Wim Huijser blogt | Hilligenpad

19 juli 2018

Hilligenpad - blog Wim HuijserHilligenpad

De drukte achter je laten. Even los van vastgeroeste patronen en verplichtingen. Al wandelend ruimte en tijd maken voor nieuwe inzichten. Het zijn drie goede aanleidingen om bijvoorbeeld een het Hilligenpad te lopen.

De vijfdaagse bezinningsroute leidt over eeuwenoude leylinen langs vijftig inspirerende en spirituele plekken in Twente. Het is een pad met verhalen over geloof, bijgeloof én het landschap. De plaatsen die je onderweg aan doet zijn van alle tijden, van prehistorische grafheuvels tot een hedendaagse bezinningstuin. Zo staat het ‘Hilligen Huesken’ (Twents voor heilig huisje), de plek waarnaar de route is vernoemd, op ‘oale grond’ waar mensen al eeuwenlang bezinning en rust hebben gezocht.

De met schildjes gemarkeerde route start in Hof Espelo bij Enschede en eindigt vijf dagen later bij het voormalig retraitehuis De Zwanenhof in Zenderen. Wandelaars kunnen de route natuurlijk zelfstandig lopen. Ook is het mogelijk om met een coach, landschapsgids of een verhalenverteller op pad te gaan. Het is maar waar je de meeste behoefte aan hebt: legendes en sagen, of rust en reflectie.

www.wimhuijser.nl

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons