Opening Apeldoorn te Voet

24 mei 2016

Apeldoorn te VoetOp 28 mei gaat Apeldoorn te Voet officieel van start. Kom naar de opening en wandelen mee!

tien routes

Het is zo ver. Apeldoorn Te Voet zijn is klaar! Tien gemarkeerde wandelroutes verbinden de treinstations van Apeldoorn met het prachtige buitengebied. Zaterdag 28 mei worden ze officieel geopend door de Gelderse gedeputeerde Conny Bieze, de Apeldoornse wethouder Mark Sandmann en Wandelnet voorzitter Arie de Jong. Het routebord met informatie over de tien nieuwe wandelroutes zal officieel worden onthuld.

wandel mee

Tijdens de feestelijke opening is er veel te beleven. Op de wandelmarkt geven organisaties uit de omgeving informatie over de historische binnenstad, over wandelen en natuurlijk over het ‘Stad-te-Voet’ project. Bezoekers kunnen ook mee op drie speciale wandelingen: een historische wandeling door Apeldoorn, een speur/wandeltocht voor gezinnen met kinderen en een wandeling langs de koninklijke plekken van Apeldoorn. De wandelinformatiemarkt is vrijblijvend te bezoeken, voor de wandelingen moet je je even aanmelden.

meer 'Stad-te-Voet'

Apeldoorn te Voet is ontworpen volgens het ‘Stad-te-Voet’ concept. Eerder introduceerde de stad Utrecht al dertien wandelingen volgens dit concept. Joep Naber, directeur van Wandelnet, is heel blij met het Apeldoornse project: “Het is mooi om te zien dat steeds meer steden interesse hebben in een Stad-te-Voet project. Het stimuleert wandelen en is een mooie manier voor bewoners en bezoekers om een stad en haar omgeving te leren kennen.”

aanmelden

Voor het hele programma van de feestelijke opening en het aanmeldingsformulier kijk je op opening Apeldoorn-te-Voet.

Foto: kaart van Apeldoorn te Voet

Steun ons