Opening Apeldoorn te Voet

30 mei 2016

Op zaterdag 28 mei is Apeldoorn te Voet officieel geopend. Dit 'Stad-te-Voet'® project verbindt de treinstations van Apeldoorn met haar prachtige buitengebied. Tien wandelroutes laten bewoners en bezoekers van de stad kennismaken met de bruisende binnenstad en de uitgestrekte natuurgebieden daaromheen. 

Onthulling routebord
De feestelijke opening begon met de officiële onthulling van het routebord door gedeputeerde Conny Bieze (provincie Gelderland), wethouder Mark Sandmann (gemeente Apeldoorn) en voorzitter Arie de Jong (Wandelnet). 

  

 

 

 

 

 

Officiële onthulling routebord
(foto: Joke Kamp)

 

Wandelinformatiemarkt
Na de onthulling van het routebord en toespraken van de bestuurders en voorzitter, konden bezoekers zich laten informeren op de Wandelinformatiemarkt. Verschillende lokale en landelijke organisaties, waaronder Wandelnet, het Nivon en de Stichting Vierdaagse Apeldoorn hadden hier een stand. 

 

 

 

De informatiestand van Wandelnet

 

Wandelroutes lopen
Gedurende de dag konden bezoekers deelnemen aan één van de speciaal voor de opening uitgezette wandeltochten. De tien routes van Apeldoorn te Voet zijn gemarkeerd met een gekleurde pijl. Elke route heeft zijn eigen kleur.

 

 

 

 

 

 

De markering op één van de routes

 

Benieuwd naar één van de routes? Kijk hier voor meer informatie over Apeldoorn te Voet

Steun ons