Op de bres voor wandelaars in Utrecht

20 maart 2017

belangenbehartigers UtrechtTwee ervaren LAW-wandelaars zetten een nieuwe stap. Ze worden belangenbehartigers in de provincie Utrecht.

Ervaren wandelaars

Wim Zaat is de nieuwe belangenbehartiger voor Wandelnet in Utrecht, maar hij gaat het zeker niet alleen doen. Hij krijgt hulp van Rob van Eerde. Beiden zijn ervaren LAW-wandelaars. Wim liep twee keer het Pieterpad en verder o.a. het Floris V pad en Grenslandpad. Rob liep zo'n beetje alle paden geheel of gedeeltelijk waaronder het Krijtlandpad en het Waterliniepad.

Borgen van wandelbelangen

Wim (65 jaar, woont in De Bilt): “Ik stop eind van het jaar met werken bij een samenwerkingsverband van gemeenten en met mijn (vrijwillige) bestuursfunctie in de kinderopvang. Ik heb de gelegenheid om mijn tijd opnieuw in te delen. Ik vind het belangrijk om actief te blijven en mijn ervaringen in te zetten voor een organisatie die mij zoveel ontspanning biedt. Ik wil de LAW-gebruikers zo goed mogelijk faciliteren en zorgen dat het LAW-beleid in gemeentelijk en provinciaal beleid wordt geborgd. Ik wil graag met de andere provinciale belangenbehartigers ervaringen uitwisselen.”

Investeren en aanpakken

Rob (56 jaar, woont in Tuindorp): “Ik zet me graag in voor Wandelnet omdat het een nuttig doel is en ik veel plezier aan het wandelen beleef. Het lijkt deels op het werk wat ik doe, maar in een heel andere sector. Ik werk voor de Sociale Verzekeringsbank. We gaan eerst verkennen wat er is en dan zoetjesaan die dingen oppakken die zich voordoen. We maken een combinatie van lange termijn investering en korte termijn aanpak.”

Foto: belangenbehartigers Wim Zaat (links) en Rob van Eerde (Wandelnet)

Steun ons