Oosterend viert stadsrechten met wandelboekje

28 augustus 2015

oosterendHet dorp Oosterend op Texel viert 600 jaar stadsrechten met het boekje “Wandelen door Oosterend”. Vijf leuke wandelingen in en om het dorp.

Texel viert dit jaar dat het 600 jaar geleden stadsrechten kreeg. Dit jubileum wordt op het hele eiland gevierd met allerlei leuke en bijzondere activiteiten. Het dorp Oosterend bracht in het kader van de feestelijkheden het boekje "Wandelen door Oosterend" uit met 6 mooie wandelingen door en om het dorp. Het boekje heeft voor elk wat wils: er is een kunstroute, een historische route, een boerenommetje langs de oude Waddendijk en een langere route, van Slufter tot Kaap, door het schitterende boerenland buiten het dorp. Het boekje is op Texel te koop bij o.a. de VVV’s en in boekhandels voor het zeer bescheiden bedrag van 1 euro.

Texel kreeg in 1415 stadsrechten, een privilege dat die ook voor de dorpen gold. Vanaf dat moment mochten er op Texel markten worden georganiseerd, veroordeelden terecht worden gesteld en met eigen wapens de orde worden gehandhaafd. Texel mocht ook stadmuren bouwen maar dat is nooit gebeurd.

Een overzicht van alle activiteiten vind je op Texel600 jaarstad.

Steun ons