Prijs voor Hobokense Polderwandeling Antwerpen

21 september 2016

Vlonderpad Hobroken AntwerpenVlakbij de stad Antwerpen, in een bocht van de Schelde, vind je een onverwacht, heerlijk stuk groen: de Hobokense Polder. De wandelroute door deze ongerepte en rustgevende oase is verkozen tot de meest aantrekkelijke wandeling van de provincie Antwerpen.

lopen over vlonderpad

In de Hobokense polder laten ze de natuur zo veel mogelijk haar gang gaan. Het resultaat mag er zijn: een gevarieerd landschap met grasland, moeras en bos. Je kunt er maar liefst 500 verschillende planten vinden. De wandelroute door de polder is 7,5 kilometer lang.  Een vlonderpad helpt je om de meest natte stroken te overbruggen. Denk vooral aan waterdichte wandelschoenen of laarzen want je loopt vrijwel volledig over onverharde paden en in natte periode liggen die er vaak drassig bij. Bij de kijkwanden aan de plassen kun je zeldzame vogels spotten.Op diverse plaatsen kun je je wandeling naar eigen wens inkorten.

gekozen uit vijf genomineerden

Toerisme Provincie Antwerpen publiceerde dit voorjaar een shortlist met vijf aantrekkelijke wandelingen in de provincie. De afgelopen maanden stemden 5000 wandelaars op hun meest favoriete wandeling. De Hobokense Polderwandeling in Antwerpen haalde de eerste plaats en ontving de prijs van 1000 euro. Andere kandidaten waren Natuurpad Arendonk, Buntpad in Dessel, Langs verloren Smokkelsporen in Hoogstraten en De grens van Veerle in Laakdal. Routekaartjes van alle wandelingen vind je op Provincie Antwerpen.

start bij station Hoboken

De Hobokense Polderwandeling start aan de Schroeilaan in Hoboken-Antwerpen, bij het infobord bij het station Hoboken-Polder. Onderweg volg je de witte wegwijzers. Het routekaartje vind je op Natuurpunt Hobokense Polder.

 

Foto: vlonderpad Hobroken (copyright Toerisme Provincie Antwerpen)

Steun ons