Overzicht Workshops

Workshop 1 – Buiten is gezond!

Als bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen doet Agnes van den Berg onderzoek naar de invloed van groen op de gezondheid van mensen. Is wandelen in een groene omgeving beter voor je en zo ja, op welke manier? Deze workshop geeft je nieuwe inzichten voor je werk als vrijwilliger.
Door: Agnes van den Berg, bijzonder hoogleraar beleving van natuur

Workshop 2 – In debat met een Kamerlid

Tweede Kamerlid Paulus Jansen is één van de initiatiefnemers om Nederland als wandelland te verbeteren. Hij schreef de startnotitie 'Een Stap Vooruit' en is benieuwd waar jij in de praktijk 'tegen aan loopt'. Wat moet de Rijksoverheid doen voor de wandelaars? Durf jij hierover in debat met een echt Tweede Kamerlid?
Door: Paulus Jansen, lid Tweede Kamer

Workshop 3 – De groene waarde van Park Sonsbeek

Ga op pad met parkbeheerder Jeroen Glissenaar en leer met andere ogen kijken naar de groene waarde van Park Sonsbeek. Welke bezoekers kun je onderscheiden, wat zijn nieuwe aspecten aan de natuur en hoe zou je deze kunnen benutten? Je zal verrast zijn hoe goed je de kennis van deze workshop kunt gebruiken voor je eigen pad.
Door: Jeroen Glissenaar, manager/beheerder monumentale parken bij Gemeente Arnhem

Workshop 4 – Rekken, strekken en wandelen maar!

Wel eens een professionele wandeltraining willen meemaken? Dan is dit je kans. Onder leiding van een bevlogen wandeltrainer van wandelsportorganisatie KNBLO-NL ga je werken aan je uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid. Ervaar aan de hand van enkele uitdagende oefeningen hoe intensief wandelen kan zijn. Na afloop van deze workshop voel je je herboren!
Door: Zilvester Wemmers, trainer bij NordicWalking-Sonsbeek

Workshop 5 – Lekker Landschap - smullen uit het park

Voor wie goed kijkt, is Nederland één groot pluk- en smulparadijs. Tijdens een wandeling door Park Sonsbeek zul je ontdekken wat daar zoal aan eetbaars groeit. Wandelen krijgt voortaan een extra dimensie!
Door: Michiel Bussink, journalist en auteur van o.a. het boek Lekker Landschap

Workshop 6 – Het groene gezicht van het Veluwe Zwerfpad

Zwerven door oerwildernis in Nederland kan niet meer, maar gelukkig hebben we Nationaal Park De Veluwe met haar overweldigende groene wereld. Wat zijn jouw eigen ervaringen daar? Wat zou je willen beleven? Een workshop vol verhalen en ervaringen van ‘kenners’ en ‘dummy’s’ van het mooiste natuurpad van Nederland.
Door: Joep Naber, Wandelnet

Terug naar de uitnodiging

Steun ons