NS-wandelingen algemeen

Terug naar forum overzicht

NS-wandelingen

Naar de routepagina
32reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Wandelnet

  Reactie op bericht 12 september 2013: We begrijpen je bezorgdheid over de overwegen in Heemstede bij het Laantje van Alverna en het Laantje van Leyduin. Her zijn inderdaad gevaarlijke oversteken, zowel vanuit het perspectief van de machinist, maar ook voor wandelaars.
  Juist daarom pleiten we voor een veilige oversteek, bijvoorbeeld in de vorm van beveiliging met spoorbomen. Maar ook een tunnel of een brug is een goede optie.
  Kortom: we streven naar een win-win-situatie, want meer dan 2,5 kilometer omlopen is voor een wandelaar geen serieuze oplossing.

  Met vriendelijke groeten, team Wandelnet

 2. Zie elders op deze site het bericht over dit onderwerp.

  Onbewaakte overwegen op druk bereden baanvakken zijn niet meer van deze tijd. Volkomen terecht dat Prorail deze wil afsluiten en plausibel dat de gemeente hier achter staat. De hekken die nu zijn geplaatst zijn vooral voor fietsers gevaarlijk. Menig machinist krijgt hartkloppingen als hij/zij ziet wat voor een capriolen fietsers moeten uithalen om deze overwegen te moeten nemen (bron: persoonlijke interviews met machinisten). Ondanks dat ik de routemaker van de Groene Wissels ben en daar ook een route heb lopen, ben ik een voorstander van afsluiting. Natuurlijk is het jammer voor wandelaars en fietsers, vooral die in de Heemsteedse Rivierenwijk wonen. Voor hun is er echter een goed alternatief: de bewaakte overweg van de Manpadslaan, slechts een paar honderd meter om. Protesteren tegen dit besluit heeft m.i. dan ook geen zin. Lukt het toch, dan is het slechts uitstel van executie: zodra er een dodelijk ongeval heeft plaatsgevonden, worden die onbewaakte overwegen terstond afgesloten! Dat heb ik in Nederland vaker zien gebeuren. Wandelnet en alle anderen die menen tegen afsluiten te moeten protesteren, kunnen beter hun tijd en energie steken in het laten ondertunnellen of overbruggen van het Leyduinlaatje. Ik ben ter plekke gaan kijken: met een paar meter verschuiving kan daar een voetgangers/fietstunneltje worden gebouwd. Is dat te duur, dan is een goed in het landschap passende brug ook een optie. De ruimte is er voor beiden. Dus Wandelnet en alle anderen: kies voor de win-win optie!

 3. Wandelnet

  OV-vervoerders hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe, voordelige weekenddagkaart. De nieuwe dagkaart is uniek omdat deze geldig zal zijn in alle bussen, trams, metro’s en binnenlandse treinen. De actiekaart is 14 weken geldig vanaf week 51 en t.z.t. te koop bij drogisterijketen Kruidvat.

 4. fotobart

  Uitgewandeld met de NS-wandeltochten of geen NS-wandeling in de buurt of gewenste omgeving: loop eens een van de 270 Groene Wissel-wandelingen die bij eenzelfde treinstation vertrekken en aankomen. Weliswaar niet gemarkeerd maar wel voorzien van een duidelijke routebeschrijving met kaartje. Je kunt ze hier downloaden: www.groenewissels.nl Er zijn ook 150 rondwandelingen vanaf een bushalte of busstation.

 5. Wandelnet

  In september 2013 organiseren NS, Telegraaf en Wandelnet weer een gemeenschappelijke actie. Een maand lang kunt u met een voordelig e-ticket op pad en zijn er allerlei leuke lunchaanbiedingen onderweg. De routes die in het voetlicht zullen staan zijn de NS-wandeltochten: Kennemerduinen, Vughtse Lunetten, Veluwezoom, Lange Duinen en Rotterdam Maasstad.
  Meer informatie volgt na half augustus.

 6. Wandelnet

  Alle NS-wandeltochten gelopen? Dan is onderstaand bericht van onze Belgische zusterorganisatie Grote Routepaden goed nieuws voor u:

  STATIONSSTAPPER GROOT SUCCES!

  "Wandelen en openbaar vervoer, redenen genoeg om er een perfect huwelijk van te maken." Zo staat op de flap van de kersverse wandelgids "De Stationsstapper".

  En het blijkt inderdaad een zeer geslaagd huwelijk. Vruchtbaar ook, want een tweede druk (Euro 14,99) is net van de pers gerold.

  Voor meer informatie: www.groteroutepaden.be. Vul bij trefwoord Stationsstapper in.

 7. Lennie

  Mariënwaerdt - Linge (NS-route) (aftakking station Beesd)
  19 mei deze route gelopen. Er staat op de site qua afstand 1 km, maar het is wel iets meer ! :)
  Ik kwam uit op 23 km. Leuke route, maar ik vond hem meer geschikt voor fietsers dan voor Wandelaars.

 8. dreumelg

  Vraag aan Marc Maartens.

  Marc, heb je de 24 routebeschrijvingen nog of ben je ze al kwijt.

  m.vr.gr Gijs

 9. Wandelnet

  Beste Jantsje - Hartelijk dank voor je tip. De Groevenbeekse Heide is met recht een prachtig gebied, met fantastische wandelmogelijkheden. We zetten deze tip op de lijst voor nieuwe NS-wandeltochten 2013. Met vriendelijke groet, Team Wandelnet.

 10. Gryt

  Vanaf NS station Ermelo is wel een tweedaagse NS wandeling naar Nuntspeet. Graag zou ik een dagwandeling vanaf NS station Ermelo naar NS station Putten willen lopen over de Groevenbeekse hei. Misschien een tip voor een nieuwe NS wandeltocht.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons