Opnieuw Kamerlid bij bedreigde spoorwegovergang Heemstede

25 februari 2014

Vrijdag 21 februari bracht Tweede Kamerlid Paulus Jansen (SP) een bezoek aan de bedreigde spoorwegovergang 'Laantje van Alverna' in Heemstede. Carla Dik-Faber (CU) ging hem op 6 januari voor. Jansen en Dik-Faber stelden Kamervragen over de met sluiting bedreigde Heemsteedse overwegen.

Belangrijke overweg voor wandelaars

ProRail wil de overweg afsluiten, maar daardoor verdwijnt een belangrijke verbinding voor fietsers en wandelaars in Heemstede. In ons dossier lees je meer over het belang van het Laantje van Alverna. 

Behandeling Tweede Kamer

Vrijwilligers Vladimir Mars (Wandelnet) en Jaap Moerman (Fietsersbond) begeleiden Paulus Jansen op zijn werkbezoek. Tijdens de wandeling zegde Jansen toe om bij de behandeling in de Tweede Kamer van de initiatiefnota ‘Een stap vooruit’ aandacht te zullen vragen voor het beleid van ProRail. Naar zijn mening zouden dergelijke onbewaakte overwegen die voor recreatief wandel- en fietsverkeer zo belangrijk zijn, niet gesloten dienen te worden. 

Aandacht op Fiets en Wandelbeurs

Op zaterdag 1 maart komt Paulus Jansen samen met mede-initiatiefnemers Duco Hoogland (PvdA) en Sander de Rouwe (CDA) naar de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam (RAI). Daar geven zij een 'sneak preview' van de plannen uit de nota 'Een Stap Vooruit'. De drie parlementariërs zullen daarna in debat gaan met belangstellenden, zodat fietsers en wandelaars ook zélf kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden.

Sneak preview en discussie vinden plaats op zaterdag 1 maart van 13 -14 uur in de Expozaal van de Amsterdam-RAI en is toegankelijk voor de bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs.

Steun ons