Overzicht workshops

Workshop 1 - Een nieuwe LAW: van idee tot route

Je hebt een leuk idee voor een nieuwe Lange-Afstand-Wandelroute. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Hoe vind je de beste route? Welke informatiemiddelen gebruik je? Hoe haal je grondeigenaren over de streep? Ontdek welke uitdagingen een routemaker tegenkomt en hoe een idee uiteindelijk een echte wandelroute wordt.
Door Rutger Burgers (professioneel routemaker, eigenaar van Routewerk)

Workshop 2 - Elfstedenpad: samen sterker!

Alles weten over de nieuwe wandeltocht der wandeltochten? Het Elfstedenpad is het eerste route-ei dat KWBN en Wandelnet gezamenlijk hebben gelegd. De drie workshopleiders vertellen je graag over dit initiatief, de verbindende elementen en natuurlijk…de route.
Door Henk van Geerenstein (Wandelnet), Tjisse Brookman (KWBN) en Johan Vellinga (KWBN/Wandelnet)

Workshop 3 - Tips en tricks om goed te kunnen lobbyen

Hoe kom je op voor de belangen van wandelaars bij je gemeente of provincie? René Leegte geeft je een inkijkje in de Haagse ‘wandelgangen’ en de rol die wandelen in de landelijke politiek speelt. Met do’s en don’ts voor lobbyisten. Wie weet bel je na afloop zelf ook met je wethouder of gedeputeerde om te vertellen hoe het voor wandelaars allemaal nog beter kan.
Door René Leegte (voormalig Tweede Kamerlid, eigenaar Publieke Zaken)

Workshop 4 - Waarom wij wandelen

Wandelen. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar wist je dat we het helemaal nog niet zo lang doen? In deze workshop neemt Flip van Doorn je mee naar de oorsprong, in de 19e eeuw. Hoe een predikant ons voorging van lopen naar wandelen en het pad effende voor de wandelaars van nu.
Door Flip van Doorn (journalist en auteur van het boek ‘De eerste wandelaar’)

Workshop 5 - Beleven is interactie

Hoe bereik ik mijn doelgroep, hoe zorg ik ervoor dat mijn boodschap zo helder mogelijk overkomt en hoe (ver)bind ik mijn deelnemers langdurig aan mijn evenement? Het toverwoord lijkt ‘beleven’, maar voordat een deelnemer iets beleeft, moet je eerst interactie met hem aangaan. Hoe je dat doet, ervaar je op interactieve wijze in deze workshop.
Door Peter Velthuis (organisator Tocht om de Noord)

Workshop 6 – Van abstracte informatie naar sprankelend verhaal

Weleens van storytelling gehoord? Verhalen zijn een krachtig en effectief middel om mensen te verbinden, maar ook om abstracte informatie over te brengen. Je speelt in op emotie (beleving), roept daarmee gevoelens op en zo blijft je boodschap beter hangen bij je publiek. Ontdek verschillende manieren om verhalen te vertellen en vorm zelf rationele wandelinformatie om tot sprankelende verhalen te komen.
Door Erna van ‘t Westeinde (manager marketing en business development KWBN)

Workshop 7 - Zeg ’t met een plaatje!

Vergaderingen waarin mensen langs elkaar heen praten? Een presentatie met te veel tekst? Moeite om je punt duidelijk te maken? In deze workshop leer je hoe je een boodschap overbrengt door middel van tekeningen. Door visueel te communiceren, overtuig je een grondeigenaar van je plannen, laat je een ambtenaar zien waarom je die vergunning echt nodig hebt en creëer je draagvlak voor het organiseren van dat ene evenement.
Door Jeske Krens (JongeHonden)

Workshop 8 - Betere foto’s maken met je telefoon

Deze workshop is vol. Aanmelden hiervoor is helaas niet meer mogelijk.

Workshop 9 - Stilstaan terwijl je loopt

Deze workshop is vol. Aanmelden hiervoor is helaas niet meer mogelijk. 

Workshop 10 – WandelFit, een actieve wandeltraining

Na een vrolijke warming-up maak je een wandeling langs de Eemhaven en de verschillende bijzondere gebouwen in het centrum van Amersfoort. We lopen in een pittig tempo, maar hebben daarbij ook gelegenheid om met elkaar kennis te maken. Na de coolingdown zijn we weer fris om de Vrijwilligersdag binnenshuis te vervolgen. Denk aan goede wandelschoenen en houd het weer in de gaten voor de juiste kleding!
Door Anita Bootsma en Klaas van den Boogaard (wandeltrainers)

Workshop 11 – Wandelen op blote voeten

Vreemd hè? Enerzijds pijnigen we onze voeten met te stevige, te kleine, te smalle of te strakke schoenen; anderzijds verwennen we ze teveel met gel- of steunzolen. En dat terwijl onze voeten zijn gemaakt om op allerlei ondergronden op blote voeten te lopen. Hoe dat voelt, ervaar je in deze workshop. Daarnaast maak je kennis met ‘barefootschoenen’ en doe je mee aan hele leuke oefeningen om je voeten weer sterk en veerkrachtig te maken.
Door Pepijn van Ballegooijen (sportdocent, eigenaar Sport is Fun & Sportcentrum Rivium)

Workshop 12 - Wandelen met GPS

Deze workshop is vol. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. 

Workshop 13 - De afwikkeling van je voet nader bezien

Heb je je voeten, voetafwikkeling en wandelschoenen wel eens laten screenen? Dat kan in deze workshop. Met behulp van videoanalyse geeft een sportpodoloog inzicht in hoe voeten en benen (niet) kunnen bewegen en welke klachten daaruit voort kunnen komen. Alles wat je wilt weten over de relatie tussen voetkenmerken en wandeltechniek, waarom bepaalde schoenen voor bepaalde voeten niet geschikt zijn en wanneer sportzolen zin hebben.
Door Hans Muijderman (Stichting LOOP Sportpodologie)


Terug naar de uitnodiging

Steun ons