Profiel van Britta

Wandelgegevens

  • Vaak loop ik Routes van 15 km of meer (LAW)
  • Ik wandel Wekelijks
  • Wandelen betekent voor mij Ontspanning, Kaart, Eigen route, Terras, Buitengebied, Samen

Beschrijving

Ik heb altijd veel gewandeld en ben actief lid van de afdeling sportief wandelen van Atletiek Maastricht. De afgelopen zomer wandelde ik langs de Belgische kust en eind december staat de pelgrimstocht naar het Belgische Banneux op het programma. Ik woon samen met mijn man aan de rand van Maastricht en heb dus de heuvels onder hand bereik: het Pieterpad, het Pelgrimspad en het Krijtlandpad gaan allemaal dicht langs onze wijk. Ik ben 56 jaar geleden geboren in Groningen en ben ruim twintig jaar geleden verhuisd naar het zuiden. Ik ben op dit moment nog actief als recensent van reisboeken en -gidsen. Ik heb in een ver verleden sociale-geografie gestudeerd en o.a. gewerkt bij het Ondersteuningsbeleid voor de kleine kernen in Friesland en bij de Kamer van Koophandel Limburg. In het voorjaar van 2013 ben ik betrokken geraakt bij het Wandelnet als web-redacteur. Dat is me zo goed bevallen dat ik me graag breder wilde inzetten.Sins oktober 2013 ben ik provinciaal belangenbehartiger in Limburg.

Logboek
Aantal km Datum Traject
16km
8 maart 2015 Eben Emeal
10km
12 januari 2015 Maastricht-Valkenburg

Verkenning van nieuwe mogelijkheden Krijtlandpad: leuke uitkijkpost Mergelgroeve bij Berg!

22km
4 januari 2015 Bilzen-Tongeren

Sationstapper

19km
14 december 2014 Kerkrade-Aken

wandeling door Wormdal

15km
16 november 2014 rondwandeling om Eys

georganiseerde tocht KNBLO

16km
2 november 2014 Krijtlandpad

Vaals-Epen

16km
26 oktober 2014 Krijtlandpad

Gulpen-Valkenburg

16km
15 oktober 2014 Nederlands kustpad

Workum-Makkum

10km
14 oktober 2014 Nederlands Kustpad

Stavoren-Hindelopen, afgebroken vanwege de regen, bedoeling was doorlopen naar Workum

10km
5 oktober 2014 Maastricht Eijsden

mee op controle Krijtlandpad

12km
28 september 2014 Sint Geertruid - Gravenvoeren
16km
21 september 2014 Wahlwiller-Lemiers
15km
10 augustus 2014 Birgeler Urwald

Rondje Birgeler Urwald van de kaartjes van Ruben. Leuk afwisselend, wel hier en daar erg nat. Leuke droomsofa onderweg.

8km
22 juni 2014 Meerssen-Houthem

Route Bondswandeling ca. 1950

12km
15 juni 2014 Groninger Hogeland Warffum - Uithuizen

Leuk, door de weilanden, quiltfestival onderweg, dus kerkjes open en in Rottum schonk Dorpsbelang koffie met koek.

6km
4 mei 2014 Roosteren

Knopenlopen rond Roosteren. Mooie vergezichten over de rivier.

10km
3 mei 2014 Krijtlandpad Wittem-Vaals

Samen gelopen met markeerders van het Krijtlandpad.

12km
30 april 2014 Maas Niederrheinpad

Het rondje pontje gelopen met padcoordinator Jan en markeerder Hay : Venlo - Steyl met de pont over en weet terg naar Venlo. Veel regen maar ook prima vlaai in Steyl.

9km
27 april 2014 rondje Mesch

Vanuit Mesch naar de Bosrand bij Sint Geertruid en weer terug. Leuke verrassing onderweg: langs de heiweg staat een uitkijktplatform van waaraf je een geweldig uitzicht hebt over het plateau van Margraten.

10km
8 april 2014 van stadspark naar stadspark Sittard Geleen

Leuke verrassing, deze route. Heel afwisselend en de Pater Karelkapel ..heel bijzondere plek.

15km
6 april 2014 NIVON huis Morgenrood - Tilburg

Geweldige uitvinding zo'n NIVON huis : lekker geslapen in goede tweepersoonskamer, zelf gekookt in prima keuken.

10km
5 april 2014 Bxtel - Nivonhuis Morgenrood

Stukje Brabants Vennenpad. Erg mooi : kleine vennen staan wat droog door de geringen regenval van de laatste tijd.

5km
26 maart 2014 blokje om

Vanuit huis een blokje om via Bemelen : fruitbomen staan bijna in bloei.

20km
16 maart 2014 Krijtlandpad Gulpen - Maastricht
12km
1 maart 2014 Pieterpad Winsum - Groningen

Blijft machtig mooi dat Groninger land. Eerst beetje regen later zelfs zon. Lekker koffie met griesmeeltaart ( aanrader) bij Hamming in Garnwerd, leuke paden door de weilanden en wat een rust ! Weidevogels al goed te horen. Volop kieviten gezien.

12km
23 februari 2014 Rondje Moelingen

Georganiseerde wandeling van de Leren Tram. Gemakkelijk wandelen omdat ik niet zelf mijn weg hoef te zoeken maar niet echt een superroute : voor Moelingen moet je vanuit Eijsden nu eenmaal de A2 passeren en dat is niet gemakkelijk. Dus over een enorm viaduct heen en via de onderdoorgang van het spoor terug. Niet de meest fraaie plekken van Zuid-Limburg.

12km
7 februari 2014 Krijtlandpad Maastricht-Valkenburg

Stormwind in de rug en af en toe regen. We worden bijna de Ambyer heide opgeblazen, heerlijk ! Diep in de bosjes hakhout staan een groep zwarte runderen ; roerloos en dampend. Een enkeling knabbelt verstrooid wat een aan takje. De paden zijn een enorme modderparij. Het is veel slalommen om plassen heen. Het is helaas slecht gesteld met de routepaaltjes hier : een aantal ligt vermolmd, plat in het gras, we lopen er dan ook eentje helemaal voorbij. We merken het gelukkig snel genoeg. In Geulhem is het cafe gelukkig open, we zijn meer dan welkom, ook met modderpoten en natte jassen. "Dat is geen enkel probleem" zegt de vrouw achter de tap. Het cafe is van een monumentale oudheid, kleine kamers, lage plafons, prachtig houtsnijwerk op de deurposten. En ook nog eens goede, hete koffie. In de andere kamer zitten mannen aan spek met eieren. Ruikt ook goed. Maar wij moeten verder. Langs de bergwand, naar Valkenburg, links de stevig stromende Geul. In Valkenburg heerst winterse rust. We verlaten de route en steken door naar het station. Met de trein rijden we terug naar Maastricht.

5km
2 februari 2014 Rondje Lemferdinge

Even ten zuiden van Groningen, omdat we tussen wat dingen door nog tijd hadden en het buiten lekker droog was geworden. Leuk stukje bos en weilanden, lekker blubberig en soppig. Wij lieten onself uit, veel anderen de hond en de (klein)kinderen.

10km
12 januari 2014 Krijtlandpad Mheer-Heijenrath

Parkeren in Mheer is geen probleem behalve op de dagen dat de hele harmonie zich verzamelt bij het lokale cafe. De auto ergens langs de weg op een klein plekje gepropt. Vanuit Mheer door het heuvelland, fantastisch weer, prachtige vergezichten. Even te veel gepraat in Noorbeek en dus afslag gemist. Gelukkig snel gemerkt, leuke wegen, weilanden met lammetjes. Slenaken zoals altijd druk met toeristen en daarna stevig bergop naar Heijenrath. Daarna met bus terug naar Mheer.

12km
2 januari 2014 oude NS wandeling Meijendel

We hadden overnacht in Wassenaar, dus wat beter dan de volgende dag een oude NS wandeling te maken die voor de deur starte ? Het eerste deel ging prima ; heerlijk huizen kijken ! In de duinen naar de, op de kaart beloofde koffietent maar grrrrr...dat was nu een gesloten bezoekerscentrum. Vervolgens leken alle paden op elkaar en stonden we opeens weer op de plek waar we de duinen waren ingekomen. Dan maar via de fietsknoopunten verder en hoera.. we vonden het trapje dat ons via een snelle route weer naar het beginpunt bracht. En ...weer hoera ..bij de sportvelden een kleine ondernemer met snoep- en koffietent. Ach, zo we waren weer helemaal tevreden.

10km
13 december 2013 Krijtlandpad

Samen met Yolanda een middag Krijtlandpad. Heen met de Begische trein. Prettige boemel. Laatkomers worden op het station luid in het frans tot haast gemaand door de conducteur. Vanuit Eijdsen naar de heuvels. Mooi helder winterweer en dus heerlijke vergezichten. Halverwege is cafe de Bosrand ook nog open, we kunnen dus even een kop koffie drinken. Tegen vier uur in Mheer, geweldige timing, de bus arriveert na twintig minuten precies op tijd. Tegen het donker dus weer terug in Maastricht.

383km totaal
Steun ons