Op zoek naar de LAW-wandelaar

27 december 2017

wandelaars elfstedenpad

Wandelaars van langere tochten zijn een speciale groep. Het mag een beetje verder maar ook beetje luxer zijn. Wandelnet zet de feiten op een rijtje.

Lange afstand

Wist je dat er in Nederland per jaar ruim 32 miljoen wandelingen worden gemaakt die zijn langer zijn dan 15 km? Lekker buiten zijn is vaak het motief, of het nu een dagtocht, prestatieloop of pelgrimswandeling is. Het nieuwste infoblad van Wandelnet vertelt je alles over deze groep; een compact overzicht met cijfers en kenmerken van de lange afstand wandelaar. Vaak maken deze wandelingen gebruik van het landelijk dekkende netwerk van Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's®).

Leefstijlen

Gewoon voor de gezelligheid of toch vooral de mooie natuur in? Wandelaars heb je in alle soorten en maten. Wandelnet deelt wandelaars op in leefstijlgroepen en kenmerkt ze met de kleuren die daarbij horen. En wat blijkt? Wandelaars van langere afstanden zijn sportiever en meer gericht op cultuur en luxe dan wandelaars van kortere afstanden. Een beetje meer blauw en een beetje minder rood. Dan is handig om te weten als je als een wandelnetwerk ontwikkelt, een route uitzet of een evenement opzet. Het nieuwe infoblad vind je op Feiten en cijfers LAW-wandelingen.

Wandelmonitor

Ben je op zoek naar gegevens over wandelen in Nederland in het algemeen? In de Nationale Wandelmonitor van Wandelnet vind je veel kerncijfers over wandelen. Het rapport schets landelijk en voor elke provincie afzonderlijk welke mensen wandelen, hoeveel ze wandelen en hoeveel ze uitgeven.

 

Foto: wandelaars op het Elfstedenpad bij Dokkum (Wandelnet)

Steun ons