Opening Elfstedenpad

Op 11 oktober a.s. presenteren KWBN en Wandelnet de route en gids van het nieuwste Streekpad: het Elfstedenpad. Wandelaars kunnen nu niet alleen bij strenge vorst, maar op elke dag van het jaar de route langs de Friese Elfsteden afleggen.

De voorbereidingen voor het Elfstedenpad zijn al even bezig: eind 2014 ontvingen Wandelnet en Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) van de Provincie Fryslân de opdracht voor het ontwikkelen van een wandelroute langs het parcours van de beroemde schaatstocht. Het Elfstedenpad volgt dit parcours zoveel mogelijk. Vaak loopt hij langs het water, maar wandelaars komen ook door uitgestrekte weidegebieden, langs de oevers van meren en door terpenlandschap. 

46 goed bereikbare etappes

Het pad beslaat 283 kilometer en is opgedeeld in 46 etappes. Daarbij is rekening gehouden met bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Acht etappes liggen zelfs direct aan een treinstation. Door de bekende geel-rode markering is de route gemakkelijk te volgen. 

Natuur, cultuur, beleving en historie

De combinatie van natuur, cultuur, beleving en historie staat centraal bij het Elfstedenpad. De route brengt je op plaatsen waar de schaatsers niet komen. Zo loopt het pad niet langs, maar juist door de vele kleine dorpen. In elke van de elf steden heeft de wandelaar de mogelijkheid om een (historische) rondwandeling te maken.  

Gids binnenkort verkrijgbaar

De routegids is vanaf 15 oktober verkrijgbaar in de webwinkel van KWBN en Wandelnet en binnenkort in de (reis)boekhandel. De route is financieel mede mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân. Routemakers Johan Vellinga en Broer Adema ontwierpen de route. 

Steun ons