Pluim voor onze vrijwilligers!

1 maart 2013

Vandaag, 1 maart 2013, is het Nationale Complimentendag. Dat moment grijpen we graag aan om al onze 635 vrijwilligers bij Wandelnet in het zonnetje te zetten!

Routevrijwilligers

Het overgrote deel van de vrijwilligers bij Wandelnet helpt bij het in stand houden van 9.000 kilometer Lange-Afstand-Wandelpaden en Streekpaden. Zij markeren, leggen contact met boeren en terreineigenaren, melden routewijzigingen en schrijven routeteksten. En omdat ze vaak in de buurt van 'hun' route wonen, zijn het ook de ambassadeurs in de streek van onze organisatie.

Alle kwaliteiten gebundeld

Onze vrijwilligers zijn van alle markten thuis: experts, tekstschrijvers, beursmedewerkers en zelfs beleidsvrijwilligers die wekelijks bij ons op kantoor zijn. De inzet van vrijwilligers vertegenwoordigt een enorme waarde in uren. En tegelijkertijd is de specifieke kennis ook van onschatbare waarde: van gebiedskennis om met boeren te praten over een nieuw pad tot specialistische kennis over de Omgevingswet of de openbaarheid van wegen.

En alle vrijwilligers hebben gemeen dat ze zich vol passie inzetten voor het wandelen in Nederland. Daar zijn we hartstikke trots op; een pluim dus!

Steun ons