Reggepad vernieuwd

20 april 2015

Reggpad GiethemerbrugHet Reggepad tussen Ommen en Diepenheim is vernieuwd. De route is 85 km lang en brengt u langs heerlijke natuur, prachtige kastelen en buitenplaatsen en langs de herstelprojecten van het waterschap.

Het waterschap Vechtstromen maakte van tientallen kilometers gekanaliseerde Regge weer een natuurlijk meanderende rivier met een waterberging. Hierdoor kwam het Reggepad in het gedrang. Het waterschap heeft daarom een nieuwe, geactualiseerde versie van het Reggepad ontwikkeld; een afwisselende route door bos en weilanden, met fraaie bruggetjes en opstapjes voor klim- en klauterwerk over afrasteringsdraad.

Het pad is gemarkeerd met wit-blauw blokjes of wit-blauwe pijlen en met het woord Reggepad. De route is ook beschikbaar via een digitale, interactieve kaart met begeleidende informatie en mooie foto’s om u enthousiast te maken. Iedereen kan de app of het GPX-bestand van de route gratis downloaden.

Het waterschap zorgt voor schoon en voldoende water en droge voeten. “Het faciliteren van recreatie langs het water is geen hoofddoel van het waterschap. Maar het is wel degelijk een goed middel om ons werk zichtbaar te maken”, zegt Jan van Hoek, bestuurslid van waterschap Vechtstromen. Wandelaars worden uitgenodigd om onderweg een foto van de Regge en de omgeving te maken en die op te sturen naar het waterschap. De leukste foto's krijgen een plekje op de digitale interactieve kaart van het Reggepad.

Het Reggepad werd samen met het Dinkelpad in 2011 uitgeroepen tot 'Wandelroute van het jaar'. Beide routes zijn onderdeel van het Wandelnetwerk Twente.

Wilt u meer weten over het waterschap Vechtstromen en het Reggepad ? Kijk dan op Vechtstromen of twitter @Vechtstromen

 

Foto: Giethmenerbrug bij Ommen

Steun ons