Het succes van Natuurbrug Crailoo

Nabij Hilversum is in 2008 met zijn 800 meter de langste natuurbrug ter wereld geopend door koningin Beatrix. Het ecoduct is zo’n 50 meter breed en overspant een spoorlijn, een provinciale weg en een bedrijventerrein. Zowel dieren als mensen (voetgangers, fietsers en ruiters) maken dankbaar gebruik van deze bijzondere verbinding.

Gebruik en ervaringen

Alterra heeft onderzocht dat jaarlijks meer dan 180.000 voetgangers/fietsers het ecoduct gebruiken. Gezien de pieken in het weekend en in de maanden april-juli wordt aangenomen dat het vooral om recreatief gebruik gaat. Meer cijfers zijn terug te vinden in het onderzoek ‘het gebruik van Natuurbrug Zanderij Crailoo door mens en dier’

De wandeling van Ben

Kijk mee door de camera van Ben die dagelijks over het ecoduct wandelt.

Ben Walet is geboren in 1954 en woont in Hilversum. Dagelijks maakt hij een wandeling waarbij hij over het ecoduct loopt. Hij combineert zijn passie voor natuur, fotografie en wandelen. Ben is een echte liefhebber en is altijd op pad met eerst z'n Nikon D80 en nu een Nikon D7000 (voorzien van 70-300 mm zoom objectief of macro objectief 105 mm/2.8).

Meer foto's op zijn website: www.dewandelingvanben.nl

Steun ons