Oud-adviseur Wandelnet overleden

17 januari 2017

Hubert YseboodtOp 10 januari 2017 is Hubert Yseboodt overleden. Hubert was gedurende lange tijd een drijvende kracht achter het Nederlandse en Europese wandelbeleid. Ook voor Wandelnet was hij actief: als adviseur en contactpersoon naar het bestuur van de ERA. Altijd aimabel en meedenkend.

Hubert Yseboodt leverde begin jaren tachtig namens de Vlaamse Grote Routepaden een grote bijdrage aan het opzetten van de jonge Nederlandse Stichting LAW (nu Wandelnet). Tot 2015 is hij betrokken gebleven bij de activiteiten van Wandelnet.

Op de reguliere vergaderingen was hij er steevast. Hij maakte de lange autorit naar Utrecht en later Amersfoort niet alleen om te luisteren, maar hij had vaak ook nog wat te zeggen.
Hoewel Grote Routepaden en Wandelnet in organisatie verschillen, is er altijd een warme band gebleven tussen onze organisaties met officiële functies over en weer: een adviseursfunctie bij Wandelnet en een vertegenwoordiging van Wandelnet in de jaarvergadering van Grote Routepaden. Die warme band hebben we voor een groot deel te danken aan de inzet van Hubert.

Hubert was ook vice-voorzitter van the European Ramblers’ Association (ERA). Later zou hij zelfs voorzitter worden van deze Europese koepel van nationale wandelorganisaties. Meer dan 23 jaar was hij hier als bestuurslid verbonden.

Huberts betrokkenheid en trouw over grenzen heen, heeft bijgedragen aan de duurzaamheid en de internationale houding van onze organisaties. Hubert bracht een goede sfeer en luisterde naar je verhalen en anekdotes.

Rob Franssen, secretaris Wandelnet

Hubert Yseboodt ERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hubert Yseboodt (op de voorgrond met lichte pet, 6e van rechts) tussen zijn Europese wandelvrienden

Steun ons