Opbergtip: Opgeruimd staat netjes

Henk Smit is markeerder van het traject Termunten-Bad Nieuweschans (LAW5-3) van het Nederlands Kustpad

Markeren kun je leren
Eind 2016 werd Henk Smit benaderd door de padcoördinator van het Gronings deel van het Nederlands Kustpad (LAW 5-3) om het traject tussen Termunten en de Duits-Nederlandse grens bij Bad Nieuweschans te markeren.  Na een cursus ‘markeren kun je leren’ is hij daadwerkelijk op pad gegaan en bij zijn eerste ronde kwam hij paaltjes van het wandelnetwerk tegen waarop geen rood-witte LAW-plaatjes waren aangebracht. Toen al bleek hij heel inventief te zijn. Doordat de hechting van de stickers op de kunststofpaaltjes niet goed bleek te zijn, loste hij dit provisorisch op door de paaltjes eerst van een laagje ducttape te voorzien voor hij er vervolgens de bekende wit-rode stickers op plakte.

Najaarscontrole
Voor een najaarscontrole van de markeringen heeft hij bij Wandelnet wandelnetwerkplaatjes besteld om aan te brengen op de genoemde paaltjes. Aangezien de bijbehorende schroefjes klein zijn en niet in zijn standaard-assortiment in de schuur liggen, wilde hij deze apart houden op een overzichtelijke manier. Hij vond in de schuur een paar assortimentsdozen en heeft de LAW-plaatjes met bijbehorende schroeven hierin netjes gesorteerd en opgeborgen. Een foto hiervan plaatste hij op de Facebookpagina van het Kustpad  en dat is de redactie van deze vrijwilligersnieuwsbrief niet ontgaan.

Assortimentsdoos
Het voordeel is voor hem dat hij per soort wandelnetwerplaatje kan zien hoeveel hij in voorraad heeft. Bovendien kan hij de bijbehorende schroefjes inclusief een bithouder met bitjes voor de accuschroefmachine er ook in bewaren. De assortimentsdoos had Henk nog liggen maar is ook voor weinig geld te koop bij doe-het-zelfzaken of bij de Action of vergelijkbare winkels. 

Komend wandelseizoen
Henk verheugt zich alweer op het komend wandelseizoen en vindt het leuk om wandelaars een goed gemarkeerde route te presenteren. Bovendien plaatst hij graag wat informatie op de Facebookpagina van het Kustpad, wanneer daar aanleiding toe is.  Bijvoorbeeld dat binnenkort de zeehondenkijkwand bij de Punt van Reide weer wordt geplaatst. Het maakt het wandelen en markeerwerk voor hem nog leuker! 

Steun ons