Oplossing voor onbewaakte spoorovergang Enkhuizen

3 augustus 2018

NABO EnkhuizenHet leuke wandelrondje over de historische Burgwal in Enkhuizen blijft behouden. Niet meer over het spoor maar eronderdoor.

Sluiting

Inwoners van Enkhuizen maken graag een ommetje over de historische Burgwal in Enkhuizen of een wandeling richting de Buyshaven. Daarbij maken ze gebruik van de onbewaakte spoorwegovergang op de Omgelegde Burgwal. Eind vorig jaar meldde ProRail en de gemeente Enkhuizen dat ze voornemens waren de overweg te sluiten. Er dreigde zo een eind te komen aan het populaire ommetje.

Alternatief

De Adviesgroep Infrastructuur en Recreatie, waarin Wandelnet zitting heeft, maakte echter bezwaar tegen het voornemen van ProRail. Ze kwam met een alternatief: vervang de overgang door een onderdoorgang voor wandelaars, zo’n 50 meter verderop. Op die plek gaat een waterloop onder het spoor door. Met een, boven het water hangende, brug zouden ook wandelaars deze onderdoorgang kunnen gebruiken. Bewoners van Enkhuizen steunden het voorstel. In juni besloot de gemeenteraad het advies op te volgen.

Dank gemeenteraad

De gemeenteraad Van Enkhuizen bedankte in een brief voor de betrokkenheid en het uitgebrachte advies. Wandelnet is blij met het resultaat. De wandelverbinding blijft in stand door een goed alternatief voor de onbewaakte spoorwegovergang!

Plannen

Nieuwsgierig naar de plannen in Enkhuizen? Bekijk de situatieschets.

 

Foto: niet beveiligde spoorwegovergang Omgelegde Burgwal Enkhuizen (Justus Moek)

Steun ons