Pieterpad deel 1 LAW 9-1

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen50
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Pieterpad deel 1 LAW 9-1

Pieterburen - Vorden
50reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. arnolddus

  Het Pieterpad, waar we een maand of wat geleden aan begonnen na lang aarzelen, omdat het voor ons gevoel zo "druk" was, is tot nu toe vrijwel perfect gemarkeerd. Op het traject Coevorden/Hardenberg troffen we echter een stuk waar de markering onduidelijk was en soms zelf volkomen ontbrak. Het stuk Coevorden uit loopt langs een industrieterrein door een stuk nieuw aangelegde natuur. Daar was het zoeken, gokken en zelf een stukje (ver) dwalen. We werden uiteindelijk op het goede spoor gezet en toen de knooppunten er bijkwamen was de markering weer perfect. Het zou goed zijn om dat eerste stukje toch even wat aandacht te geven. Overigens is het pad prachtig, wel wat "drukker" dan andere paden, maar dat drukt de pret voorlopig niet.

 2. Sint E7

  Op etappe 6 (Schoonloo - Sleen), kaart 20, wordt een horecateken gemeld bij boerderij De Wenning. Gisteren stond daar een bordje buiten dat hier GEEN horecagelegenheid is. Gelukkig stond verderop in het Heerenkamp een bankje in de schaduw. :)

  Wellicht moet dat horecateken bij en volgende update verwijderd worden!

 3. pvanempel

  Hoi
  Gisteren Ommen-Hellendoorn gelopen. Na een lange dag wandelen toch wel voor een onaangename verrassing te staan omdat er geen OV is op zondag. In Hellendoorn (van Avonturenpark Hellendoorn) is het niet mogelijk om met het OV naar het station in Nijverdal te komen. Dat betekende nog eens extra 3 km lopen. Op dat moment een beetje veel van het goede.
  Dat er geen OV is is verrassend want zelfs in gehuchten als Sleen en Schoonloo konden we op de bus stappen.
  De Pieterpadtrajecten zijn ook gekozen vanwege een goed start en eindpunt mbt het OV-vervoer. Behalve in dit geval?
  Beter is om het traject te laten beginnen/eindigen in Nijverdal!
  Groet
  Peter van Empel

 4. jacqueline blom

  Beste Dini,

  Een bekend probleem! Bij particulieren en B&B zijn honden vaak niet welkom.

  Wij hebben de eerste drie routes vanuit Vorden tot Hellendoorn (van zuid naar Noord) in hotel Ehzerwold in Almen geslapen, daarvandaan kan je goed heen en weer. De volgende drie routes (Hellendoorn tot Coevorden) zaten we in Fletcher in Ommen, ook op en neer met het OV dus.
  Alleen Hellendoorn is slecht bereikbaar met het OV, er rijden wel regiotaxi's.

  Goede reis, zo fijn om te wandelen met de hond! Jacqueline

  Beste mensen, ik wil het Pieterpad lopen lus van deel 2. Van Nijmegen naar Vorden, daarna het gehele pad tot Pieterburen. Ook wil ik dan nog oversteken naar Schiermonnikoog. Ik zoek overnachtingsadressen voor het gehele traject, ook op Schier waar de hond welkom is. Wie oh wie heeft er ervaring mee en weet voor mij overnachtingsmogelijkheden en tips. Ik ben lid van Vrienden op de fiets, dat is ook een mogelijkheid. Zou zeer dankbaar zijn, want het is een heel gezoek. Groet Dini

 5. Camping Boetn Toen Pieterburen

  Beste mensen, ik wil het Pieterpad lopen lus van deel 2. Van Nijmegen naar Vorden, daarna het gehele pad tot Pieterburen. Ook wil ik dan nog oversteken naar Schiermonnikoog. Ik zoek overnachtingsadressen voor het gehele traject, ook op Schier waar de hond welkom is. Wie oh wie heeft er ervaring mee en weet voor mij overnachtingsmogelijkheden en tips. Ik ben lid van Vrienden op de fiets, dat is ook een mogelijkheid. Zou zeer dankbaar zijn, want het is een heel gezoek. Groet Dini  Hallo Dini,

  Overnachten met een hond is bij ons op camping Boetn Toen in Pieterburen geen probleem.
  Voor de mogelijkheden zou je op onze site kunnen kijken.

  Groet

  Camping Boetn Toen Pieterburen.

 6. Camping Boetn Toen Pieterburen

  [quote][quote]Klopt het dat je het Pieterpad ook kunt starten bij de zeedijk?
  Zo ja, waar moet je dan beginnen en staat dit ook in het boekje?


  Daar stond laatst een stukje over in de krant.
  Dit ging over het feit dat ze het pp met 2 km wilde verlengen, daar het stukje van de zeedijk ook een uniek stukje is.[/quote]

  Het Pieterpad is tijdelijk verlengd door de Waddenvereniging. Zie ook ons bericht hierover: http://wandelnet.nl/pieterpad-nog-altijd-even-lang

  De officiële start- en eindplaats blijft Pieterburen.

  Groeten,
  Team Wandelnet
  [/quote]


  Zou je de route willen verlengen, dan zou je het fietspad (dijksterpad) moeten volgen richting de dijk.

  Veel wandel plezier.

  Camping Boetn Toen Pieterburen.

 7. Camping Boetn Toen Pieterburen

  Beste Antjeann,

  Zou je kunnen aangeven op welk kaartje de bewuste brug ligt. Dan kunnen we kijken of er mogelijk alternatieven zijn te bedenken voor grote honden.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  [quote]erg mooi, goed aangeven, en goede busverbinding terug naar Pieterburen.
  mooie route!

  na ongeveer 1 km moet men over een hoog bruggetje, waar mijn hond niet over heen durfde vanwege de open treden in de trap. Gelukkig is onze hond niet zo groot en zwaar, en dus makkelijk te tillen. Maar er is natuurlijk wel een probleem als er iemand deze route gaat wandelen met een grote Deense Dog die ook niet een trap op durft :-))

  [/quote]

  Hallo Antjeann,

  De bewuste brug ligt op zo'n 10 minuten wandelen vanaf het startpunt, echter de oude route zou een goed alternatief zijn.
  Dat wil zeggen, de hoofdstraat richting Westernieland, bij de molen rechts afslaan tot de boerderij in Oosterhuizen, daar kun je de normale route weer volgen.

  Veel wandelplezier!!!

  Camping Boetn Toen Pieterburen.

 8. Dinialom

  Beste mensen, ik wil het Pieterpad lopen lus van deel 2. Van Nijmegen naar Vorden, daarna het gehele pad tot Pieterburen. Ook wil ik dan nog oversteken naar Schiermonnikoog. Ik zoek overnachtingsadressen voor het gehele traject, ook op Schier waar de hond welkom is. Wie oh wie heeft er ervaring mee en weet voor mij overnachtingsmogelijkheden en tips. Ik ben lid van Vrienden op de fiets, dat is ook een mogelijkheid. Zou zeer dankbaar zijn, want het is een heel gezoek. Groet Dini

 9. RonaldHovens

  Hallo Isabelle,

  Gezien de vele wijzigingen die zich ondertussen hebben voorgedaan zou ik je adviseren nieuwe boekjes aan te schaffen. Op www.pieterpad.nl wordt dit ook geadviseerd.

  Veel plezier!


  ik wil graag het pieter pad gaan lopen met mijn hondje, ik heb 2 boekjes,
  deel 1 uit 2008 deel 2 uit 2010.

  mijn vraag is of ik via deze boekjes de tocht kan lopen of kan ik beter recentere boekjes aanschaften?

  Groet Isabelle van den Berk-Schakenraad

 10. zwartebanaan

  Goedemiddag allemaal,

  Ik heb een korte vraag voor mijn opleiding. Ik studeer aan de design academy Eindhoven en ben een project aan het ontwerpen met als onderzoek over pauze/stopplekken waar mensen samen eten/voedsel kunnen delen. Nu ben ik opzoek naar plekken die zo zijn, Stel iemand heeft foto's of leuke verhalen over stopplekken waar eten/spullen worden gedeeld (liefste niet in winkels maar urban winkels zoals en boer eieren/appels langs de weg). Zou u mij kunnen mailen? ik ga binnenkort een korte pieterpad lopen om wat plekken te kunnen zien tussen ommen hellendoorn holten laren om deze plekken te bezoeken. Maar heeft u ook andere tips? Mail graag naar jelle.heuver55@gmail.com.

  Hartelijk bedankt alvast!

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons