NS-wandelingen algemeen

Terug naar forum overzicht

NS-wandelingen

Naar de routepagina
30reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Wandelnet

  Is het niet mogelijke alle irritante spam die op dit forum geplaatst wordt te verwijderen? Onder 'NS-wandeltochten algemeen' is nauwelijks een serieus bericht te vinden.


  Beste Hannie,

  Inderdaad vervelend deze spamberichten. Inmiddels zijn alle berichten verwijderd en hebben we onze webbouwer gevraagd naar de beveiliging te kijken, die klaarblijkelijk niet goed werkt.

  We hopen dat het probleem snel is opgelost. Excuses voor het ongemak!

  Hartelijke groeten,
  Team Wandelnet

 2. hannie

  Is het niet mogelijke alle irritante spam die op dit forum geplaatst wordt te verwijderen? Onder 'NS-wandeltochten algemeen' is nauwelijks een serieus bericht te vinden.

 3. wanedee

  Ondanks dat ik de routemaker van de Groene Wissels ben en daar ook een route heb lopen, ben ik een voorstander van afsluiting. Natuurlijk is het jammer voor wandelaars en fietsers, vooral die in de Heemsteedse Rivierenwijk wonen. Voor hun is er echter een goed alternatief: de bewaakte overweg van de Manpadslaan, slechts een paar honderd meter om. Protesteren tegen dit besluit heeft m.i. dan ook geen zin. Lukt het toch, dan is het slechts uitstel van executie: zodra er een dodelijk ongeval heeft plaatsgevonden, worden die onbewaakte overwegen terstond afgesloten! Dat heb ik in Nederland vaker zien gebeuren. Wandelnet en alle anderen die menen tegen afsluiten te moeten protesteren, kunnen beter hun tijd en energie steken in het laten ondertunnellen of overbruggen van het Leyduinlaatje. Ik ben ter plekke gaan kijken: met een paar meter verschuiving kan daar een voetgangers/fietstunneltje worden gebouwd. Is dat te duur, dan is een goed in het landschap passende brug ook een optie. De ruimte is er voor beiden. Dus Wandelnet en alle anderen: kies voor de win-win optie!
  http://www.kicksvovo.com/

 4. avdsteur

  Maandagmiddag deze wandeling gemaakt bij mooi weer van station Halfweg naar Sloterdijk. Goede routebeschrijving en heel goed gemarkeerd! Wel proviand meenemen voor onderweg. de Bretbar bij Sloterdijk is leuk.
  een aanrader!
  Ad van der Steur

 5. Webe13

  Ik ben een beginnend loper. En als medewerker bij NS is het voor mij super gemakkelijk ( en goedkoop) om te starten en eindigen op een station. De Wandelnet website is voor mij als beginner heel gemakkelijk. Wat ik( en dat is echt persoonlijk) mis in de routebeschrijvingen is het aantal kilometers waar je op een bepaald punt bent en eventuele bankjes/rustplaatsen ( niet commercieel) met mooi uitzicht of zo.

 6. CiskaAmsterdam

  Utrechtse heuvelrug vanaf Driebergen-Zeist gelopen op 20 juni 2015. Hele mooie route. Ik ging even de mist in toen het leek dat ik naar links moest voor een hek. Dus dat deed ik en kwam op een punt waar het pad ophield. Ik had pas na het hek naar links gemoeten. Zonder mijn gpx bestand was ik waarschijnlijk helemaal verkeerd gelopen. Niet dat je echt kan verdwalen. Waarschijnlijk was ik op den duur wel weer op het juiste pad gekomen.

 7. RAppelo

  De Weelen Enkhuizen, ontvangen berichtje van markeerder. "Ik werd net gebeld door mijn zoon, dat onze kleindochter van net 4 jaar in het Streekbos een wit-rode sticker zag en spontaan zei: "Dat heeft opa gedaan". Mijn dag is weer goed."

 8. tjerkdeheer

  @SophieLooijestijn:

  De scheiding tussen oud / nieuw bij de NS-wandelroutes is verre van kunstmatig. Oud betekent dat de route niet meer actief wordt onderhouden. Er kan dus markering verdwijnen en doorgang is niet overal meer gegarandeerd. Ze zijn dus "op eigen risico" te lopen maar je kunt bij niemand 'verhaal halen' als een route niet langer meer te lopen is. Veel mensen vinden dit vervelend, daarom is de scheiding waarschijnlijk aangebracht.

  De zoekopties zijn inderdaad niet overal even handig. Maar sowieso is er op deze website nog wel het e.e.a. aan te merken. Alleen al het feit dat dit een forum wordt genoemd terwijl ik niet eens direct op jouw reactie kan reageren bijvoorbeeld ;-)

  (Let op: ik ben NIET van Wandelnet!)

 9. Wandelnet

  Reactie op bericht 12 september 2013: We begrijpen je bezorgdheid over de overwegen in Heemstede bij het Laantje van Alverna en het Laantje van Leyduin. Her zijn inderdaad gevaarlijke oversteken, zowel vanuit het perspectief van de machinist, maar ook voor wandelaars.
  Juist daarom pleiten we voor een veilige oversteek, bijvoorbeeld in de vorm van beveiliging met spoorbomen. Maar ook een tunnel of een brug is een goede optie.
  Kortom: we streven naar een win-win-situatie, want meer dan 2,5 kilometer omlopen is voor een wandelaar geen serieuze oplossing.

  Met vriendelijke groeten, team Wandelnet

 10. Zie elders op deze site het bericht over dit onderwerp.

  Onbewaakte overwegen op druk bereden baanvakken zijn niet meer van deze tijd. Volkomen terecht dat Prorail deze wil afsluiten en plausibel dat de gemeente hier achter staat. De hekken die nu zijn geplaatst zijn vooral voor fietsers gevaarlijk. Menig machinist krijgt hartkloppingen als hij/zij ziet wat voor een capriolen fietsers moeten uithalen om deze overwegen te moeten nemen (bron: persoonlijke interviews met machinisten). Ondanks dat ik de routemaker van de Groene Wissels ben en daar ook een route heb lopen, ben ik een voorstander van afsluiting. Natuurlijk is het jammer voor wandelaars en fietsers, vooral die in de Heemsteedse Rivierenwijk wonen. Voor hun is er echter een goed alternatief: de bewaakte overweg van de Manpadslaan, slechts een paar honderd meter om. Protesteren tegen dit besluit heeft m.i. dan ook geen zin. Lukt het toch, dan is het slechts uitstel van executie: zodra er een dodelijk ongeval heeft plaatsgevonden, worden die onbewaakte overwegen terstond afgesloten! Dat heb ik in Nederland vaker zien gebeuren. Wandelnet en alle anderen die menen tegen afsluiten te moeten protesteren, kunnen beter hun tijd en energie steken in het laten ondertunnellen of overbruggen van het Leyduinlaatje. Ik ben ter plekke gaan kijken: met een paar meter verschuiving kan daar een voetgangers/fietstunneltje worden gebouwd. Is dat te duur, dan is een goed in het landschap passende brug ook een optie. De ruimte is er voor beiden. Dus Wandelnet en alle anderen: kies voor de win-win optie!

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons