Overzicht workshops

Workshop 1 – Over paden en routes

Wat is de relatie tussen fysieke paden en de routes die wij ‘eroverheen’ leggen? Zonder paden, geen routes! Staatsbosbeheer speelt daar een belangrijke rol in. Ook in strategisch opzicht leggen we ‘verbinding’ met Staatsbosbeheer. Wat zijn de thema’s die ons binden, waar komen we elkaar tegen? Zowel ‘in het veld’ als ook op terreinen van de belangenbehartiging en in de provinciale lobby. Een kijkje in de keuken van Staatsbosbeheer en een zoektocht naar de verbindingen.
Door: Jean-Paul de Rek (recreatieadviseur Staatsbosbeheer) en Ankie van Dijk (Wandelnet)

Workshop 2 – De geheimen ontcijferd

Hoe goed ken jij de wandelaar? We onderzoeken heel wat af bij Wandelnet, maar wat hebben we daar aan? En ook, wat heb jij daaraan bij je werk voor Wandelnet? Een kijkje in de keuken hoe je de ingrediënten van een onderzoek kunt omtoveren in een geheim wapen.
Door: Tim van Dieren (oud-student Hogeschool Inholland Diemen) en Martine Werensteijn (Wandelnet)

Workshop 3 – De Limes: schakel in het LAW-netwerk

Tegenwoordig grotendeels verborgen in de bodem, maar 2000 jaar geleden een ondoordringbaar obstakel: de noordgrens van het Romeinse rijk, die in Nederland van Katwijk aan Zee tot Millingen aan de Rijn liep. Met partner Stichting Romeinse Limes Nederland gaat Wandelnet een nieuwe LAW te ontwikkelen. We dagen je uit een aantal pittige stellingen te beantwoorden over de relatie Limes & Wandelen.
Door: Lotte Drouwen (Stichting Romeinse Limes Nederland) en Henk van Geerenstein (Wandelnet)

Workshop 4 – Wandel-EHBO

Auw! Dat was een lelijke val. Lekker aan het kletsen, waardoor je die uitstekende boomwortel niet zag. Een verstuikte enkel, een open hoofdwond, een geschaafde knie, of misschien zelfs erger. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens de workshop Wandel-EHBO leer je hoe je kwetsuren behandelt en wonden verbindt. Om met de schrik in de benen toch je wandeling te kunnen vervolgen.
Door: Marco Maasen (Maasen Opleidingen & Hulpverlening)

Workshop 5 – Doorpraatsessie KWBN

Het integreren van twee organisaties kost tijd; er komt veel bij kijken. In het ochtendprogramma van deze dag verneem je in hoofdlijnen wat de stand van zaken is en voor welke uitdagingen Wandelnet en de KWBN nog staan. Wil je graag hierover doorpraten? Dat kan! Tijdens deze sessie heb je alle gelegenheid vragen te stellen, maar ook opmerkingen te maken en kritiek te leveren over het hoe en waarom van de samenwerking.
Door: Henry Bronkhorst (directeur KWBN) en Joep Naber (directeur Wandelnet)

Workshop 6 – Opfriscursus markeren

Zichtlijnen, samenloop, driesprongen, basistekens, pijlen en kruistekens. Hoe zat het ook alweer? Aan de hand van voorbeelden frissen we je kennis en vaardigheden m.b.t. markeren weer op. Na deze workshop verdwalen wandelaars op jouw pad nooit meer!
Door: Jossy de Smit, Feiko Prins en Jan Veenstra (vrijwilligers Wandelnet)

Terug naar de uitnodiging

Steun ons