Romeinse Limespad (LAW 16)

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen44
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Romeinse Limespad (LAW 16)

Katwijk - Berg en Dal
44reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. htijhuis

  Het viel me heel erg tegen dat de route heel slecht aangegeven was. Het is onmogelijk om te lopen zonder boekje. En zelfs dan is het nog moeilijk. Gedeeltelijk komt dit door nieuwbouw. Waarschijnlijk zijn markeringen hierdoor verdwenen. Maar ook op stukken waar geen nieuwbouw was, is het heel slecht gemarkeerd.

 2. wimswa

  Er is een facebook pagina met links naar alle LAW routes en streekpaden, daar kun je meer recente informatie vinden over de route: https://www.facebook.com/Streekpaden-en-LAW-wandelroutes-380003949263161/

 3. Sint E7

  Na Bodegraven ging ik onder de snelweg door, maar daarna was ik even de weg kwijt. Wat bleek: ik had andere, kleine tunneltjes genomen waarvoor je niet zo'n slinger hoeft te maken, maar daardoor liep ik verkeerd doordat ik probeerde de routebeschrijving te volgen. Dus als je die lage tunnels neemt, kan je gewoon rechtdoor lopen.

  Volgens mij zit er op het muurtje naast deze lage tunneltjes een kruissticker. En zoveel verschilt die slinger eigenlijk niet op de normale route.

 4. Lalage

  Na Bodegraven ging ik onder de snelweg door, maar daarna was ik even de weg kwijt. Wat bleek: ik had andere, kleine tunneltjes genomen waarvoor je niet zo'n slinger hoeft te maken, maar daardoor liep ik verkeerd doordat ik probeerde de routebeschrijving te volgen. Dus als je die lage tunnels neemt, kan je gewoon rechtdoor lopen.

  Vervolgens miste ik in Driebruggen het café, doordat ik de gps-route gebruikte en dacht dat het bij waypoint 'custwijk' vlak bij het water was, maar dat is de bushalte. Het café Custwijk is aan het begin van het dorp. Op mijn Garmin zag ik daar wel een minuscuul wijnglas. Opletten dus als je even ergens binnen wilt pauzeren.

 5. TuuronTour

  Nog een paar opmerkingen:
  - de alternatieve route in het broedseizoen op kaart 7 is een erg druk fietspad met vele grote groepen wielrenners, wat niet lekker loopt ivm steeds opzij stappen in de berm.

  - In het boek staan er Limes-symbolen op de kaarten. Waarschijnlijk om bezienswaardigheden aan te geven, maar er ontbreekt een beschrijving wat er te zien is. Misschien een idee voor een volgende druk.

 6. TuuronTour

  Voor het stuk Katwijk-Leiden had ik een aangepaste route bedacht waardoor ik Valkenburg wel kon aandoen als castellum-locatie. Een meneer uit Oegstgeest vertelde me dat de nieuwe route door Valkenburg inmiddels bestickerd en in gebruik is. Ik zie het nog niet terug op het tabblad meldingen/wijzigingen?

  De pontbaas maakte zich overigens zorgen dat het Valkensburgs pontje mogelijk opgeheven zou worden door de ingebruikname van de nieuwe fietsbrug. Dat zou natuurlijk funest zijn voor de nieuwe Limes-route door het dorp. Ik lees op internet dat de gemeente Katwijk de nieuwe situatie gaat evalueren na een jaar, misschien goed als Wandelnet de ontwikkelingen blijft volgen en kan pleiten voor het behoud van het pontje.

 7. Roodkapje

  Vandaag vanaf Katwijk de limes route gelopen. Gelukkig uitgeprint want maar twee keer een aanwijzing van witrood gezien. Erg slecht aangegeven!
  Jammer.
  Ik hoop dat de route vanaf Leiden beter wordt aangegeven. Op de gps kan ik de route ook niet vinden helaas.
  De qrcode werkt niet lijkt het. We hebben t met verschillende telefoons geprobeerd

 8. Emiel

  kaart 28; Rijswijk - Maurik en een stukje kaart 29

  Vanaf de wat drukke dijk (met o.a. motoren) zagen we dat op zijn minst stukken ook over de veel mooiere zomerdijk bij de rivier kunnen. Zou goed zijn om de markering zover mogelijk over de zomerdijk te verleggen. De verkeersdijk blijft dan als hoogwaterroute.

  -------------------------------------------------------------------------------------------

  kaart 45

  De bushalte Wylerbad in Beek is opgeheven (bussymbooltje kan van kaart af) Beste alternatief voor de eind (of begin) halte van het pad is nu in Berg en dal; halte groot berg en dal.


  Overigens weer een pracht pad; veel dank voor dit werk!

 9. Peter Elderson

  Binnenkort ga ik beginnen aan dit pad. Ik zie dat de gps-bestanden van elke etappe te downloaden zijn, maar is er ook een bestand met de hele route?


  Op waymarkedtrails https://hiking.waymarkedtrails.org/#route?id=8273240&map=9!51.885!5.6081 kan je zowel de afzonderlijke etappes als de volledige hoofdroute downloaden als gpx.

 10. myriam

  Bij verzorgingshuis “ de Wilbert” Marente op Overrijn 7, te Katwijk, kan men even heerlijk pauze houden met een koffie/thee en eventueel een koek of boterham. Natuurlijk mag je ook even naar het toilet.
  De bewoners vinden het leuk als er iemand even koffie komt drinken! En misschien een praatje maakt!
  Het ligt aan de route...

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons