Opening Apeldoorn te Voet

Op 28 mei 2016 werd Apeldoorn te Voet officieel geopend. Dit 'Stad-te-Voet'® project verbindt de treinstations van Apeldoorn met haar prachtige buitengebied. Tien wandelroutes laten bewoners en bezoekers van de stad kennismaken met de bruisende binnenstad en de uitgestrekte natuurgebieden daaromheen. 

Onthulling routebord
De feestelijke opening begon met de officiele onthulling van het routebord door gedeputeerde C. Bieze (provincie Gelderland), wethouder M. Sandmann (gemeente Apeldoorn) en voorzitter A. de Jong (Stichting Wandelnet). 

  

 

 

 

 

 

Officiële onthulling routebord
(foto: Joke Kamp)

 

Wandelinformatiemarkt
Na de onthulling van het routebord en toesparen van de bestuurders en voorzitter, konden bezoekers zich laten informeren op de Wandelinformatiemarkt. Verschillende lokale en landelijke organisaties hadden hier een stand waar bezoekers langs konden voor een praatje of voor meer informatie over het nieuwe wandelnetwerk. 

 

 

 

De informatiestand van Wandelnet

 

Wandelroutes lopen
Gedurende de dag konden bezoekers ook deelnemen aan één van de speciaal voor de opening uitgezette wandeltochten. De tien routes van Apeldoorn te Voet zijn te gemarkeerd met een gekleurde pijl. Elke route heeft zijn eigen kleur.

 

 

 

 

 

 

De markering op één van de routes

 

Meer informatie over Apeldoorn te Voet vindt u hier

Steun ons