Pelgrimspad deel 2

Terug naar forum overzicht

Pelgrimspad deel 2 LAW 7-2

Naar de routepagina
78reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Aardbei

  Nou, het wil maar niet met wat ik zeggen wil!

  Etappe Steensel- Heeze
  Na 8 km t/o de watermolen heerlijke koffie met nipperke (likeurtje) en het appelgebak is daar ook om te smullen.

  Aanrader en fijn om te weten dat je daar een fijne stop hebt.

 2. Aardbei

  Bedoeld hier is de etappe Steensel- Heeze!

 3. Kasper73

  Dit weekend van Maarheeze naar Heeze gelopen. Absoluut 1 van mijn favoriete etappes van het Pelgrimspad, Uren gelopen over de Strabrechtse heide zonder bijna iemand tegen te komen.

 4. Ad.Groothedde

  Ik heb woensdag 4 februari 2015 de eerste etappe gewandeld van mijn creatie op het Pelgrimspad. Vanwege logistieke redenen maak ik er een 'Pelgrimspad Plus' van, waarmee ik van Zuid naar Noord wandel over diverse LAW-paden tot in Den Helder. Ik wandel vooral met behulp van de GPS-tracks zoals ze ook worden aangeboden op 'Wandelnet.nl'. Tot nu toe werken ze, net als bij mijn Pieterpad vorig jaar, prima. Soms is het eventjes opletten en je nuchtere verstand gebruiken, maar het is uitstekend te doen. Mijn 'Pelgrimspad Plus' is te volgen via http://www.arenplukker.nl/pelgrimspad-plus/

 5. Kasper73

  Dit prachtige weekend in oktober gelopen van Roosteren naar Maarheeze. Een flink stuk, maar ik heb enorm genoten. Het stukje door Belgie vond ik wat tegenvallen maar vanaf Ell was het prachtig richting het noorden. Ondanks dat ik de site niet had gecheckt en daardoor de verandering nabij de brug bij de Ijzeren man op kaart 23 had gemist, wist ik daar met behulp van het kaartje toch een logische route van te maken. Slechts 1 keertje in deze etappes verkeerd gelopen op kaartje 25 richting Tunnelroy op de hoek van bos de Krang omdat ik hier geen markering zag. De beschrijving was ook niet helemaal helder. Uiteindelijk door middel van het kaartje de zgn. s-bocht kunnen volgen.

 6. landloperjacob

  Voor belangstellenden / medewandelaars:

  Op www.landloperjacob.nl beschrijf ik m’n ervaringen tijdens het wandelen van het Pelgrimspad in woord en beeld. Ik hoop dat het inspiratie oplevert voor de aanstaande wandelaars. En voor hen die de route al gelopen hebben: geniet nog even met me na!

  'Landloper' Jacob

 7. Ingrid

  Op 31 augustus 2014 de route Sterksel-Weerterbergen gelopen tijdens klam en vochtig weer, hierdoor ernstige muggenoverlast in de bossen.

 8. Kasper73

  Vandaag in noordelijke richting gewandeld vanuit Schin op Geul richting Voerendaal. Wat een prachtige route door Zuid-Limburg.

  Ik heb wel goed moeten kijken want de route is niet overal even duidelijk gemarkeerd. Op kaart 41 staat dat je na het oversteken van de spoorlijn moet doorlopen tot een afsfaltweg. Op het pad is echter eerder, vlak na de spoorbrug, een draaihekje met daarop het rood-gele teken. Ik ben hierdoor gegaan en liep daardoor aan de andere kant van de berg. Een mooi uitzicht maar helaas stond er niets meer aangegeven. Ik ben al maar rechtdoor gelopen tot ik op een verharde weg uit kwam. Hier even naar langs links gegaan, en meteen naar rechts: toen was ik weer op het pad volgens het boekje: eind pagina 41.

  De omleiding bij Wylre (kaart 42) heb ik vanuit zuidelijke riching helemaal gemist. Er staat op de weg niet aangegeven dat de route is gewijzigd of niet toegankelijk is. Ik heb de route dus volgens het boekje gevolgd, ondanks het instortingsgevaar. Ook de onduidelijkheid over de kruising aan het “eind” van de Kuunderberg is niet van toepassing op de route van zuid naar noord.

 9. hannie

  We hebben afgelopen week het Zuid-Limburgse deel van het Pelgrimspad gelopen (Spaubeek-Mesch). Schitterende route. Helaas niet overal duidelijk beschreven en/of gemarkeerd. Er is niets gedaan met de opmerking van Nynke dd 12-8-13. Hoewel ik de opmerkingen vooraf heb doorgenomen, liepen ook wij hier te ver door. Een duidelijke pijl, een duidelijk kruis en een duidelijke markering rechts zijn hier geen overbodige luxe. De omleiding bij Wylre is inmiddels wel goed aangegeven.
  Tip voor lopers van dit pad: gebruik de kaartjes om te zien hoe je moet lopen!

 10. Elstieman

  In Vessem is net voorbij de Jacobshoeve, bij de kerk, een van de drie officiële informatiepunten van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. In tegenstelling tot wat in het LAW wandelgidsje staat, is de Jacobshoeve geen ontmoetingsplek voor wandelaars van het pelgrimspad. Het informatiecentrum van het genootschap van Santiago de Compostela is drie zaterdagen per maand open. Je wordt heel hartelijk met koffie ontvangen en krijgt alle informatie die je nodig hebt. Ook krijgen leden van het genootschap die het pelgrimspad lopen hier een stempel in hun pelgrimspaspoort.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons