Nomineer je mooiste nieuwe route

1 juli 2017

wandelroute van het jaarDe Fiets en Wandelbeurs is op zoek naar de mooiste nieuwe routes. Niet alleen wandelliefhebbers, maar ook provincies, regio's en andere organisaties kunnen tot 1 september 2017 kandidaten aanmelden.

Wandelroute van het Jaar

De wandeljury gaat op zoek naar de opvolger van het Groot-Frieslandpad, die begin dit jaar de titel Wandelroute van het Jaar 2017 in ontvangst mocht nemen. Het Groot-Frieslandpad is een Lange-Afstand-Wandelpad door het noorden van Nederland. Wandelnet won twee keer eerder de titel, in 2013 met het Streekpad de Brabantse Wal en in 2010 met het Streekpad De Stelling van Amsterdam.

Kandidaten welkom

Alle nieuwe of recent vernieuwde routes die over Nederlands of Belgisch grondgebied lopen, komen in aanmerking voor de titel Wandelroute van het Jaar. Zowel langeafstandsroutes als projecten met thematisch samenhangende eendaagse routes maken kans uitverkoren te worden. Een onafhankelijke jury van ervaren wandelaars beoordeelt de ingezonden routes en reikt op 10 februari 2018, tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent, de Wandeltrofee uit.

Routes aanmelden

Wil je een route kandideren? Wandelliefhebbers kunnen dat doen via het digitaal formulier Fiets en Wandelbeurs. Provincies, regio's en organisaties sturen een mail naar wandelroute@fietsenwandelbeurs.com.

Data Fiets en Wandelbeurs

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Op 10 en 11 februari 2018 is de beurs in Flanders Expo in Gent en op 2,3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs Utrecht.

Steun ons