Projectleider wandelnetwerken bij Wandelnet

24 oktober 2016

Sjors Frencken wandelnetwerkenJe vindt ze in alle delen van het land: wandelnetwerken. Knooppunten, keuzepunten en soms kleuren waarmee je zelf een route uitstippelt. Wandelnet heeft sinds kort een projectleider wandelnetwerken: Sjors Frencken.

Wie is Sjors?

Ik ben 30 jaar, kom oorspronkelijk uit Landgraaf en woon nu in een leuk appartement in Amsterdam. Na mijn middelbare schooltijd in het zuiden van het land ben ik in Nijmegen Sociale-Geografie gaan studeren. Daar kon ik met mijn passie voor landkaarten, goed mijn ei kwijt. Na mijn studie ben ik werkzaam geweest bij Jonge Honden, waar ik verschillende projecten gedaan heb op het gebied van leefbaarheid, mobiliteit en onderwijs.

Wat zijn je eerste werkzaamheden?

Ik ga eerst een plan van aanpak te schrijven, een visie waarin staat hoe we de komende tijd onze landelijke routeplanner gaan uitbreiden. Op dit moment zitten er een beperkt aantal wandelnetwerken in onze planner. De ambitie is om te komen tot een wandelrouteplanner die het hele land dekt, dus met wandelnetwerken in alle regio’s en in alle delen van Nederland.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik stap ontzettend graag op mijn wielrenfiets om de omgeving te leren kennen of om goed af te zien in de Zuid-Limburgse heuvels in de buurt van mijn ouders. Daarnaast maak ik geregeld een avondwandeling om de stad te leren kennen en eindig ik graag in een gezellig kroegje om met vrienden bij te praten of een gezelschapsspel te spelen.

Wat is je leukste wandelervaring?

Dit was in het noorden van Noorwegen op de Lofoten eilandengroep. De prachtige spitse bergen die vanuit het niets uit de zee lijken te komen, de smalle en steile wandelpaadjes en het avontuur van kamperen in het wild maakten dit tot één van mijn leukste wandelervaringen.

 

Steun ons