Roege Wilt Wandeling rond Onstwedde

6 juli 2016

Roege Wilt wandelingList en bedrog, dood en verderf in het Groningse Westerwolde. Je beleeft het allemaal tijdens de spannende Roege Wilt Wandeling zaterdag 27 augustus.

strijd van Roege en Aycke

De mythologische figuren Roege Wilt en Aycke van Ellersinghuizen hadden hun leefgebied in het zuidoostelijk puntje van Groningen, rond Smeerling, Sterenborg en het dal van de Ruiten Aa. Hun belevenissen zijn opgetekend door de, in 1860 in Onstwedde geboren, onderwijzer Ammo Henderikus Smith. Zaterdag 27 augustus gaan Roege en Aycke tijdens de jaarlijkse Roege Wilt Wandeling de strijd aan met Egge en Hayje Addinga, die met harde hand heersten over de bewoners van Westerwolde. Een wandeling met spektakel en theater, door de prachtige natuur van Westerwolde.

Gasterij Natuurlijk Smeeling

De Roege Wilt Wandeling start om 18.00 in bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. De deelnemers worden ontvangen met Ellersinghoezenkoffie met een Westerwoldse lekkernij. Tijdens wandeling van ruim acht kilometer lang duiken verschillende vreemde en minder vreemde figuren op. Na afloop kun je de mooie verhalen nog eens nalezen; alle deelnemers krijgen het boekje met het verhaal van Aycke van Ellersinghuizen mee naar huis.

opgave

De Roege Wilt Wandeling start om 18.00. Deelname kost acht euro, inclusief genoemde consumpties. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro. Opgave kan tot 25 augustus via info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl.

Wandelaars Welkom

Gasterij Natuurlijk Smeerling is deelnemer aan "Wandelaars Welkom", hét landelijke keurmerk van Wandelnet voor horeca- en logiesbedrijven waar u als wandelaar bijzonder welkom bent.

 

Foto: Roege Wilt en Aycke van Ellersinghuizen, de hoofdfiguren van de Roege Wilt Wandeling 2016 (Meijco van Velzen)

Steun ons