Oosterscheldepad SP 15

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen6
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Oosterscheldepad is een afwisselend Streekpad in 36 etappes, dat een kennismaking biedt met het nieuwste Nationaal Park van Nederland. De al eeuwen durende strijd tegen het water is op veel plaatsen langs de route nog goed waarneembaar: van oude inlagen en verdronken polders tot en met de modernste Deltawerken. Onderweg is er veel te zien: oude vissersplaatsjes, uitgestrekte polders en robuuste zeedijken. Langs de route kunt u bovendien volop genieten van de ‘vruchten’ van het land en van de zee. Een prachtwandeling!

Recente berichten over Oosterscheldepad SP 15

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. LilianMertens

  Vorig weekend rondje Philipsland gelopen. Hierbij ons verslag.

  http://leendertreudlertalsma.blogspot.nl/2017/07/17-07-08-dnz-oosterschelepad-sint.html

 2. rudiros

  Hebben dit weekend deel twee gedaan van het pad. En we vinden nog altijd dat de wegwijzers heel onoverzichtelijk zijn. We wandelen ook met onze GPS en al goed dat we die bij hebben. Gisteren nog ondervonden dat er op een bepaalde plaats een kruis staat waar je zogezegd niet door mag, en tien meter verder moet je dan wel links af slaan. Heeft er soms nog iemand dit ondervonden? Voor de rest alles ok met dit pad. Grtjs

 3. Peter-Annemieke

  Wij hebben de afgelopen twee dagen genoten van de wandelroutes op Tholen. Van Sint-Annaland naar SInt Maartensdijk en de volgende dag van Sint-Maartensdijk naar Sint - Annaland. Prachtige vergezichten, inderdaad net zoals bij het Wad-en wierdenpad. Veel natuurschoon, zoals dat bij deze tijd van het jaar kan voorkomen (bloesems van seringen en gouden regen) en vriendelijke mensen ontmoet, die ons vroegen of we de weg konden vinden. En dan maar een praatje maakten. We hebben ons, door ervaringen vorig jaar, niet laten afschrikken door de werkzaamheden aan de zeeweringen en daarom toch stukken over de dijk gelopen. Twee dagen weg en het lijkt alsof je een wereldreis hebt gemaakt als je thuis komt. Ja, er ligt misschien te veel asfalt, maar er valt genoeg te genieten.
  Peter & Annemieke Izeboud, Zwolle

 4. Beste Roel,


  Hierbij de reactie van de Padwerkgroep:


  Dank voor uw reactie. Ik ben het helemaal eens met uw constatering dat het traject over Tholen en Flipland niet uitblinkt in schoonheid. Wel heb ik goed nieuws hierover. Momenteel ontwikkelt de Stichting Landschapsbeheer Zeeland in samenwerking met de Natuurvereniging Tholen en de gemeente Tholen een wandelnetwerk op Tholen en St Philipsland. Wij zijn daar ook bij betrokken. Door dit initiatief worden alle mogelijkheden om meer onverharde paden of dijken te ontsluiten verkend. Het is de bedoeling dat we het Oosterscheldepad vervolgens zoveel mogelijk over het netwerk gaan leggen. Op het eiland Schouwen Duiveland hebben we daar al goede ervaringen mee op gedaan. Verder zijn we ook aan het verkennen om vanuit Yerseke over land een verbinding te maken met Tholen en de suggestie die u noemt om via de Grevelingendam een verbinding te maken naar Schouwen hoort daar ook bij. Ik zal de suggesties die u heeft genoemd in uw mail mee nemen naar het overleg over het netwerk.


  Met vriendelijke groet,


  Markeerdersgroep Oosterscheldepad
  Thomas Collette (coördinator)

 5. Team Wandelnet

  Beste Roel van de Bosch,  Ik heb je uitgebreide bericht over het Oosterscheldepad gestuurd naar de Pad coordinator van het pad. Misschien kan hij met jouw suggesties iets doen.  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

Ga naar het forum

Steun ons