Over de Nieuwe Hollandse Waterlinie

19 juli 2017

wandelaarsHet Liniepad is een mooi stukje wandelen over het zuidelijkste deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met Omroep Brabant neem je alvast een kijkje.

Verhaal over Waterlinie

Omroep Brabant zendt deze zomer de 5-delige serie LINIE KOMT TOT LEVEN van filmmakers Raoul de Zwart en Bob Entrop uit. De serie vertelt het verhaal van het meest zuidelijke gedeelte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, oorspronkelijk gebouwd om Holland te beschermen tegen aanvallen vanuit het zuiden. De afgelopen jaren zijn de forten en sluizen gerestaureerd en de natuurgebieden weer toegankelijk gemaakt. Alle reden dus om het gebied eens te voet te gaan verkennen.

Liniepad

“Linie komt tot leven” wordt elke vrijdagavond rond 18.00 uur uitgezonden. Elke aflevering belicht een ander thema. Vrijdag 4 augustus staat de uitzending in het teken van het Liniepad, een wandelroute van Woudrichem tot aan de Papsluis bij Fort Bakkerskil, langs het natuurgebied de Groesplaat en fort Altena.

Lange-Afstand-Wandelpad

Het Liniepad is onderdeel van de het Waterliniepad, een 145 kilometer lange route die de hele Nieuwe Hollandse Waterlinie volgt; van Weesp naar Werkendam, langs een groot aantal vestingen en forten.

Steun ons