Onderzoek naar tekenbeten

10 september 2015

teekcontrole Ben je gebeten door een teek?  Doe dan mee aan onderzoek naar tekenbeten en de ziekte van Lyme.

Teken kunnen de ziekte van Lyme overdragen. Een vervelende ziekte met soms zeer langdurige gevolgen. Innatoss Laboratories onderzoekt een test waarmee na een tekenbeet snel kan worden vastgesteld of iemand geïnfecteerd is. Je kunt meedoen aan het onderzoek als je minder dan 10 dagen geleden bent gebeten en de teek 24 uur heeft vastgezeten. Je vult een aanmeldingsformulier in en de onderzoekers nemen contact me je op.

Hoe eerder de teek wordt verwijderd, hoe kleiner de kans is dat de bacterie wordt overgebracht. De zomer loopt op haar eind, maar ook nu het blijft oppassen voor wandelaars. Teken kunnen het hele jaar actief zijn als de temperatuur maar hoog genoeg is. Neem daarom altijd een tekenverwijderaar of een pincet mee als je gaat wandelen. En ga naar je huisarts als er een rode ring of vlek op je huid ontstaat die in enkele dagen groter wordt.

Wil je weten waar teken actief zijn? Op Tekenradar vind je ook een handig kaartje met de plaatsen waar meldingen zijn gedaan van een tekenbeet.

 

 

Foto: Natuurmonumenten informatiebord over teken (Henrie van Zoggel)


Steun ons