Oosterscheldepad SP 15

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen10
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Oosterscheldepad SP 15

Rondom het Nationaal Park Oosterschelde
10reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Guido

  Ik lees al een tijdje dat het Oosterscheldepad in de steigers staat. Nu is mijn vraag: loont het om de oude topogids te kopen of beter wachten op de nieuwe? Groeten uit België. ---- 14/01/2018: Blijkbaar is er niemand die deze berichtjes leest; kan je ze net zo goed niet plaatsen :-( (oorspronkelijk bericht geplaatst in december) - 25/01/2018: Bedankt voor de reacties

 2. Team Wandelnet

  Bezste Guido,

  Ik zou zeker met het oude boekje op gaan en ook regelmatig de wijzigingen op de webpagina bij Wandelnet of Nivon volgen. Het Nivon gaat geen gidsen meer uitgeven en alles alleen online aanbieden. Wachten heeft dus geen zin.

  Overigens is het een mooi pad met vele vergezichten en veel open stukken. Je moet het niet gaan lopen bij striemende regens. Echt een pad voor voorjaar tot herfst of een droge periode in de winter.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  beste Guido,

  reactie op je bericht hier,

  mij lijk dat je nog goed met het"oude"boekje op pad kunt gaan,
  zie wel de wijzigingen op wandelnet,

  het is een wandelpad met veel vergezichten,
  wij hebben dit jaren geleden gelopen,
  omdat wij bijna aan het pad wonen,

  veel wandelplezier,

  groeten ut Yese.

 3. Wandelaar81

  beste Guido,

  reactie op je bericht hier,

  mij lijk dat je nog goed met het"oude"boekje op pad kunt gaan,
  zie wel de wijzigingen op wandelnet,

  het is een wandelpad met veel vergezichten,
  wij hebben dit jaren geleden gelopen,
  omdat wij bijna aan het pad wonen,

  veel wandelplezier,

  groeten ut Yese.

 4. DidierReynaert

  Vorige week het traject gelopen van Zierikzee naar Burghsluis. Ik had de GPX-track (van de site van wandelnet.be) opgeladen. Deze klopte evenwel niet helemaal met de aanduiding op het terrein (na café-restaurant Heerenkeet-Moriaanshoofd). Voor de rest goed geamuseerd.

  mijn verslag: http://www.wandelblogdidierreynaert.be/2017/11/24-november-2017-zierikzee-burghsluis-nl-28km/

 5. LilianMertens

  Vorig weekend rondje Philipsland gelopen. Hierbij ons verslag.

  http://leendertreudlertalsma.blogspot.nl/2017/07/17-07-08-dnz-oosterschelepad-sint.html

 6. rudiros

  Hebben dit weekend deel twee gedaan van het pad. En we vinden nog altijd dat de wegwijzers heel onoverzichtelijk zijn. We wandelen ook met onze GPS en al goed dat we die bij hebben. Gisteren nog ondervonden dat er op een bepaalde plaats een kruis staat waar je zogezegd niet door mag, en tien meter verder moet je dan wel links af slaan. Heeft er soms nog iemand dit ondervonden? Voor de rest alles ok met dit pad. Grtjs

 7. Peter-Annemieke

  Wij hebben de afgelopen twee dagen genoten van de wandelroutes op Tholen. Van Sint-Annaland naar SInt Maartensdijk en de volgende dag van Sint-Maartensdijk naar Sint - Annaland. Prachtige vergezichten, inderdaad net zoals bij het Wad-en wierdenpad. Veel natuurschoon, zoals dat bij deze tijd van het jaar kan voorkomen (bloesems van seringen en gouden regen) en vriendelijke mensen ontmoet, die ons vroegen of we de weg konden vinden. En dan maar een praatje maakten. We hebben ons, door ervaringen vorig jaar, niet laten afschrikken door de werkzaamheden aan de zeeweringen en daarom toch stukken over de dijk gelopen. Twee dagen weg en het lijkt alsof je een wereldreis hebt gemaakt als je thuis komt. Ja, er ligt misschien te veel asfalt, maar er valt genoeg te genieten.
  Peter & Annemieke Izeboud, Zwolle

 8. Beste Roel,


  Hierbij de reactie van de Padwerkgroep:


  Dank voor uw reactie. Ik ben het helemaal eens met uw constatering dat het traject over Tholen en Flipland niet uitblinkt in schoonheid. Wel heb ik goed nieuws hierover. Momenteel ontwikkelt de Stichting Landschapsbeheer Zeeland in samenwerking met de Natuurvereniging Tholen en de gemeente Tholen een wandelnetwerk op Tholen en St Philipsland. Wij zijn daar ook bij betrokken. Door dit initiatief worden alle mogelijkheden om meer onverharde paden of dijken te ontsluiten verkend. Het is de bedoeling dat we het Oosterscheldepad vervolgens zoveel mogelijk over het netwerk gaan leggen. Op het eiland Schouwen Duiveland hebben we daar al goede ervaringen mee op gedaan. Verder zijn we ook aan het verkennen om vanuit Yerseke over land een verbinding te maken met Tholen en de suggestie die u noemt om via de Grevelingendam een verbinding te maken naar Schouwen hoort daar ook bij. Ik zal de suggesties die u heeft genoemd in uw mail mee nemen naar het overleg over het netwerk.


  Met vriendelijke groet,


  Markeerdersgroep Oosterscheldepad
  Thomas Collette (coördinator)

 9. Team Wandelnet

  Beste Roel van de Bosch,  Ik heb je uitgebreide bericht over het Oosterscheldepad gestuurd naar de Pad coordinator van het pad. Misschien kan hij met jouw suggesties iets doen.  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

 10. RvdBosch

  Dit weekend heb ik de laatste 70 km van het Oosterscheldepad gelopen over St Philipsland en Tholen. Bij deze roep ik deze etappes uit tot het saaiste stuk LAW van Nederland. Zeeland is vaak leeg en kaal en die leegte heeft zijn charme. Het wad en wierdenpad of het pionierspad gaan ook door de polder en bevatten ook lange stukken rechtdoor door het boerenland. Maar die stukken zijn dan toch vaak mooi en ze leiden ergens naartoe. Het Oosterscheldepad laat daarentegen de mooie kanten van de Oosterschelde verstopt achter de dijk liggen, om te kiezen voor grote omwegen over eindeloze asfaltwegen. Met name St-Philipsland: waarom wordt er op kaart 27 een kronkel gemaakt door Anna Jacobapolder, terwijl het buitendijks veel mooier is ? Of op kaart 29: er staat een aftakking getekend naar de vogelkijkhut op de dijk. Waarom blijft de route dan niet op de dijk tot aan Sint Annaland ? Op kaart 30 en 35 zijn de leukste stukken grasdijk afgesloten en vervangen door nog meer asfalt. En met name kaart 33 en 34. Ik heb op kaart 32/33 de oude route volgens het boekje gevolgdin plaats van de omleiding en ben geen enkel obstakel tegen gekomen. De eindeloze asfaltwegen op weg naar Stavenisse waren doodsaai, terwijl er parallel aan de route een pad over of achter de dijk mogelijk is.
  Ik raad jullie aan de route op deze twee eilanden grondig te herzien. Ik stel voor om op St Philipsland één van de twee routes te laten vervallen en alleen een route van het veer langs de noordkust te handhaven tot aan de Slaakdijk. Voor alle dagen dat het veer niet vaart (314 dagen per jaar) kan de route via de Grevelingendam en de Philipsdam lopen (grotendeels samen met het Deltapad). Ter hoogte van de Zeedijk moet dan de drukke Philipsdamweg overgestoken worden, zodat we via de kruin van de dijk ook op de Slaakdijk kunnen komen. En zo zijn er nog veel meer punten te vinden, waar een onverhard alternatief mogelijk is voor het eindeloze asfalt.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons