Pelgrimspad deel 1

Terug naar forum overzicht

Pelgrimspad deel 1 LAW 7-1

Naar de routepagina
80reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. sanberg

  Ik ben al een eind gevorderd op dit pad en heb onderweg al veel moois gezien. Tijdens de laatste etappe die ik liep stuitte ik voor het eerst op de nodige obstakels. Bij bijna alle hekjes in het weiland langs de Giessendamsche Binnenvliet zijn de overstapjes afwezig of kapot en daardoor onbruikbaar. Je moet daardoor over veel hekken klimmen. Omdat er ook nergens een paal zit om je aan vast te kunnen houden werden deze twee kilometer een lijdensweg voor mij. Gelukkig heeft niet iedereen hier last van, maar mede angsthazen zijn bij deze gewaarschuwd.

 2. landloperjacob

  Voor belangstellenden / medewandelaars:

  Op www.landloperjacob.nl beschrijf ik m’n ervaringen tijdens het wandelen van het Pelgrimspad in woord en beeld. Ik hoop dat het inspiratie oplevert voor de aanstaande wandelaars. En voor hen die de route al gelopen hebben: geniet nog even met me na!

  'Landloper' Jacob

 3. wcatsman

  Bladzijde 21, kaart 3

  Na het sluisje volg je de weg eerst naar links, dan naar rechts. Bij Y-12573/1 moet je rechtsaf, deze weg is echter afgesloten voor alle verkeer vanaf 3-6-2013... Wij zijn dus maar rechtdoor gelopen en hebben het (fiets)pad langs het oude tramspoor gepakt.

 4. peregrina

  Doen geen logies en ontbijt meer en ook geen 1 nacht verblijf, verwijzen naar de sfeerstal in Nieuwveen.

 5. HansvdWarenburg

  Ik heb de route van het eerste deel van het Pelgrimspad gelopen in de periode april - november 2013. Een mooie ervaring. Nog nooit zoveel molens gezien. Leerzaam. Je leert het Nederlandse polderlandschap begrijpen. Wat, hoe, waarom? Je snapt het dat hier een God vrezende bevolking woont/woonde. Je bent soms vijf meter onder N.A.P.
  Hoogtepunten: de Oeverlanden bij Bovenkerk, De molens bij Aarlanderveen. De Vlist. Nederhemert. Het Hengstven.

  Waardering voor de goede markeringen; ging bijna altijd goed.

  Vr. Gr. Hans vd Warenburg

 6. Boeli

  Indien u afhankelijk bent van het OV, is een goed alternatief om met de bus van Oudheusden via Kromme Nol naar Veen te reizen (20 min. reistijd). Veen ligt tegenover Aalst dat u met het veer kunt bereiken (ong. 10 min.) OV van Heusden naar Aalst is zeer omslachtig en kost veel meer tijd.

 7. rauwerda

  Mijn ervaringen op de LAW 7 heb ik in een dagboekje gezet: http://home.kpn.nl/rauwerdaj/voyage_entier.html

 8. Gerhard-Ans

  De mini camping op kaart 21 Den Oeteldonk Donkseweg 1
  2974 LG Brandwijk (0184) 642114 bestaat al twee jaar niet meer. Alternatief is de paalcamping op het terrein van Staatsbosbeheer vlak bij de Nieuwe Donkse Brug. Echter de pomp op dit terrein geeft niet echt schoon water.

 9. Gerhard-Ans

  Afgelopen weekend zijn we begonnen aan LAW-Pelgrimspad deel 1. We hebben een zeer vervelende ervaring gehad, dit was ons nóóit overkomen.
  Na een lange dag met de nodige km’s in de benen wilden we ’s-avonds ons tentje opzetten bij camping Tolhuis, bij Tolhuissluis (krt. 9 / aangeven in de overnachtingslijst). Echter we werden zeer onvriendelijke ontvangen en waren NIET WELKOM, ze namen geen passanten/geen tenten aan!! Er was gewoon geen plaats. Ondanks onze verwijzing naar hun vermelding op de overnachtingslijst blijven ze weigeren met melding “ben het sanitair aan het verbouwen en is niet klaar”. We werden gewoon zonder blikken of blozen weg gestuurd. Er was wel een camping De Drecht zo’n 1.5 – 2 km verderop daar moesten we maar na toe. “Nog even vol houden” met deze woorden konden we gaan!! Er zat voor ons niets anders op dan maar te gaan.

  Camping “de Drecht”,Vriezekoop Noord 30, 2451 CS Leimuiden, tel.:0172 508 688 (valt buiten krt. 9, ongv. 1 km van Bilderdam) gevonden en daar waren we wel welkom. Bij de receptie hadden ze gelijk al in de gaten dat we door de eigenaar van camping Tolhuis waren doorgestuurd. Nu blijkt dat hij al 4 jaar de wandelaars doorstuurt naar deze camping. Ze snapt niet dat hij zich niet uit de overnachtingslijst laat verwijderen. Dit is toch geen reclame, schande gewoonweg.

  Inmiddels heeft Wandelnet dit adres uit de overnachtingslijst geschrapt.

 10. IenVrolijk

  In augustus van Gorinchem naar drunen gelopen in 2 dagen. Een overnachting in Nederhemert omdat het veertje over de Bergse Maas niet altijd vaart.

  In deze plaats is het alleen mogelijk om te overnachten in dure BB adressen. Eten kan je in de plaatselijke cafetaria.
  Het cafe-rest. aan de dijk, waar we met de geleende fiets van het gastadres nar toe konen heeft een prachtig uitzicht op een mooie avond maar op het eten moesten wij (en met ons enkele andere gasten) meer dan een uur wachten omdat er een grotere groep eters was en te weinig bediening! Jammer...volgende keer gewoon maar weer een cafetaria!
  Nu zijn we bijna bij Weert, nog steeds een mooie route...!!1

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons