Overijssels Havezatenpad

Terug naar forum overzicht

Overijssels Havezatepad LAW 12

Naar de routepagina
57reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. CarlaGerritsen

  Afgelopen zondag 26 oktober liepen we van Nijverdal naar Egede. Aangekomen bij de vistrap en stuw Hancate stond een bordje met daarop aangegeven dat er een routewijziging zou zijn. Echter de markering wees ons richting de Regge en na 100 meter weer terug naar het informatiebord. Zo hadden we de hele dag rondjes kunnen lopen. Toen maar met behulp van de kaart in het boekje een 'eigen route'bedacht en tot onze verbazing zaten we na 2 km weer op de juiste route bij Egede.
  Overigens is de rest heel duidelijk aangegeven maar goed opletten dus bij Hancate!
  Nog een vraagje. Is het mogelijk om bij wandelroutes de bankjes aan te geven? Vaak zoeken we een bankje om te pauzeren en vinden die niet waardoor we maar op een meegebrachte plastic zak neerploffen. Bij kou en nattig weer niet echt fijn. Als we dan eenmaal weer op pad zijn komen we een bankje tegen :(

 2. joh.beekman.44

  De pagina routewijzigingen op de Nivon site is momenteel moeilijk toegankelijk, en daardoor niet goed te gebruiken. Vandaar dat de melding over een blokkade op dit forum wordt geplaatst.
  Wie het traject Twekkelo - Boekelo loopt steekt ten zuiden van de A35 af door een stukje bos. In dat bos passeer je de Broekheurnerbeek over een bruggetje.
  Over dat bruggetje kregen we onlangs een melding, er zitten grote gaten in. Het is te passeren, maar niet zonder risico.
  Er wordt aan gewerkt om het gat te dichten.
  Voor het zover is adviseren we de Windmolenweg te volgen.

  Hans Beekman,

  Padcoördinator.

 3. joh.beekman.44

  De laatste jaren is er hard gewerkt om de Regge zijn natuurlijke meanders weer terug te geven. Daardoor is de route van het Overijssels Havezatenpad, die van Nijverdal tot Ommen bijna geheel langs de oever loopt, hier en daar gewijzigd.
  Bij Hellendoorn loop je langs de andere oever, bij Egede is door het wandelnetwerk een nieuw natuurpad gemaakt, boven de Velderberg wordt weer de andere oever gekozen en bij Eerde is wordt de oever minder ver gevolgd. Het is verbazend te zien hoe snel de nieuwe natuur zich ontwikkelt! Daardoor is het traject nog aantrekkelijker geworden.
  De nieuwe route is overal gemarkeerd, en dus goed te volgen.

  Hans Beekman (padcoördinator)

 4. Team Wandelnet

  Beste Jadita en Roel,  Jullie berichten zijn doorgestuurd naar de Pad coordinator. Die zal kijken of er iets moet gebeuren. Misschien moet er een bericht op de website komen.  In ieder geval bedankt voor jullie reacties en wandel ze.  Fred Triep, Team Wandelnet

 5. jadita

  Vandaag, 24 maart 2014 van Ommen richting Nijverdal gelopen. Ineens stopte de route bij de Regge aan gekomen, op het landgoed Eerde. We hebben on door de bouwput rond de Regge gezwoegd.... Aangekomen bij punt 24796 bleek dat we daar helemaal niet hadden mogen komen. zucht.
  Vervolgens pakten we vrolijk de route weer op, maar na een paar honderd meter stond er dat we niet verder mochten. Vanwege drijfzand. Allleen er lag een prachtig nieuw fietspad! toch maar niet gedaan en op de kaart een alternatieve route gezocht naar Egede. De aanwijzingen over de te volgen route op de nivon site blinken bepaald niet uiot in duidelijkheid. dus we zijn erg benieuwd wat de Reggen en het waterschap ons gaan laten mee maken. Groetjes

 6. RoelfWeges

  Tussen het kanaal Ossenzijl-Steenwijk en Vlodderbrug (kaart 55) wordt een fietspad aangelegd over het wandeltraject. Over die 2 Km is het momenteel niet prettig wandelen. Roelf Weges

 7. Team Wandelnet

  Beste Jan Lafeber,  Ik heb jouw problemen bij de Regge doorgegeven aan de padwerkgroep. Ik hoop dat er binnenkort een oplossing komt  Met vriendelijke groet  Fred Triep

 8. JanLafeber

  Ook het gedeelte langs de Regge van de Archemer Stuw tot voorbij de Eerderhooilanden (kaart 33) is niet meer toegankelijk voor wandelaars. Vanaf de noordzijde komen wordt slechts gewaarschuwd dat de route tijdelijk niet toegankelijk is. Bij de Archemer Stuw is de waarschuwing duidelijker, nl. "Ver boden toegang" met een waarschuwing voor drijfzand.

 9. JanLafeber

  Delen van de route langs de Regge zijn niet meer toegankelijk vanwege werkzaamheden. Hiervan wordt nog geen melding gemaakt op de website van het Nivon bij de routewijzigingen.

  1) Het laatste deel (heenweg) of eerste deel (terugweg) van van de route op kaart 30 tot of vanaf Schuilenburg (globaal tussen km 127 en 128) is feitelijk niet meer toegankelijk. Met toestemming van de mensen die er werkten heb ik vandaag nog zo goed en zo kwaad als het ging het traject geprobeerd te volgen, maar het pad is verdwenen en er wordt met inzet van veel machines gewerkt aan het uitgraven en het verzetten van grond. Een melding voor de wandelaars zou nuttig zijn. Met name op het traject op de heenweg is volstrekt onduidelijk welke route gekozen moet worden.

  2) Een ander probleem in de route is het deel (800 meter) langs de Regge tussen km 130 en km 132 op kaart 31. Vanaf de terugweg bij regel 5 "eerste pad linksaf" - op dat punt is het paaltje met de bewegwijzering met lint omwikkeld, zodat duidelijk is dat dit deel niet gebruikt moet worden.

  Op de heenweg regel 7 "Voor weiland linksaf. Op dat punt is een hek geplaatst. Voor het hek staat een paaltje met de bewegwijzering die nu naar rechts wijst. Dat pad loopt echter na verloop van tijd dood op de nieuw aangelegde geulen. Wie over het hek klimt en hat pad naar links volgt komt op een terrein met drijfzand terecht. Staat gelukkig wel aangegeven, dat daar drijfzand ligt. Maar is het niet verstandig om dit zowel op de website met routewijzigingen als ter plekke duidelijk te vermelden?

 10. Team Wandelnet

  Beste Saskia en Jan,  Jullie meldingen over het Havezatepad heb ik doorgegeven aan de padcoordinator van het Havezathepad.  Bedankt voor jullie meldingen en ik hoop dat jullie nog vaak van het wandelen over het LAW netwerk zullen genieten.  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons