Politie is dader vernielingen Noaberpad op het spoor

21 augustus 2015

scahde aan het NoaberpadOp het Noaberpad, in de omgeving van Ter Apel, verdwenen regelmatig markeringen. De politie zegt nu de dader op het spoor te zijn.

Weggekapte markeringen

Drie jaar lang verdwenen in de bossen bij Ter Apel over een lengte van 2 tot 3 kilometer alle markeringen van het Noaberpad; de bekende wit-rode verfstrepen werden er letterlijk uit de bomen gekapt. Bijna wekelijks moeten de markeerders van het Noaberpad aan de slag om de verwijderde markeringen te herstellen. De verf en de schildjes waren haast niet aan te slepen. Maar daar lijkt nu gelukkig een eind aan te komen. “We hebben informatie die in een bepaalde richting wijst'', zegt politiewoordvoerster Sylvia Sanders in het Dagblad voor het Noorden van 29 juli jongstleden.

Omleggen route

Padcoördinator Henk Oosterhuis is blij dat de dader van de vernielingen nu lijkt te zijn gevonden. Wandelaars raakten regelmatig de weg kwijt in de bossen bij Ter Apel. “Het is een lastig stuk door het bos, wandelaars hebben er de markeringen echt nodig hebben.” Even probeerden ze het met markeringen op twee meter hoogte, maar ook dat hielp niet. Henk Oosterhuis overwoog dan ook om de route te verleggen, iets dat uiteindelijk niet gebeurde. Niet alleen hij, maar ook de gemeente Vlagtwedde wilde de route graag zou houden zoals het was. Daarop werd met vereende krachten de zoektocht voortgezet, met als resultaat dat de politie de dader nu op het spoor is.

Aangifte doen

“Aangifte doen en de vernielingen steeds doorgeven helpt,” zegt Henk Oosterhuis, “er wordt dan een dossier opgebouwd waarmee de politie aan de slag kan.” Hij wordt door zijn contactpersoon bij de politie op de hoogte gehouden van de voortgang van de zaak. Henk hoopt dat de rust nu snel terug keert op de route. Naar zijn verwachting kunnen wandelaars binnenkort ook in de buurt van ter Apel weer zorgeloos wandelen over het Noaberpad.

Foto: weggekapte wit-rode markeringen van het Noaberpad

Steun ons