OV Stappers algemeen

Terug naar forum overzicht

OV-stappers

Naar de routepagina
4reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. detwee

  OV-stapper in Groningen op 18 april? Met onze wandelgroep starten we op 18 april met het Noaberpad. Wij vinden het leuk als andere wandelliefhebbers een stukje met ons meelopen. Het eerste traject, tussen Bad Nieuweschans en Bellingwolde, is ook een OV-wandeling. Wij vertrekken om 12.25 uur vanaf café de Remise naast het station in Bad Nieuweschans en komen rond 17.30 aan in Bellingwolde. Daar vertrekt om 17.27 een bus richting Winschoten of een belbus richting Bad Nieuweschans. Totale afstand is ongeveer 22,5 kilometer. Er is geen horeca onderweg. Bij mooi weer rusten we op een bankje onderweg. Na afloop nemen we waarschijnlijk een drankje in een café in Bellingwolde.
  Map: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zWhTVhutCVTQ.kgIX6vo5OukE
  Aanmelden via vrc@kaltes.

 2. detwee

  OV-stapper op 28 februari? Met onze wandelgroep lopen we momenteel het Nederlands Kustpad, deel 3. Wij vinden het leuk als andere wandelliefhebbers een stukje met ons meelopen. Het volgende traject, tussen Appingedam en Termunten, kan als OV-wandeling worden gelopen. Wij vertrekken om 12.18 uur vanaf station Appingedam en komen rond 17.30 aan in Termunten. Daar vertrekt een bus om 18.03 richting Delfzijl. Totale afstand is ongeveer 22 kilometer en we zullen in ieder geval in Delfzijl stoppen voor een rustpauze.
  Aanmelden via vrc@kaltes.nl
  http://www.kaltes.nl/pb/pm/pmwiki.php?n=Main.HomePage
  https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=zWhTVhutCVTQ.kVMvSzWuylO8

 3. hpbakker

  Houtmars route van Ommen naar Dalfsen gelopen.
  Deze route is goed te doen, wel aardig wat zandwegen en andere onverharde stukken (dus niet met kinderwagen of -buggy te doen)
  Prachtige wandeling, alleen het middelste gedeelte vond ik minder mooi. Je loopt wel een paar keer langs gewone wegen of wat kernen zoals Hessum. Daar zitten vooral wat rijke maneges en villa's is niet zoveel te zien vonden wij.
  Het laatste stuk richting Dalfsen is wel weer erg mooi.
  Wij kwamen onderweg aan het begin heel veel rustplekken tegen, later bijna nergens meer. Ook kwamen we nergens faciliteiten tegen, je loopt op een gegeven moment vlak langs de Vilsterse vistrap / gemaal. Daar zit een camping en hebben we ons flesje water opnieuw kunnen vullen in een wc gebouwtje! Neem dus genoeg drinken en proviand mee, want buiten de treinstations van Ommen en Dalfsen kom je niet veel in de gelegenheid om eten en drinken te kopen!

  Wijziging van de route: ergens vlak na het begin van de route loop je een stukje langs het spoor en moet dan langs de 'beneden regge' verder lopen. Daar loop je tegen prikkeldraad op. Je kunt eroverheen klimmen of net langs het water erlangs piepen (dat deden wij) maar we zagen dat er een nieuwe geul gegraven is waar je dan overheen moet. Iets verderop zagen we een oversteekplaats waar je ook uit gekomen was als je netjes rechts langs het prikkeldraad was gelopen.

  Op een gegeven moment wandel je Vilsteren binnen (Vilsterseweg) waarbij je een stuk langs een drukke autoweg wandelt. Je loopt dan onder de N348 door en na een stukje ga je weer de natuur in. Volgens mij kun je dat stuk ontwijken door meteen nadat je over de brug over de 'beneden Regge' bent gelopen, meteen aan het begin van de Vilsterseweg (einde Zwolseweg) de weg over te steken en westwaarts het groene gedeelte in te lopen. Ik weet niet zeker of daar ook een viaduct is om onder de N348 door te lopen, maar daar leek het alleszins op! Je komt dan vanzelf weer op de Vilsterseweg uit en kunt de route vervolgen op het punt waar je de Vilsterseweg verlaat.

 4. imari259

  Ik heb vandaag samen met een vriend en mijn man de zeer mooie NS-wandeltocht Elsterberg gelopen. Aangezien mijn vriend deze route al eens eerder had gelopen, wisten wij onze weg te vinden en wisten wij ook hoe wij op een zeer gunstige manier het gedeelte te passeren waar de honden niet waren toegestaan. In de route wordt dan wel een omleiding gegeven, maar dan moet je een heel stuk langs de weg. In ons geval gingen wij al snel het bos weer in en kwamen wij al vrij rap weer op de route. Wat ons alleen wel opviel was dat de rood-witte markereing op een gegeven moment overging in een geel-oranje markering. Wel fijn dus dat mijn man zijn GPS (Garmin) ook nog bij zich had voor de extra controle!!!

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons