abtwoudse Bos in. Hier lopen enorm veel mensen met honden. En ze hebben hun hond lang niet allemaal in de hand ..... Na het A twoudse Bos loopt de route lang en ver over de Tanthofkade vlak langs de rand van Delft. Het is een mooi pad en het kronkelt flink. Ook veel langs water en riet. Het wemelt er nu al van de vogels. Maar weer die honden ... Na ruim 2 uurtjes lopen kom ok aan in Den Hoorn. Hiervandaan pak ik de bus 37 terug naar huis. In Den Haag moet ik ook nog een eindje lopen. Er staat precies 10 km op de teller bij aankomst.

20km
21 maart 2015 Eva Demayatocht

Vandaag een sponsortocht gelopen in Honselersdijk. De route vonden we meer een fietsroute, maar de organisatie had wel zijn best gedaan. De route was goed gepijld en er waren fijne koffiestops in mooie kassen. We kregen ook appeltjes en tomaatjes mee en aan het eind een aardigheidje uit Malawi. De afstand was flink langer dan gepland. Wij liepen de 18 km, maar er stond aan het eind ruim 22 km op de teller. Of was de gps van slag?

5km
16 maart 2015 Rondje Zuiderpark

Lenteweer! Uit het werk een rondje gelopen.

10km
14 maart 2015 VTM wandeling Maassluis

Eigenlijk zou ik vandaag een strandwandeling maken met mijn wandelmaatje Els, maar ze belde ziek af. Daarom snel het wandelboekje gepakt en gekeken wat er in de buurt te doen was.De enige wandeling in de regio was in Maassluis. Op naar Maassluis. Het was echt bitterkoud vandaag, met een gevoelstemperatuur onder het vriespunt. Ik nam de 10 km. Het eerste deel van de route was niet leuk. Vooral langs drukke verkeerswegen, waar je ook nog in de berm moest lopen en af en toe op zij moest springen voor enorme vrachtwagens. (Die wijken niet uit!!) Na een rust bij een snackbar in Maasdijk werd het beter. Langs enorme tuindersvilla's - de Vogelwijk in Den Haag is er niks bij. Verder richting de Nieuwe Waterweg. In de verte de hijskranen en lopend over een fietspad terug naar Maassluis. Hier liep ik samen op met Karel, een ict-er uit Den Haag.. Al pratend ontdekten we dat we al eens eerder tegen waren gekomen.. Grappig. Gezichten van mensen onthoud ik zelden. Verhalen gelukkig wel. Bij de finish kreeg iedereen een krentenbol en een borreltje (!), Dat laatste is aan mij niet besteed. Het was nog lastig om terug naar huis te komen, want de snelweg richting Maassluis was afgesloten door aanleg van rotondes bij Westerlee. Omgereden via 's Gravezande.In het centrum even gestopt bij Welkoop. Daar scoorde ik het leuke tuinkasje voor op de vierkante-meter-bak waar ik al een tijdje naar op zoek was. Thuis gekomen bleek ik een enorme blaar te hebben. Vergeten af te plakken. Dat vergeet ik voorlopig niet meer!

21km
9 maart 2015 Groene Hartpad: Woerden - IJsselstein

Eindelijk weer eens een etappe van het Groene Hartpad gelopen. Eigenlijk moest ik starten in Woerdense Verlaat, maar daar kan je met het OV eigenlijk niet komen. Dus maar een stukje overgeslagen en gestart in Woerden.Het eerste stuk over een industrieterrein en daarna richting A12. Eenmaal voorbij de A12 werd het rustig. Na 7 km was in Linschoten waar het Wapen van Linschoten geopend was en ik een kop koffie en een broodje kon eten. Daarna naar Montfoort. Daar was ik al even na twaalven, na 11 km lopen. Ik besloot om vandaag door te lopen naar IJsselstein. De route was mooi: door stiltegebieden, over Tiendwegen, langs rustige autovrije fietspaden. Lekker ontspannen. Alleen de IJssel kwam helaas nergens in beeld. Het laatste stuk was pittig, want mijn benen waren moe. Met de sneltram aan de rand van IJsselstein zoefde ik zo naar Utrecht CS. Daar kon ik net de trein halen. En een uurtje later reed ik Den Haag al weer binnen. Het was een lekkere dag.

15km
28 februari 2015 Zuurkooltocht Dordrecht

Het was koud vandaag door een venijnig windje. Veel wandelaars lieten zich niet weerhouden. De route van 15 km liep eerst door de Dubbeldamse parken, daarna door saaie wijken van Dordt met naar mijn mening te veel autoverkeer en tenslotte over dijken. Lang langs de Oudendijk en de Noordendijk. Hier was het wel rustig. Wat liggen de huizen van de Stadspolders diep! Op de dijk loop je ter hoogte van het dak. Bij de rust kregen we een puik broodje worst met zuurkool. Een flinke tent beschermde ons tegen de wind. Goed geregeld. Ook de bepijling was goed in orde. Fijne wandeling.

10km
24 februari 2015 Groene Wissel Rotterdam.

Vandaag de Groene Wissel Rotterdam gelopen met Henny. Tijdens deze stadswandeling lieten we ons verrassen door wat we tegen kwamen. Dat was heel wat. Allereerst al dat er geen treinen reden tussen Den Haag en Rotterdam. Met de Metro (E-lijn naar Slinge) is dan een goed alternatief. De NS weigert om je hier op te wijzen en raadt de omweg via Gouda aan. Onze eerste stop was het Chabot museum. Klein museum, fraaie schilderijen. Dat het eigenlijk een plasstop was hebben we maar niet verteld. Aan de Maaskade aten we een broodje bal bij een echte Rotterdamse ballentent, vol met kantoormannetjes met stropdas, die daar ookallemaal wen broodje bal zaten te eten. De Erasmusbrug over -die open stond - en dan later via de Willemsbrug weer naar de andere kant. We hebben een kubuswoning bezocht. Een leuke ervaring. De volgende stop was de nieuwe Markthal. Het water loopt je in de mond als je daar rond loopt, maar we wisten onszelf te beheersen. De arkt buiten is voor de echte boodschappen. Daarna door het winkelgebied en de Koopgoot terug naar CS.

21km
23 februari 2015 Waterliniepad. Van Muiden naar station Naarden-Bussum.

De tweede etappe. De bouwput van de A1 bezorgde ons veel hoofdbrekens vandaag. De route aan de zuidkant van de A1 bleek geheel foetsie te zijn. We moesten terug naar Muiden. Daar liepen we langs de Naardertrekvaart naar de Hakkelaarsbrug. Daar rechtsaf en via een viaduct over de A1 en onder het spoor door. Daar zaten we weer op de route. Nu het Naardermeer in. De oeroude Meerkade was erg blubberig, maar wel mooi. Aan het eind deden we een earthcache. Hierna liepen we Naarden binnen. Het rondje over de vestingwallen is schitterend. Ook binnen de wallen hebben weeen tijdje rondgelopen. Na koffie en thee wandelden we weer over de wallen en liepen we naar het station. De trein stond klaar en in korte tijd waren we weer terug in Weesp. Tot onze verbazing stond er 21 km op de teller van de gps. Tien km meer dan gepland. Ra,ra.

11km
21 februari 2015 Kijk-Hoek-duinen wandeling

Een fijne wandeling vandaag vanuit de GDA kantine. Wel fris en met een klein buitje. De 10 km route reikte net tot de grens van Monster. Terug naar keuze over het strand of door de duinen. Omdat er een straffe wind stond, door de duinen gelopen. Het laatste stuk door Ockenburg. Zo'n oud duinpark is altijd mooi.

10km
14 februari 2015 Marskramerpad van Den Haag CS naar Scheveningen strand

Met een bijzonder gezelschap liepen we vandaag de eerste etappe van het Marskramerpad. De groep bestond uit E11 lopers en velen hebben al ettelijke kilometers gelopen op de weg van Scheveningen naar Moskou. De meesten hadden elkaar nog niet eerder ontmoet. De enige verbinding was de E11 facebookpagina. Het was een dag van ontmoeting en uitwisseling. Een erg geslaagde dag wat mij betreft.

6km
13 februari 2015 Ommetje Zuiderpark

Hoera de zon schijnt. Even een ommetje maken in mijn favoriete Zuiderpark. Er is al veel van de lente te ontdekken op 13 februari.Sneeuwklokjes, winterakonieten, crocussen en zelfs al prunussen in bloei. Nestelende reigers op een nest. Naast de gebruikelijke meeuwen, halsbandparkieten en kauwen zag ik 2 smienten en 3 kuifeenden.

7km
8 februari 2015 Groen in de stad.

Korte wandeling door Overvoorde, door het Kruisvaarderspark, over het spoor, Julialaantje. Even de kinderboerderij aangedaan voor een toiletstop. Verder door het groen en via Laak terug naar Moerwijk station.

4km
1 februari 2015 Overvoorde en Kruisvaarderspark. Grens Rijswijk-Den Haag.

Na een periode van kwakkelen met winterkwaaltjes vandaag de wandelschoenen maar eens aangetrokken voor een ommetje. Van binnen zitten wordt je tenslotte ook niet fitter. Veel vogels gezien: waterhoentjes, meerkoeten, wilde eenden, zwanen, nijlgans, reiger, halsbandparkieten, merels, kauwen, kokmeeuwen en mantelmeeuwen. Het zonnetje kwam ook nog even door.

10km
17 januari 2015 |Winterwandeltocht in De Lier

Na twee weken van hoesten en snotteren vandaag weer eens op pad gegaan. Ik koos voor een korte afstand. Ongelofelijk hoe snel je conditie achteruit gaat als je twee weken nauwelijks actief bent. De wandeling was een echte Westland wandeling, met veel leuke kleine paadjes door het kassengebied. Van die paadjes die je zelf niet vindt. Dat is dan weer het voordeel van een georganiseerde wandeling. Er was chocolademeld, anijsmelk en koffie bij de brandweer. Het zonnetje scheen en het was 5 graden. Alleen gelopen deze keer.

11km
3 januari 2015 Groene Wissel Hoek van Holland

Voor de derde keer heb ik deze zeer afwisselende route gelopen. Altijd weer mooi.

19km
6 augustus 2014 Hollands Kustpad: van Egmond aan Zee naar Schoorl

Op 6 augustus 2014 weer eens een etappe gelopen van het Kustpad. De duinen tussen Egmond en Schoorl zijn prachtig. Een grote verrassing was wel dat daar heel veel bloeiende heide te zien was. Heel bijzonder, zeker als je dat helemaal niet verwacht. Deze etappe is dus waarschijnlijk het mooist in augustus als de hei volop bloeit. Het is ook een heel stille etappe. Echt genieten dus.

60km
22 juli 2014 De grens over. Van Bad Bentheim naar Dreierwalde

Drie dagen lopen langs De Handelsweg / E11. (Vervolg van het Marskramerpad. Bad Bentheim - Schüttorf - Rheine - Dreierwalde.

19km
30 juni 2014 Groene Wissel Leiden, Geesten en Landgoederen.

Deze Groene Wissel blinkt uit in afwisseling. Een beetje stad en een leuk dorp (Warmond). Stilte en vogelgeluiden en verkeerslawaai/treinen op een klein deel van de route. Mooi oud bos (huize Warmond), maar ook polder en water ( Klinkenbergerplas). Ik heb er van genoten.

10km
26 juni 2014 Van Moerwijk naar Delft CS.

Vanuit huis naar Delft gewandeld. Via Overvoorde, station Rijswijk, Elzenburgerbos, langs de Vliet en door het centrum van Delft naar het station. Altijd een leuke tocht. Met de trein terug gereisd.

21km
21 juni 2014 Sneekermeer.

Meegedaan aan de Mar-a-thon in Sneek. We liepen de halve Marathon van Heerezijl naar Sneek. Samen met Henk, Gaby en Bouke. Herman deed mee aan de hele marathon. Leuke tocht met veel deelnemers.

40km
12 juni 2014 Van Wouw naar Putte, Brabantse Wal

Op 12 en 13 juni hebben Mary en ik onze wandeling langs de Brabantse Wal voortgezet. We liepen van Wouw naar Putte met een overnachting in B en B Tijdzat in Huijbergen. De vorige etappe vonden we niet zo geweldig, maar de etappe van Huijbergen naar Putte is wat ons betreft met stip de mooiste van de route. Het was fantastisch wandelweer - zonnig, 22 gr - en we kwamen geen mens tegen. Heerlijke ontspanning. Heel veel vogels gezien en gehoord waaronder de veldleeuwerik en de roodborsttapuit. Ook nog heikikkers gezien.

16km
6 juni 2014 Bieslandse Bos.

De NS wandeltocht loopt van station Delft naar station Zoetermeer onder andere door de Delfse Hout, het Bieslandse Bos, de Balij en over het voormalige Floriadeterrein in Zoetermeer. Een heel groene route. Onderweg zagen en hoorden we veel vogels. We zagen twee ooievaars en een lepelaar die aan het fourageren waren. Prachtig!

11km
24 mei 2014 Poldervaartroute

De poldervaartroute loopt globaal tussen Delft Zuid en Schiedam Noord. Het is één van de 18 routes uit de serie wandelen door natuur en cultuur van Midden Delfland. De route is voor een deel onverhard en autovrij. Het is een vogelrijke route. Helaas was ik vandaag mijn verrekijker vergeten. Het was ongeveer 19 graden en lichtbewolkt met af en toe de zon. Heerlijk wandelweer. Ik heb genoten van deze route, die ik voor de tweede keer liep. Gestart om de Zweth en ge-eindigd in het Schielicht met een lekkere kop cappuchino. De wandeling is voor herhaling vatbaar.

12km
2 mei 2014 Brabantse Wal
12km
1 mei 2014 Brabantse Wal
20km
27 februari 2014 Brabantse Wal, Etappe 1 van Bergen op Zoom naar Halsteren

Op 22 februari vertrokken Mary en ik naar Bergen op Zoom om te starten met de LAW Brabantse Wal. Na het afronden van het Marskramerpad en het Grote Rivierenpad vorig jaar hebben we er veel zin in om met een nieuwe route te starten. Met de doorgaande trein sporen we vlot naar Bergen op Zoom. Via een klein stukje aanlooproute, en na de koffie bij bakker Bart, zijn we snel op de route die begint bij de Markiezenhof. We kijken daar even rond en dat is leuk, want de carnavalsversieringen hangen overal. Ook de kerktoren is ingepakt. Heel de dag is dat een baken die we vanuit de verte regelmatig zien. We lopen naar Halsteren. Hemelsbreed maar een paar kilometer, maar wij lopen in een ruime bocht eerst naar het zuiden, dan naar het westen en vervolgens naar het noorden. Eigenlijk in een rondje om Bergen op Zoom. De route loopt veel langs het water. Eerst om de Binnenschelde heen, langs het Markiezaatsmeer, over de Molenplaat en langs het Bergsche Diep. Daar lopen we over een smal pad bovenaan de dijk. Best spannend, want het is snel na ons vertrek gaan regenen en het waait hard. Ik schat zo'n windkracht 6. Langzamerhand worden we ondanks onze regenkleding toch behoorlijk nat. Dan volgt een minder stuk van de route over een industrieterrein. We komen langs een fitness centrum en daar mogen we even gebruik maken van het toilet en kunnen we een kop koffie krijgen. Daar zijn we heel blij mee. Als we vertrekken is het droog geworden. We lopen een stuk omhoog en kunnen hier al duidelijk een stuk 'steilrand' herkennen. We lopen door naar het centrum van Halsteren, tot aan het gemeentehuis. We moeten een half uur op de bus wachten. We zijn aardig aan het verkleumen, dus drinken we nog een kopje thee bij een restaurant tegenover de bushalte. Daarna rijden we met bus 111 terug naar het station. Ondanks het slechte weer hadden we het toch naar onze zin. Dit is wel een route voor in het voorjaar, want langs het water zijn er veel rietvelden. Hier moet het wel wemelen van de vogels in het voorjaar.

12km
22 februari 2014 Renkums Beekdal

Gelopen als geocaching tocht met Marina en anderen.

20km
25 januari 2014 Egmond Wandelmarathon

Gelopen met Henk, Henny, Mary en Henny. Weekend weg voor ons. We liepen beide dagen. De anderen liepen één dag. Het was tamelijk warm voor een januari dag én droog. Veel deelnemers. Voor het reumafonds gelopen.

15km
11 januari 2014 RS 80.

De 6e uit de serie van dit seizoen. Gelopen met Els, Betty en Henny.

10km
4 januari 2014 Pannenkoekentocht Den Haag

Alleen gelopen.

15km
28 december 2013 Capelse Tweedaagse, georganiseerd door de RWV.

Wandeling vanuit Capelle aan de IJssel door onder andere het Schollebos en Hitland. Perfect gepijld en beschreven. Met een lekker zonnetje en weinig wind was dit een verrassend fijne wandeling zo tussen kerst en oud en nieuw.

8km
21 december 2013 Kijkduin en de Westduinen.
13km
Alphen, Amalia zwijgt in Spookverlaat.
14km
Driebruggen, over graskades langs Reeuwijks water.
15km
Hoek van Holland

#925 km# De eerste RS 80 wandeling van het seizoen 2017-2018. Gelopen met Sylvia. De route liep dit keer in een acht, dus halverwege weer langs de start. Het was fijn weer en gezellig.

0km
Dromen voor 2018.

Wat zijn de plannen voor het wandelen in 2018? Waar droom ik van? Wat lijkt me leuk? Allereerst mik ik weer op 1000 km. Dat is een mooi en haalbaar doel. Al 3 jaar achter elkaar is dat gelukt. Verder ga ik met Mary starten aan het Trekvogelpad. Dat wordt een meerjaren project. Dan lijkt het me leuk om The Walk of Wisdom te gaan doen. Een Nederlands pelgrimpad rondom Nijmegen. Misschien wel alleen.

5316km totaal
Steun ons